نوشته شده توسط : vakiel

اعتراض شخص ثالث طاری چطور ثبت می‌شود؟ قانون همواره به دنبال این است که به افرادی که حقوق آن‌ها پایمال شده یاری رساند‌‌. در این راستا اگر حق فردی که به هر نحوی درگیر یک پرونده‌ قضایی است نادیده گرفته شود این فرد می‌تواند اعتراض کند و قانون هم به او گوش خواهد کرد. یکی از انواع اعتراضی که پیش بینی شده است اعتراض شخص ثالث طاری است‌‌. در این مطلب به بررسی اعتراض شخص ثالث طاری می‌پردازیم.

منبع: اعتراض شخص ثالث طاری

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

اعتراض شخص ثالث

بر اساس ماده‌ 417 قانون آیین دادرسی مدنی اگر در خصوص دعوایی رای‌ای صادر شود و به موجب این رای حق شخص ثالثی پایمال شده باشد‌‌، شخص ثالث می‌تواند به این رای اعتراض کند. شخص ثالث به معنای شخص سوم است‌‌. فردی که در جریان دعوا نه خوانده باشد و نه خواهان ولی به نحوی در پرونده درگیر باشد شخص ثالث محسوب می‌شود.

قطعا اگر رای به ضرر شخص دیگری غیر از طرفین دعوا باشد این فرد می‌تواند اعتراض نماید‌‌. اعتراض شخص ثالث دو گونه دارد:

1/ اعتراض اصلی.

2/ اعتراض طاری.

اعتراض شخص ثالث طاری

از نظر لغوی طاری به معنای آینده و گذرا می‌باشد‌‌. ولی در ماده‌ 419 قانون آیین دادرسی مدنی طاری به معنای غیر اصلی است‌‌.

بر اساس ماده 419 این قانون اعتراض طاری عبارت است از اینکه در دعوای مطرح شده در اثنای دادرسی یکی از طرفین دعوا برای اثبات مدعای خود به رای‌ای استناد نماید که‌‌‌‌ در دادگاه دیگری صادر شده است و طرف دیگر نسبت به این اقدام اعتراض نماید.

به طور مثال دعوایی بین آقای الف و آقای ب در دادگاه مطرح می‌شود‌‌. در جلسه‌ دوم دادرسی آقای ب برای اثبات مدعای خود به یک رای که در دادگاه دیگری در دعوای بین همین آقای ب و آقای ج صادر شده بوده استناد می‌کند. او به عنوان دلیل این رای را ارائه می‌دهد. در اینجا آقای الف می‌تواند به این اقدام اعتراض نماید. زیرا رای مطرح شده اصلا راجع به یک دعوای دیگر است و آقای الف در آن دادگاه اصلا حضور نداشته است.

دادخواست اعتراض شخص ثالث طاری

در ماده‌ 421 برای مطرح کردن‌‌‌‌ دادخواست اعتراض شخص ثالث طاری دو مورد مطرح شده است. از جمله:

1/ عدم ضرورت تقدیم دادخواست: نیاز نیست شخص اعتراض خود را به صورت یک دادخواست جداگانه به دادگاه ارائه دهد بلکه در همان دادگاهی که دعوا مورد بررسی قرار می‌گیرد به این اعتراض هم رسیدگی می‌شود.

2/ ارائه دادخواست اعتراض: در صورتی که دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصلی‌‌‌‌ پایین‌تر از آن دادگاهی باشد که رای را صادر نموده و به عبارت دیگر رای مورد استناد در دادگاه عالی صادر شده باشد و حالا در دادگاه پایین‌تری مطرح می‌شود باید در همان دادگاه عالی صدور رای به اعتراض رسیدگی شود.

در این صورت شخصی که اعتراض دارد باید دادخواست اعتراض خود را نزد دادگاهی که رای در آن صادر شده مطرح نماید و موافق اصول همان دادگاهی که رای را صادر کرده به این اعتراض رسیدگی می‌شود.

اگر هم دادگاه رسیدگی به دعوا در همان درجه یا بالا‌تر باشد نیاز به ارائه‌ دادخواست نیست و در همان دادگاه بررسی می‌شود.

برای آشنایی با شرایط اقامه دعوای اعتراض ثالث کلیک کنید.

مهلت اعتراض شخص ثالث طاری

اصولا از نظر قانونی برای اعتراض شخص ثالث طاری محدودیت زمانی وجود ندارد. زیرا شخص ثالث در دعوای قبلی حضور نداشته است. در نتیجه در مورد رای صادر شده بی‌اطلاع است‌‌. در نتیجه برای اعتراض محدودیت زمانی وجود ندارد.

اقدام دادگاه بعد از ارائه دادخواست اعتراض طاری

در صورتی که دعوای اعتراض ثالث طاری مطرح شود و دادگاه تشخیص دهد که تصمیم گیری در خصوص این اعتراض تاثیراتی بر روی دعوای اصلی دارد روند رسیدگی به پرونده موقتا متوقف می‌شود. در این صورت دو حالت متصور است:

1/ رسیدگی به اعتراض در صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده به دعوا است: رسیدگی موقتا متوقف می‌شود. یا اعتراض پذیرفته می‌شود یا اینکه اعتراض رد می‌گردد.

2/ رسیدگی به اعتراض در صلاحیت دادگاه صادر کننده رای است: در این صورت به شخص معترض 20 روز مهلت می‌دهند تا اعتراض خود را مطرح نماید. اگر در مدت مقرر اعتراضی را به دادگاه ارائه ندهد رسیدگی به دعوای اصلی ادامه پیدا می‌کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتراض شخص ثالث طاری می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتراض شخص ثالث طاری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتراض شخص ثالث طاری پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

اعتراض ثالث طاری به چه معنا است ؟

اگر شخصی برای اثبات ادعای خود به رای‌ای که در دادگاه دیگری صادر شده است استناد کند طرف دیگر می‌تواند اعتراض کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مرجع رسیدگی به دعوای ثالث طاری کدام است ؟

تعیین مرجع بستگی به این دارد که دادگاه صادر کننده‌ رای عالی‌تر یا پایین‌تر از دادگاه رسیدگی به دعوا باشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

تا چه مدت مهلت اعتراض به ثالث طاری است ؟

برای این اعتراض مدتی تعیین نشده است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: اعتراض شخص ثالث طاری



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بیمه و مستمری از کار افتادگی را چطور باید گرفت؟ انسان فقط برای دوره‌ معینی دارای توان برای کار و فعالیت است.‌ اما بعد از گذشت مدت زمانی توان کار و فعالیت خود را از دست می‌‌دهد و از کار افتاده می‌‌شود. حتی ممکن است این ناتوانی به دلیل عواملی خیلی زودتر از آنچه که باید اتفاق بیفتد. دقیقا در این زمان است که کارگر می‌تواند از مزایای بیمه از کار افتادگی استفاده نماید.‌ در این مطلب به بررسی مسائل مربوط به‌ از کار افتادگی می‌‌پردازیم.

منبع : بیمه و مستمری از کار افتادگی چقدر است

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

چه زمانی بیمه و مستمری از کار افتادگی به فرد تعلق می گیرد؟

بر اساس آنچه که در قانون بیمه‌ تامین اجتماعی آمده است از کار افتادگی به معنای این است که شخص به دلیل بیماری و مشکلی که در جسم یا روان او وجود دارد دیگر قادر به انجام کار نیست.‌

بر اساس میزان آسیب وارد شده به فرد از کار افتادگی او به دو نوع تقسیم می‌‌گردد:

  1. از کار افتادگی کلی: که عبارت است از کاهش قدرت کارگر آسیب دیده به حدی که با انجام کار سابق خود یا کار جدید نهایتا یک سوم از درآمدی که قبلا داشته را بتواند به دست بیاورد.
  2. از کار افتادگی جزئی: به معنای کاهش قدرت کارگر تا حدی که با انجام شغل قبلی خود یا شغل جدید تنها قسمتی از درآمد سابقش را کسب نماید

محاسبه‌ بیمه و مستمری از کار افتادگی از نظر پزشکی

اشخاصی که دچار از کارافتادگی می‌‌شوند برای اینکه نوع از کارافتادگی آن‌ها معلوم شود کمسیون پزشکی آن‌ها را معاینه می‌‌نماید و وضعیت آن‌ها را به صورت زیر تقسیم بندی می‌کند:

الف) درجه‌ از کارافتادگی شخص 66 درصد و بیشتر باشد از کار افتاده کلی است.

ب) درجه‌ از کار افتادگی او بین 33 تا 66 درصد باشد از کار افتاده جزئی است.

ج) اگر میزان از کارافتادگی او بین دو تا 33 درصد باشد فرد استحقاق دریافت غرامت را دارد.

علل از کارافتادگی

از نظر قانون بیمه از کار افتادگی فرد عمدتا به دو دلیل است:‌

  1. بیماری: به معنای وضعیت غیر عادی جسمی و روحی شخص است که خدمات درمانی را ایجاب می‌‌کند. فرد به موجب بیماری توانایی کار کردن را از دست می‌‌دهد به طور مثال شخصی به دلیل بیماری سرطان نمی‌تواند دیگر کار کند.
  2. حوادث ناشی از کار: به طور کلی حادثه اتفاقی است غیر قابل پیش بینی و ناگهانی که موجب صدمه جسمی و روانی بر شخص می‌‌شود. بر اساس ماده‌ 60 قانون تامین اجتماعی گاهی در حین کار یا به سبب آن حادثه‌ای رخ می‌دهد که در صورت اتفاق افتادن حوادث ناشی از کار محسوب می‌گردد.‌ به طور مثال شخص کارگر ساختمان وقتی که در کارگاه مشغول جوش کاری است یکی از مهره‌ها شل شود و سقوط کند

برای اطلاع از تفاوت بازنشستگی با از کار افتادگی کلیک کنید.

مرجع تشخیص از کارافتادگی

کمسیون پزشکی بدوی مرجع صالح برای رسیدگی به موضوع از کارافتادگی است یعنی در واقع در ابتدا شخص بیمه شونده باید توسط این کمسیون پزشکی معاینه شود.‌ این کمسیون شامل افراد زیر می‌‌باشد:

  1. پزشک متخصص جراحی عمومی که رئیس کمسیون نیز هست.
  2. پزشک متخصص داخلی.
  3. یک نفر پزشک متخصص در زمینه‌ بیماری مربوطه مانند متخصص قلب.
  4. مشاوره پیشنهادی اداره کل تامین اجتماعی.
  5. یک نفر منشی جهت اداره‌ جلسه.

در صورتی که شخص بیمه شونده در مورد تصمیم اتخاذ شده اعتراض داشته باشد کمسیون تجدیدنظری تشکیل می‌‌شود. در این کمسیون پزشکی تجدید نظر همان افراد کمسیون پزشکی قبلی نمی‌‌توانند حضور داشته باشند.

لیست بیماری‌هایی که شامل پرداخت بیمه و مستمری از کار افتادگی می شوند

در واقع نمی‌‌توان برای بیماری‌هایی که سبب از کارافتادگی می‌‌شوند لیستی تهیه کرد و همه چیز به نظر کمسیون پزشکی بستگی دارد. این که نوع بیماری چه باشد از اهمیت برخوردار نیست و موضوع اساسی این است که از نظر کمسیون پزشکی ‌این بیماری باعث از کارافتادگی است یا نه.‌ به طور مثال ممکن است که یک بیماری عادی به حدی باشد که کمسیون پزشکی رای به از کار افتادگی بدهد.

بیمه از کار افتادگی

اشخاصی که بیمه هستند در صورتی که از کار افتاده بشوند بدون توجه به سن آن‌ها و سابقه‌ بیمه می‌توانند ماهانه مستمری دریافت کنند.‌ میزان مبلغ دریافتی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از همه مهم‌تر میزان از کارافتادگی فرد است.

نحوه‌ دریافت بیمه از کار افتادگی

شخص بیمه شونده که به هر دلیل از کار افتاده شده درخواست دریافت بیمه‌ خود را به اداره‌ تامین اجتماعی می‌‌دهد. بعد کمسیون پزشکی درخواست او را بررسی می‌کند. یا پزشک از همان اول بیماری فرد را غیر قابل علاج می‌‌‌داند یا اینکه یک دوره‌ توانبخشی و درمان را تجویز می‌‌‌نماید.‌ اگر بعد از دوره‌ درمان به این نتیجه رسید که شخص از کارافتاده است براساس نوع از کارافتادگی میزان مستمری دریافتی او مشخص می‌‌شود.

تصمیم گرفته شده از سوی کمسیون پزشکی قابل تجدید نظر می‌‌باشد و شخص بیمه شده می‌‌تواند نسبت به آن اعتراض نماید

 

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص از کار افتادگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون از کار افتادگی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

بیمه‌ از کارافتادگی چیست ؟

مبلغی که ماهانه به شخص از کار افتاده پرداخت می‌‌شود.

چه کسانی می‌‌توانند بیمه‌ از کارافتادگی دریافت کنند ؟

هر شخصی که به دلیل بیماری یا حوادث ناشی از کار دیگر قادر به کار کردن نباشد می‌‌تواند بیمه‌ از کار افتادگی بگیرد.

چه کسی میزان از کار افتادگی را مشخص می‌کند ؟

کمسیون پزشکی که از سوی تامین اجتماعی تشکیل می‌‌شوند.

 

 

منبع : بیمه و مستمری از کار افتادگی چقدر است



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه چه چیزهایی می تواند باشد؟ زمانی که دعوایی مطرح می‌شود این حق طرفین دعوا است که از‌ خود دفاع کنند. اشخاص می‌توانند برای اینکه به نتیجه‌ مطلوب خود برسند از وکلای مجرب دادگستری کمک بگیرند. در این صورت وکیل به جای آن‌ها در دادگاه حاضر می‌شود و از حقوق موکل خود دفاع می‌کند. اما ممکن است اتفاقی رخ دهد و وکیل نتواند در جلسه‌ دادرسی حضور یابد. در این مطلب به بررسی عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه می‌پردازیم.

منبع: عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تخلف عدم حضور وکیل در جلسه دادرسی بدون عذر موجه عدم حضور وکلی

یکی از تخلف‌های انتظامی وکلا که همراه با مجازات نیز هست عدم حضور وکیل در جلسه دادرسی می‌باشد. بر اساس ماده‌ 41 قانون آئین دادرسی مدنی وکیل باید حضور فیزیکی در جلسه داشته باشد و صرف ارائه لایحه کافی نیست. البته در مواردی که دو محکمه همزمان برگزار شود وکیل می‌تواند برای یکی از آن‌ها لایحه ارائه دهد و در دیگری حضور یابد.

در مواقع عادی که تداخل جلسات وجود ندارد وکیل موظف است در دادرسی حضور داشته باشد مگر اینکه یک مانعی برای حضور او در دادرسی به وجود بیاید.

برای آشنایی با پیامدهای عدم حضور خوانده در دادگاه کلیک کنید.

عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه

در ماده‌ 41 قانون آئین دادرسی مدنی 4 مورد ذکر شده است که عذرهای موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادرسی است از جمله:

1/ فوت یکی از بستگان نسبی یا سببی تا درجه‌ اول از طبقه‌ دوم

منظور از بستگان نسبی افرادی است که با آن‌ها نسبت خونی دارد مانند پدر و بستگان سببی اشخاصی هستند که به دلیلی قانونی با آن‌ها نسبت دارد مانند همسر.

در ماده‌ 862 قانون مدنی برای نسبت اشخاص طبقه بندی صورت گرفته است. طبقه‌ اول پدر، مادر، نوه هستند. در طبقه‌ دوم و درجه‌ اول اجداد پدری و مادری و برادر و خواهر هستند. اگر علت عدم حضور وکیل فوت یکی از این بستگان چه سببی و چه نسبی باشد به عنوان عذر موجه پذیرفته می‌شود.

2/ ابتلا به بیماری که مانع از حرکت او باشد یا اینکه حرکت کردن برای وکیل مضر باشد

ابتلا به هر بیماری ملاک نیست بلکه باید به گونه‌ای باشد که مانع حرکت او شود مانند شکستگی هر دو پا یا اینکه بیماری که حرکت برای او مضر باشد مانند مشکل آپاندیس. اما اگر مشکل و بیماری او به طوری باشد که در حرکت او مانع ایجاد نکند به طور مثال دست او شکسته باشد عذر موجه برای عدم حضور نیست.

3/ وقوع حوادث قهری که مانع حضور وکیل در جلسه دادگاه است

منظور از حوادث قهری حوادثی است که رخ دادن آن‌ها خارج از اراده و قدرت وکیل باشد مانند سیل یا زلزله که حوادث طبیعی هستند و اصلا وکیل در وقوع آن‌ها نقشی ندارد.

4/ وقایع خارج از اختیار وکیل

در این مورد قانون گذار این امتیاز را برای وکیل قرار داده است که اگر دچار مشکلی شد و نمی‌توانست در دادگاه حضور پیدا کند از موارد عذر موجه باشد. البته این اتفاق قطعا باید به نحوی باشد که خارج از اختیار بوده و اصلا وکیل در رخ دادن آن هیچ نقشی نداشته باشد. به طور مثال وکیل در شهر دیگری از محل دادرسی حبس می‌شود و نمی‌تواند از آنجا خارج شود.

برای آشنایی با نحوه مطالبه تجدید جلسه دادرسی کلیک کنید.

ارائه‌ عذر موجه عدم حضور وکیل به دادگاه

بر اساس بخش دوم ماده‌ 41 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که وکیل عذر موجهی برای عدم حضور خود دارد باید آن را به صورت کتبی به همراه مدارک و ادله‌ لازمه به دادگاه تقدیم نماید. به طور مثال وکیل باید صورت کتبی برای قاضی پرونده بنویسد که علت عدم حضور او عمل آپاندیسی بوده که داشته و به تشخیص پزشک معالج نباید حرکت می‌کرده است. همچنین به همراه این نوشته مدارک پزشکی خود را هم باید به دادگاه ارائه دهد.

قاضی بررسی‌های لازمه را انجام می‌دهد و در صورتی که عذر مطرح شده از علل موجه بوده باشد آن را می‌پذیرد و ترتیب اثر می‌دهد. در غیر این صورت محکمه را ادامه می‌دهد و تخلف وکیل را به مرجع صلاحیت دار اطلاع می‌دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عذر موجه عدم حضور وکیل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عذر موجه عدم حضور وکیل پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آیا حضور وکیل در جلسه‌ دادرسی الزامی است ؟

بله وکیل موظف است که در جلسه دادرسی حاضر باشد مگر در صورت وجود علل موجه برای عدم حضور که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

عذرهای موجه عدم حضور وکیل در دادگاه چیست ؟

در ماده‌ 41 قانون آئین دادرسی مدنی چهار مورد ذکر شده است که از علل موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادرسی می‌باشد از جمله فوت بستگان که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

منظور از وقایع خارج از اختیار برای عدم حضور وکیل چیست ؟

هر اتفاقی که وکیل در رخ دادن آن نقشی نداشته باشد و خارج از اراده‌ وکیل باشد از جمله عذرهایی است که برای دادگاه موجه و قابل قبول است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

مسئولیت شهرداری در جبران خسارت چیست؟ قانون مدنی ایران می‌گوید هرکسی که عمداً یا سهواً و بدون مجوز قانونی موجب ورود ضرر به جان و مال شهروندان شود یا حقی از ایشان ضایع نماید؛ مطابق قانون مسئول جبران خسارتی است که ناشی از اعمال خودش است. بر اساس این قاعده قانون، شهرداری نیز در صورت ورود آسیب و ضرر و خسارت به اشخاص دیگر موظف به جبران خسارت است. در ادامه این مطلب به مسئولیت شهرداری در جبران خسارت خواهیم پرداخت.

منبع: مسئولیت شهرداری در جبران خسارت


برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

مسئولیت شهرداری در جبران خسارت چیست ؟

بر اساس قانون مدنی ایران افرادی که به حقوق دیگر اشخاص خسارت وارد نمایند مسئول جبران خسارت هستند. در بیان دقیق‌تر قانون می‌گوید؛ افرادی که بدون مجوز قانونی خواه عمدی یا سهوی موجب شوند. به جان و سلامت، مال یا شهرت تجاری افراد یا به طور کلی هرگونه حقی که بر اساس قانون برای اشخاص به وجود آمد. لطمه وارد کنند به طوری که موجب خسارت و ضرر مادی یا معنوی گردد. آنگاه این افراد موظف هستند خسارت ناشی از عمل خود را جبران کنند. و به عبارتی مسئولیت جبران خسارت بر عهده خودشان است.

این یک قاعده قانونی است که برای همه اشخاص اجرا می‌شود. شهرداری‌ها نیز با وجود اینکه یک سازمان اداری و دولتی هستند از این قاعده مستثنا نمی‌باشند. بنابراین اگر خسارتی از جانب شهرداری به اشخاص و شهروندان وارد شود. طبیعتاً بر اساس این قاعده شهرداری مسئول جبران خسارت می‌باشد. افراد نیز می‌توانند برای مطالبه خسارت خود از شهرداری به مراکز دارای صلاحیت قضایی مراجعه نمایند.

برای طرح شکایت از شهرداری کلیک کنید.

نحوه مطالبه جبران خسارت از شهرداری

اگر قصد مطالبه خسارت از شهرداری را دارید. ابتدا باید برای احراز تقصیر شهرداری یک دادخواست تنظیم نمایید. و آن دادخواست را به دیوان عدالت اداری ارائه دهید. پس از صدور رأی دیوان عدالت اداری شما به عنوان خواهان می‌توانید. برای تعیین میزان خسارت به دادگاه عمومی درخواست دهید. حال اگر تقصیر شهرداری احراز نشود آنگاه شما می‌توانید نصبت به این حکم اعتراض نمایید. امکان اعتراض در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری وجود دارد. به هر صورت شما برای مطالبه خسارت از شهرداری باید ورود زیان را اثبات نمایید.

شرایط اثبات ورود زیان

برای مطالبه خسارت از شهرداری باید ورود زیاد را اثبات نمایید. اثبات ورود زیان و دریافت خسارت از شهرداری دارای شرایطی است. اولین شرط این است که ضرر وارده باید مستقیم باشد. دوم آنکه فرد زیان‌دیده یا قائم‌مقام وی اقامه دعوا نماید و ادعای خسارت کند نه کس دیگری. به عبارتی باید ادعای خسارت شخصی باشد.

سومین نکته این است که باید توجه کنید ضرری که برای شما به وجود می‌آید. حتماً درنتیجه‌ی لطمه‌ای باشد. که از طرف شهرداری به حق شما یا نفع مشروع شما وارد شد. یعنی اگر لطمه وارده از سوی شهرداری باعث ورود ضرر نشود. یا ضرری که به شما وارد شد علت دیگری داشته و مربوط به لطمه وارده از سوی شهرداری نیست. دعوای شما برای مطالبه خسارت از شهرداری پذیرفته نمی‌شود. چهارم اینکه ضرر شما نباید از قبل جبران شده باشد وگرنه ادعای شما پذیرفته نمی‌شود. و درنهایت شرط پنجم این است که ضرر وارده باید اساساً قابل جبران باشد.

مسئولیت شهرداری در جبران خسارت وارده از طرف کارمندان شهرداری

آیا مسئولیت جبران خسارت ناشی از اقدامات کارمندان شهرداری در هر شرایطی با شهرداری است؟ در ماده 11 قانون مسئولیت مدنی این وضعیت چنین شرح می‌شود. که اگر کارمندان شهرداری یا مؤسسات وابسته به آن هنگام انجام وظیفه خود به‌عمد یا سهواً مرتکب خطایی شوند. و این عمل موجب ورود خسارت به اشخاص دیگر گردد. در این صورت کارمند شخصاً مسئول جبران خسارت است و شهرداری مسئولیتی ندارد.

اما اگر خسارت وارده به اشخاص به علت عمل کارمند نباشد. بلکه به دلیل وجود نقص در لوازم و وسایل شهرداری خسارت رخ دهد. آنگاه شهرداری مسئول جبران ضرر و خسارت است. همچنین لازم به ذکر است در مواردی که عمل کارمند و نقص لوازم توأمان موجب ورود ضرر به اشخاص دیگر گردند. آنگاه هم کارمند و هم شهرداری مسئول جبران خسارت خواهند بود.

حتما درباره مسئولیت فعل غیر بخوانید.

مسئولیت شهرداری در جبران خسارت های پروژه‌های پیمانکاری

اگر کارگران زیر نظر کارفرما و حین انجام وظیفه خسارتی به اشخاص وارد نمایند. در این صورت کارفرما مسئول جبران خسارت است نه شهرداری. حال اگر مرجع قضایی مشخص کند تمامی جوانب احتیاطی توسط کارفرما رعایت شد. اما بازهم امکان ورود زیان وجود داشت. در این صورت ممکن است کارگر یا شخص واردکننده خسارت ازنظر قانونی مسئول شناخته شود.

اما حتی اگر ورود خسارت در عملیات اجرایی محول شده به پیمانکار رخ دهد. و اقدامات کارفرما یا پیمانکار موجب خسارت شود. مثلاً پیمانکار نکات ایمنی را رعایت نکند. بازهم شهرداری نسب به اشخاص ثالث مسئولیت دارد. بنابراین شهرداری موظف است جبران خسارت نماید. اما بعد شهرداری می‌تواند برای مطالبه خسارت به پیمانکار یا فرد مسئول مراجعه نماید.

مسئولیت شهرداری در جبران خسارت‌ها در معابر عمومی

شهرداری‌ها موظف هستند خطرات موجود در اماکن عمومی را رفع نمایند. مثلاً اگر درختی در معابر امکان سقوط دارد شهرداری باید به آن رسیدگی کند. در صورتی که درخت سقوط نموده و باعث ورود خسارت به مردم شود. آنگاه با اثبات تقصیر شهرداری توسط مرجع قضایی، شهرداری موظف است خسارت وارده را جبران نماید. البته در مواردی که درخت به علت قوه قاهره مثل سیل یا طوفان سقوط کند. آنگاه شهرداری مسئولیت جبران خسارت ندارد.

در مثال دیگر، هنگامی‌که گودالی در معابر حفر شود. شهرداری موظف است علائم هشدار مناسب در معابر عمومی و محل تردد اتومبیل‌ها نصب نماید. و عدم انجام این اقدامات احتیاطی اگر موجب ورود خسارت شود. شهرداری را مسئول جبران خسارت وارده می‌نماید. همچنین اگر نخاله در محل تردد اتومبیل‌ها مثل اتوبان وجود داشته باشد. و این نخاله‌ها به وسایل نقلیه آسیب وارد کنند. شهرداری در این مورد هم مسئول جبران خسارت خواهد بود.

 


برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

آیا شهرداری در برابر خسارات وارده به شهروندان مسئول جبران خسارت است ؟

بله؛ بر اساس قانون مدنی ایران افرادی که به حقوق دیگر اشخاص خسارت وارد نمایند مسئول جبران خسارت هستند. شهرداری‌ها نیز با وجود اینکه یک سازمان اداری و دولتی هستند از این قاعده مستثنا نمی‌باشند.

آیا مسئولیت جبران خسارت ناشی از اقدامات کارمندان شهرداری در هر شرایطی با شهرداری است ؟

خیر؛ اگر خسارت وارده به علت عمل کارمند باشد خود کارمند مسئول جبران خسارت است. اما اگر خسارت وارده به علت نقص لوازم شهرداری باشد. آنگاه شهرداری مسئول است. در مواردی که هم عمل کارمند و هم نقص لوازم موجب خسارت شود هر دو گروه مسئول‌اند.

 

منبع: مسئولیت شهرداری در جبران خسارت



:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی چگونه پذیرفته می شود؟ ممکن است برای همه ما پیش آمده باشد که قصد انجام کاری را داشته باشیم اما به دلیل وقوع یک اتفاق غیر منتظره یا حادثه‌‌ای قهری از آن باز بمانیم. در امور حقوقی هم ممکن است این اتفاق بیفتد. فرد در این موارد به دلیل عذری که دارد از عمل حقوقی که باید انجام می‌داده باز می‌ماند. قانون گذار برخی از این عذر‌ها را موجه و قابل قبول می‌داند و به فرد فرصت دیگری می‌دهد. در این مطلب به بررسی عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی می‌پردازیم.

 منبع: عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی

عذر موجه به معنای دلیل و بهانه‌ای قابل قبول از سوی قانون گذار است. به طوری که شخص برای عملی که انجام نداده دلیلی را ذکر می‌کند و دادگاه بعد از بررسی می‌پذیرد.

در ماده 306 قانون آئین دادرسی مدنی این عذر‌های موجه بیان شده‌اند. اگرچه این عذر‌ها در ماده برای واخواهی مطرح شده است ولی می‌توان گفت به طور کلی آنچه که در ماده 306 آمده است موانعی هستند که برای تمام موارد حقوقی وجود آن‌ها عذر موجه محسوب می‌شود. مانند هنگامی که شخص نمی‌تواند در جلسه دادگاه شرکت کند یا اینکه در مهلت تعیین شده نمی‌تواند در مهلت قانونی واخواهی نماید و

برای آشنایی با نحوه تعیین عذر موجه عدم حضور وکیل در دادگاه کلیک کنید.

موارد عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی

هر عذری که از سوی شخص مطرح می‌شود مورد پذیرش نیست. موارد زیر که در قانون ذکر شده‌اند عذرهای قابل قبول از نظر قانون گذار هستند:

  1. بیماری‌ای که شخص را از حرکت کردن بازمی‌دارد.
  2. درگذشتن یکی از والدین یا همسر یا فرزند.
  3. حوادث طبیعی که خارج از اراده انسان اتفاق می‌افتند مانند سیل و زلزله در محل اقامت فرد یا محل مرجع قضایی.
  4. محبوس یا در توقیف بودن فرد طوری که نتواند از آن خارج شود
برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عذر مو‌جه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عذر مو‌جه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی به چه معناست ؟

هر دلیلی که از نظر قانون برای انجام ندادن عمل حقوقی قابل قبول و موجه باشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

چه عذر‌هایی از نظر قانون موجه است ؟

هرگاه مانعی ایجاد شود که قهری باشد مانند حوادث طبیعی، فوت و… از نظر قانون گذار موجه محسوب می‌گردد. یعنی عوامل مهمی که وقوع آن‌ها عمدتا خارج از اراده فرد باشند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: عذر موجه در قانون آیین دادرسی مدنی 



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

دادگاه علنی چه زمانی برگزار می‌شود؟ بر اساس یکی از نظریه‌‌‌‌‌های مطرح شده در مورد نظام‌های قضایی، عدالت باید دیده شود تا به درستی اجرا گردد. از همین رو نظام قانونی ایران نیز در راستای داشتن دادرسی عادلانه جلسات د‌ادگاه را علنی برگزار ‌‌‌‌می‌کند در ادامه این مطلب به بررسی موضوع علنی بودن جلسه دادگاه ‌‌‌‌می‌پردازیم.

منبع: دادگاه علنی  شرایط و ضوابط برگزاری جلسه علنی دادرسی قوانین

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

علنی بودن جلسه دادگاه

بر اساس تبصره ماده 352 قانون آیین دادرسی کیفری منظور از علنی بودن جلسه داد‌گاه‌‌‌‌، عدم ایجاد مانع برای حضور افراد در جلسه رسیدگی ‌‌‌‌می‌باشد.

زمانی که اعلام ‌‌‌‌می‌شود جلسه داد‌گاه علنی است یعنی به جز اصحاب دعوا مانند شاکی و متهم سایر افرادی که حتی در پرونده نقشی ندارند مانند خبرنگاران ‌‌‌‌می‌توانند در جلسه داد‌گاه حضور داشته باشند.

برای آشنایی با رویه تحقیقات مقدماتی کلیک کنید.

شرایط علنی بودن جلسه دادرسی

در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصل 165 ذکر شده است که محاکمات علنی انجام ‌‌‌‌می‌شود و حضور افراد در آن مانعی ندارد مگر اینکه از نظر قانونی باید دادگا‌ه را غیر علنی برگزار نمود.

در قانون آئین دادرسی کیفری نیز به این موضوع پرداخته شده است‌‌‌‌. بر اساس ماده 352 این قانون محاکمات باید علنی برگزار شود مگر در شرایط خاص. البته با توجه به ماده 355 این قانون افراد زیر 18 سال ‌‌‌‌نمی‌توانند در جلسه رسیدگی به عنوان تماشگر حضور داشته باشند مگر با حکم قانونی.

البته در رویه قضایی کنونی داد‌گاه‌‌‌‌‌ها به گونه‌‌‌‌ای هستند که ظرفیت پذیرش عمو‌‌‌‌می‌ را ندارند ولی در پرونده‌‌‌‌‌های مهم‌‌‌‌ و بزرگ که علنی رسیدگی ‌‌‌‌می‌شوند امکان حضور خبرنگاران وجود دارد ولی ‌‌‌‌نمی‌توان از جلسه داد‌گاه عکس برداری نمود یا ضبط صدا کرد مگر با اجازه رئیس دا‌دگاه. قاضی ‌‌‌‌می‌تواند اجازه دهد که بخشی یا تمام جلسه ضبط و ثبت گردد.

موارد غیر علنی بودن جلسه دادگاه

با اینکه قانون گذار اعلام نموده که جلسه دادگاه باید علنی برگزار گردد اما در مواردی هم اجازه داده نشده است که دادگاه غیر علنی باشد. قطعا برخی از مواقع برگزاری جلسه دادگاه در حضور همه دارای معایب زیادی است از این رو دادگاه اجازه برگزاری محکمه به صورت علنی را نمی‌دهد. بر اساس ماده 352 قانون آیین دادرسی کیفری در موارد زیر دادگاه غیر علنی است:

1/ امور خانوادگی و جرائمی که منافی عفت و اخلاق عمومی است. به طور مثال مسائل مربوط به تجاوز جنسی.

2/ علنی بودن دادگاه باعث اختلال در امنیت عمومی شود یا اینکه باعث تشویش و یا ضربه به احساسات مذهبی و قومی شود.

3/ در جرایم قابل گذشت در صورتی که طرفین دعوا یا شاکی تقاضای غیر علنی بودن محکمه را بدهند.

در صورت وجود یکی‌‌‌‌ از شرایط بالا دادگاه با اظهار عقیده دادستان قرار غیر علنی بودن محکمه را صادر می‌کند.

انتشار محتویات محکمه علنی

این امکان وجود دارد که تحت رعایت شرایط قانونی جریان محکمه عمومی شود. بر اساس ماده 353 قانون آئین دادرسی کیفری انتشار جریان رسیدگی و گزارش پرونده در صورتی که نیازی به افشای هویت افراد اصحاب دعوا یا موقعیت اداری و اجتماعی آنان نباشد در رسانه‌‌‌‌‌ها بلامانع است. اگر بر خلاف این ماده عمل شود و اطلاعات هویتی و حکم محکوم به افشا گردد بر اساس بخش انتهایی ماده 355 جرم بوده و در حکم افترا است.

البته بیان جریان رسیدگی و حکم قطعی و نهایی به همراه اطلاعات محکوم‌به فقط در برخی از موارد امکان دارد به طوری که در بسیاری از پرونده‌‌‌‌‌های بزرگ‌‌‌‌ مانند مفاسد اقتصادی شاهد بیان اطلاعات کامل هویتی شخص و روند پرونده بودیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد علنی بودن جلسه دادگاه و شرایط آن ‌‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جلسه علنی دادگاه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جلسه علنی دادگاه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

جلسات دادگاه چه زمانی علنی است ؟

اصل این است که جلسات دادگاه علنی باشند مگر در مواردی که قانون تعیین نموده است‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه صورت جلسه دادگاه غیر علنی برگزار ‌‌‌‌می‌شود ؟

زمانی که از نظر قانونی برگزاری جلسه به شکل علنی باعث اختلال در امنیت ‌‌‌‌می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا ‌‌‌‌می‌توان درخواست داد محکمه غیر علنی باشد ؟

بله‌‌‌‌. بر اساس قانون در جرائم قابل گذشت، اصحاب دعوا یا شاکی ‌‌‌‌می‌توانند تقاضای غیر علنی بودن مجاکمه را بنمایند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: دادگاه علنی  شرایط و ضوابط برگزاری جلسه علنی دادرسی قوانین



:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ایراد بی نفعی خواهان یعنی چی؟ بی‌شک همه‌ ما به عنوان موجودی عاقل و هوشمند کارهایی را انجام ‌‌‌می‌دهیم که در آن برایمان سود و منفعت باشد. در مورد امور حقوقی هم افراد به دنبال رسیدن به سود و منفعت خود هستند. از این رو قانون گذار تنها دعاوی حقوقی را ‌‌‌می‌پذیرد که در آن‌ها نفعی برای خواهان باشد و در غیر این صورت دعوا رد ‌‌‌می‌گردد. در این مطلب به بررسی ایراد بی نفعی خواهان ‌‌‌می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

معنای بی نفعی خواهان

در سیستم قضایی ایران دادگاه‌ها فقط به دعاوی رسیدگی ‌‌‌می‌کنند که در آن برای شخص یا اشخاصی که رسیدگی به دعوا را درخواست ‌‌‌می‌کنند نفعی باشد. بر اساس ماده‌ 2 قانون آئین دادرسی مدنی خواهان باید ذینفع باشد یعنی اینکه برنده شدن در دعوا برای او سودی اعم از مادی یا معنوی داشته باشد. مانند اینکه آقای الف دعوای ابطال سند مالکیت آقای ب را مطرح ‌‌‌می‌کند. این دعوا تحت این شرط پذیرفته ‌‌‌می‌شود که در صورت ابطال سند، آقای الف سود ببرد مانند اینکه سند به نام او شود.

البته باید به این نکته توجه کرد که نفع باید مشروع و قانونی باشد بعنی اینکه مورد تایید قانون گذار باشد.

برای آشنایی با موانع رسیدگی به دعوا کلیک کنید.

ایراد بی نفعی خواهان

در ماده‌ 84 قانون آئین دادرسی مدنی مواردی که دعوا رد ‌‌‌می‌شود، مطرح شده است. یکی از این موارد بی‌نفعی خواهان دعوا است‌‌‌. در این صورت دادگاه در ابتدا بررسی ‌‌‌می‌کند که خواهان دعوا از مطرح کردن این دعوا سودی ‌‌‌می‌برد یا نه‌‌‌. در صورتی که برای قاضی محرز شود شخص هیچ سودی از مطرح کردن این دعوا ‌‌‌نمی‌برد قرار رد دعوا را صادر ‌‌‌می‌کند. البته باید توجه داشت آنچه در هنگام اقامه‌ دعوا اهمیت دارد این است که فرد سود ببرد حتی اگر در انتها و حکم به نفع او نباشد.

به طور مثال شخص الف دعوایی بر علیه آقای ب مطرح ‌‌‌می‌کند مبنی بر اینکه باید خسارتی را بپردازد. اگر قاضی در این دعوا متوجه شود که آقای الف در صورت پرداخت خسارت هیچ سودی ‌‌‌نمی‌برد و اصلا این موضوعی بین آقای ب و شخص دیگری است قرار رد دعوا را صادر ‌‌‌می‌کند.

حتی خواهان هم ‌‌‌می‌تواند این ایراد را به دعوای مطرح شده بگیرد و نسبت به ماهیت دعوای مطرح شده ایراد وارد کند‌‌‌. به طور مثال آقای ب ‌‌‌می‌تواند با ذکر این دلیل که اصلا آقای الف در این جریان هیچ نفع و سودی ندارد از قاضی بخواهد تا دعوا را رد کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد ایراد بی‌نفعی خواهان ‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره حثوثی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ایراد بی‌نفعی خواهان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ایراد بی‌نفعی خواهان پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

 

ذی نفع بودن خواهان به چه معناست ؟

منظور از ذینفع بودن این است که در صورت برقراری دعوا شخص خواهان دعوا سودی ببرد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا شخصی که هیچ نفعی ‌‌‌نمی‌برد ‌‌‌می‌تواند اقامه‌ دعوا نماید ؟

خیر‌‌‌. فقط در صورتی ‌‌‌می‌توان در مورد موضوعی دعوا را مطرح کرد که فرد در آن دعوا ذی نفع باشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

 

 
 
 


:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تجدید جلسه اتیان سوگند چه زمانی تشکیل می‌شود؟ در قانون آیین دادرسی برای اثبات صحت ادعای مطرح شده راه‌های مختلفی مطرح شده است. یکی از این راه‌ها سوگند خوردن است. در این حالت قاضی به شخص اجازه می‌دهد برای اثبات گفته‌های خود سوگند بخورد و مبنا را بر صحت سوگند فرد می‌گذارد. برای این کار دادگاه زمانی را تعیین می‌کند و اگر در زمان مطرح شده شخص نتواند سوگند یاد کند به او فرصت مجدد داده می‌شود. در این مطلب به بررسی موارد تجدید جلسه اتیان سوگند می‌پردازیم.

منبع: تجدید جلسه اتیان سوگند

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جلسه‌ اتیان سوگند

بر اساس ماده‌ 370 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که صدور حکم منوط به سوگند شرعی باشد قاضی می‌تواند قرار اتیان سوگند را صادر نماید. این قرار به درخواست متقاضی صادر می‌شود و در آن شخصی که باید سوگند بخورد و موضوع سوگند قید می‌شود.

مثلا قاضی دادگاه در ضمن قراری ذکر می‌کند آقای ب باید در مورد موضوع نسب خود با آقای الف در جلسه‌ مورخ بیستم آذر در دادگاه حاضر شود و سوگند بخورد. شخص در زمان تعیین شده در دادگاه حاضر می‌شود و در محضر قاضی به لفظ جلاله الله قسم می‌خورد. مانند این که بگوید ولله آقای ب فرزند من نیست. این به معنای اتیان سوگند است که فقط در امور تعیین شده مقبول واقع می‌شود.

برای آشنایی با شرایط انجام سوگند استظهاری کلیک کنید.

تجدید جلسه اتیان سوگند

قطعا همه‌ اشخاصی که برای دادرسی دعوت شده‌اند باید جهت احترام به شان عالی دادگاه در زمان تعیین شده در جلسه دادرسی شرکت کنند. اما اگر در زمان تعیین شده نتوانند حضور پیدا کنند یا اینکه به جهتی از جهات قانونی جلسه اتیان سوگند برگزار نشود قانون گذار این حق را به قاضی دادگاه داده است که جلسه‌ اتیان سوگند را تجدید کند.

موارد تجدید جلسه اتیان سوگند

در صورت وجود علل زیر جلسه‌ اتیان سوگند قابل تمدید است. یعنی اینکه اگر در تاریخ تعیین شده به دلیل موجه و قانونی فرد سوگند نخورد دادگاه یک جلسه دادرسی دیگر تعیین می‌کند تا فرد سوگند یاد کند. از جمله موارد زیر:

  1. درخواست مهلت.
  2. عدم حضور طرفین دعوا.
  3. عذر موجه برای عدم حضور شخصی که قسم باید بخورد.

برای آشنایی کامل مدارک لازم برای اثبات جرم کلیک کنید.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل درخواست مهلت

بر اساس ماده‌ 276 قانون آئین دادرسی مدنی شخصی که می‌خواهد در دادگاه قسم بخورد می‌تواند از دادگاه مهلت بخواهد. به طور مثال شخص بخواهد تا دادگاه به او یک هفته مهلت بدهد که در جلسه‌ اتیان سوگند حاضر گردد. در این صورت قاضی می‌تواند بررسی نماید و در صورتی که باعث زیان طرف مقابل نشود جلسه‌ اتیان سوگند را به تاخیر می‌اندازد.

قاضی برای تعیین مدت زمان تجدید جلسه اتیان سوگند ضرر نکردن طرف مقابل را هم در نظر می‌گیرد. به طور مثال اگر یک هفته تاخیر در اجرای سوگند باعث ضرر طرف مقابل باشد قاضی می‌تواند مدت کمتری را تعیین کند مانند سه روز.

هر فرد فقط یک بار می‌تواند برای تجدید جلسه‌ اتیان سوگند درخواست بدهد و بیشتر از یکبار مهلت طرح این درخواست را ندارد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل عدم حضور طرفین

برگزاری جلسه‌ اتیان سوگند مستلزم حضور شخصی است که باید سوگند بخورد و عدم حضور فرد بدون عذر موجه نکول محسوب می‌شود. در این صورت بر اساس ماده‌ 286 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که فرد برای عدم حضور خود هیچ عذر موجهی مطرح نکند از نظر قانون به معنای نکول از سوگند است. قاضی جلسه‌ دیگری ترتیب می‌دهد و اتیان سوگند را به طرف دیگر دعوا رد می‌کند و اگر طرف مقابل سوگند بخورد حکم صادر می‌شود. ولی در صورتی که طرف مقابل هم سوگند نخورد دعوا ساقط می‌گردد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل عذر موجه

قطعا شخص باید در زمان و تاریخ تعیین شده از سوی دادگاه در جلسه دادرسی حاضر شود و سوگند بخورد. اما اگر نتواند در موعد مقرر حضور یابد باید علت عدم حضور خود را مطرح کند. قاضی علت عدم حضور فرد را بررسی می‌کند. اگر علت مطرح شده برای عدم حضور از علل موجه باشد قاضی می‌پذیرد و جلسه‌ دیگری را برای اتیان سوگند تعیین می‌کند ولی اگر علت مطرح شده موجه نباشد اتیان سوگند تجدید نمی‌گردد.

به طور مثال آقای ب یاید در بیستم آذر در دادگاه حاضر شود و سوگند یاد کند. اما متاسفانه همسر او در همان روز فوت می‌کند و او نمی‌تواند در جلسه دادرسی حاضر شود. آقای ب علت عدم حضور خود در دادگاه برای سوگند خوردن را به قاضی می‌گوید و مدارک خود از جمله گواهی فوت همسر را نشان می‌دهد. وقتی برای دادگاه صحت گفته‌های فرد محرز می‌شود قراری صادر می‌کند و در ضمن آن اجازه می‌دهد تا آقای ب مجددا در تاریخ سی دی ماه برای اتیان سوگند نزد دادگاه حاضر شود. ولی اگر آقای ب بخاطر سفر رفتن در جلسه دادرسی شرکت نکند این علت پذیرفته نیست و در نتیجه جلسه سوگند تجدید نمی‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد موارد تجدید جلسه اتیان سوگند می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جلسه سوگند، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا جلسه اتیان سوگند قابل تجدید است ؟

بله، در صورت وجود جهات قانونی قاضی جلسه سوگند را تجدید می‌کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه صورت جلسه اتیان سوگند تجدید می‌شود ؟

در صورتی که شخصی که باید سوگند بخورد حضور پیدا نکند و برای این عدم حضور دلیل موجهی مطرح کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا می‌توان برای تجدید جلسه اتیان سوگند مهلت خواست ؟

بله، در صورت درخواست فردی که باید سوگند بخورد امکان تمدید جلسه اتیان سوگند وجود دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: تجدید جلسه اتیان سوگند

 



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سند خارجی چقدر اعتبار دارد؟ در جهان امروز مرزبندی بین کشور‌ها معنای چندانی ندارد‌‌‌‌. علاوه بر دولت‌ها‌‌‌‌، مردم عادی نیز با هم در سرتاسر دنیا در ارتباط هستند‌‌‌‌. همین داشتن ارتباط جهانی باعث می‌شود که بسیاری از اعمال حقوقی در خارج از مرزهای ایران انجام شود و در بسیاری از موارد اسنادی هم‌‌‌‌ در خارج از کشور تنظیم گردد‌‌‌‌. اما این اسناد که در خارج از مرز‌های ایران تنظیم می‌شوند تا چه میزان از اعتبار برخوردار هستند. در این مطلب به بررسی ارزش یک سند خارجی در ایران می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره  تماس بگیرید.

انواع اسناد تنظیم شده در خارج از کشور

این اسناد را بر اساس ماموری که آن را تنظیم می‌کند می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

1/ اسنادی که به وسیله‌‌ ماموران سایر کشورها در خارج از محدوده مرزی کشور ایران تنظیم گردد در زمره‌‌ اسناد تنظیم شده در خارج از کشور قرار می‌گیرد. این اسناد می‌توانند از هر نوع سندی باشند. اسناد احوال شخص مانند شناسنامه‌‌‌‌، گواهی تولد‌‌‌‌، برگه‌‌ ازدواج، طلاق و…‌‌‌. همچنین این اسناد می‌توانند مربوط به قرارداد یا انواع عقود جمله بیع باشند مانند سند مالکیت خانه.

2/ اسنادی که توسط ماموران صالح کشور ایران در خارج از کشور تنظیم می‌گردد. به طور مثال مامور سفارت خانه‌‌ ایران سند ازدواجی را در ایتالیا تنظیم می‌کند.

اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور | ارزش سند خارجی

با توجه به قانون تمام اسنادی که توسط ماموران صالح ایرانی تنظیم شود اسناد رسمی هستند حتی اگر در خارج از کشور تنظیم شود.

اما بر اساس ماده‌‌ 1295 قانون مدنی اسناد خارجه یعنی همان اسنادی که توسط ماموران سایر کشورها تنظیم شده‌اند همان اعتباری را دارند که در کشوری که مطابق قانون آن کشور تنظیم شده برخوردار هستند. به طور مثال سند مالکیتی که در کشور آلمان تنظیم شده در کشور ایران همان اعتباری را دارد که این سند مالکیت در کشور آلمان داراست‌‌‌‌. اگر در آلمان سند رسمی بوده در ایران هم مورد پذیرش و سند رسمی است.

شرایط پذیرش یک سند خارجی در ایران

قانون گذار در ماده‌‌ 1295 قانون مدنی برای اینکه این اسناد را بپذیرد شرایط زیر را قرار داده است:

1/ اسناد قانونی دارای اعتبار باشند و به علتی قانونی بی‌اعتبار نشده باشند.

2/ محتویات و مفاد سند خدشه‌ای به نظم و اخلاق جامعه وارد نیاورد.

3/ کشوری که سند در آن تنظیم شده هم اسناد تنظیم شده در ایران را چه از نظر قانون خود و چه بر طبق عهدنامه‌ها معتبر بداند.

4/ نماینده‌‌ سیاسی یا کنسولی که کشور ایران در کشوری که سند در آن تنظیم شده یا اینکه نماینده‌‌ سیاسی یا کنسولی کشوری که سند در آن تنظیم شده و مستقر در ایران است تایید نماید که این سند مطابق با قوانین کشور محل تنظیم سند است. به طور مثال مامور ایران در آلمان یا مامور آلمان در ایران مطابق قانون بودن سند را تایید کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سند خارجی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند خارجی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا اسناد تنظیم شده در خارج از کشور در ایران اعتبار دارند ؟

بله این اسناد در صورت وجود شرایط قانونی اعتبار دارند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

میزان اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج چه قدر است ؟

میزان اعتبار این اسناد در کشور ایران بستگی به اعتبار آن‌ها در کشوری که سند در آن تنظیم شده دارد.

 

منبع: سند خارجی | اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور – معیار پذیرش در ایران



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از سیاست‌های مهم و اساسی دولت در سال‌های اخیر حرکت در راستای دولت الکترونیک است. قوه‌ قضائیه نیز برای همگام شدن با دولت و فناوری به سوی عدالت الکترونیک و ارائه خدمات از راه دور گام برداشته است. از این رو بسیاری از خدمات قضایی از طریق اینترنت و از راه دور انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین سامانه‌های قوه‌ قضائیه را می‌توان عدل ایران دانست که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سامانه عدل ایران

قوه‌ قضائیه سامانه‌ عدل ایر‌ان را در حدود سال 1395 برای انجام خدمات قضایی مانند ارائه‌ دادخواست راه اندازی نمود. افرادی که درگیر پرونده‌ حقوقی هستند باید حتما در این سامانه ثبت نام کنند. بعد از ثبت نام امکان استفاده از خدمات این سامانه برای شما فراهم می‌شود.

برای ثبت نام باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید و درخواست ثبت نام در سامانه‌ ثنا را بدهید.

دسترسی به سایت عدل ایر‌ان

برای اینکه بتوانید به این سایت دسترسی پیدا کنید در ابتدا در یکی از موتور‌های جستجوی اینترنتی مانند CHROME آدرس adliran.ir را جستجو نمایید. یا اینکه به فارسی عبارت سامانه‌ عدل ایر‌ان را جستجو نمایید. بعد از انتخاب این سایت صفحعه‌ اصلی برای شما نمایش داده می‌شود و می‌توانید هرگزینه‌‌ای که مدنظرتان است را انتخاب نموده و از خدمات آن استفاده کنید.

بخش‌های سایت عدل ایران

در صفحه‌ اصلی بخش‌های مختلف این سامانه قرار گرفته است از جمله:

  1. اطلاع رسانی.
  2. دسترسی سریع.
  3. خدمات ویژه.
  4. استعلام قضایی.

خدمات سامانه عدل ایران

شما از طریق این سایت می‌توانید از خدمات قضایی زیر استفاده نمایید:

  1. سامانه‌ ثنا: سامانه‌ ثبت نام الکترونیک قضایی را انتخاب نمایید تا بتوانید از این طریق به سامانه‌ ثنا دسترسی پیدا کنید.
  2. سامانه‌ ابلاغ الکترونیک قضایی برای مشاهده‌ ابلاغیه‌ها.
  3. سامانه‌ وکلا‌، کارشناسان.
  4. سامانه‌ دفاتر خدمات قضایی.
  5. سامانه‌ اشخاص حقوقی.
  6. سامانه‌ نوبت دهی قضایی.
  7. محاسبه‌ هزینه‌ دادرسی.
  8. پرداخت‌های اینترنتی.
  9. پیگیری و ارائه‌ درخواست عفو.
  10. محاسبه‌ هزینه‌ تعرفه‌ خدمات.
  11. استعلام‌های مختلف قضایی مانند استعلام وکیل‌، کارشناس و…

برای استفاده از این خدمات باید در سامانه ثبت نام کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد سامانه‌ عدل ایر‌ان می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عدل ایران، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عدل ایران پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

سامانه عدل ایر‌ان چیست ؟

سیستمی برای انجام خدمات قضایی الکترونیک که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آدرس سامانه‌ عدل ایر‌ان چیست ؟

آدرس این سایت adliran.ir است.

چگونه در سامانه‌ ثنا یا عدل ایر‌ان ثبت نام کنیم ؟

برای ثبت نام به نزدیک‌ترین دفتر خدمات قضایی مراجعه نمایید که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: عدل ایران | معرفی سامانه – خدمات – بخش‌های مختلف – دسترسی به سامانه



:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

استعلام ممنوع الخروجی را از کجا باید بگیریم؟ خروج از کشور و سفر به کشور‌های خارجی امری مهم به حساب می‌آید و قوانین به خصوصی نیز در مورد آن وضع گردیده‌‌‌‌اند. برای مثال هر فرد می‌بایست برای خارج شدن از کشور پاسپورت داشته باشد و در غیر این صورت نمی‌تواند از کشور خارج شود. یکی از قوانینی که در خصوص خروج افراد از کشور وضع گردیده است ممنوع الخروج شدن آن‌ها است. در ادامه قصد داریم در خصوص استعلام ممنوع الخروجی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

ممنوع الخروجی چطور رخ می دهد؟

ممنوع الخروجی یکی از وضعیت‌های حقوقی به شمار می‌رود که‌ در صورت ممنوع الخروج شدن فرد نمی‌تواند از کشور خارج شود. شاید برایتان سوال شود که ممنوع الخروج کردن افراد به چه علت است؟ که در این‌ باره باید بگوییم گاهی پیش می‌آید که فردی به ارتکاب جرمی متهم است و یا اینکه قانون ‌او را الزام به انجام ‌کاری می‌کند، حال برای اینکه فرد نتواند از کشور خارج شود و فرار کند حکم ممنوع الخروجی او صادر می‌شود تا بتوان مانع خروج او از کشور شد. فرد به طور کلی به دلیل وجود یکی از موارد زیر ممنوع الخروج می‌شود:

  • افرادی که به واسطه رای دادگاه یا سازمان ثبت اسناد به عنوان بدهکار از آن‌ها نام برده می‌شود ممنوع الخروج می‌شوند.
  • هر فردی که به دلیل فرار مالیاتی بدهکار محسوب شود ممنوع الخروج می‌شود.
  • هر فردی که برای اخذ پاسپورت به کسب اجازه از پدر یا همسر خود نیاز داشته باشد می‌توان مانع از خروج‌ او از کشور شد.
  • هر فردی که خارج شدن او از کشور بر خلاف مصالح جمهوری اسلامی ایران باشد و ابلاغیه‌‌ای را در این خصوص دریافت نموده باشد ممنوع الخروج می‌گردد.
  • هر فردی که در خارج از کشور سابقه سرقت، کلاهبرداری، تکدی گری و… را داشته باشد ممنوع الخروج خواهد شد.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی

در سال ۹۷ سازمان ثبت اسناد سامانه استعلام ممنوع الخروجی را طراحی نمود تا افراد بتوانند به صورت آنلاین از وضعیت ممنوع الخروج بودن یا نبودن خود مطلع شوند. در سال‌های گذشته افراد برای اینکه بدانند ممنوع الخروج هستند یا خیر به اداره گذرنامه رجوع می‌کردند و یا با این اداره تماس می‌گرفتند و وضعیت خود را جویا می‌شدند.

اما امروزه دیگر نیاز به مراجعه حضوری و تماس با این اداره نخواهد بود و فرد می‌تواند به صورت آنلاین از طریق سامانه استعلام ممنوع الخروجی وضعیت خود را جویا شود. نکته حائز اهمیت این است که این سامانه فقط در زمینه ممنوع الخروجی یا رفع آن در خصوص پرونده‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می‌کند و شامل موارد دیگر نخواهد شد.

برای آشنایی با شرایط نیاز به اجازه پدر برای خروج از کشور کلیک کنید.

نحوه استعلام ممنوع الخروجی چگونه است ؟

برای استعلام ممنوع الخروجی فرد می‌بایست برخی مراحل را طی کند تا از وضعیت خود به راحتی جویا شود. این مراحل به شرح زیر می‌باشند:

  • ابتدا می‌بایست در مرورگر خود عبارت سامانه استعلام ممنوع الخروجی یا ssaa.ir سرچ نمایید. عکس
  • در صفحه‌ای که باز می‌شود اطلاعات خود شامل کد ملی، نام و نام‌خانوادگی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد و… را وارد کنید. سپس در کادر مربوطه جمع دو عددی که در صفحه نمایش داده می‌شوند را وارد کنید و روی گزینه ارسال کلیک نمایید.عکس

پس از اینکه همه مراحل را انجام دادید یکی از پیام‌های زیر روی صفحه برایتان نمایش داده خواهد شد:

  • شخص با کد ملی ….. ممنوع الخروج می‌باشد.
  • شخص با کد ملی ….. ممنوع الخروج نمی‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام ممنوع الخروجی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام ممنوع الخروجی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

ممنوع الخروج کردن افراد به چه منظور صورت می‌گیرد ؟

این‌ کار به منظور جلوگیری از فرار و خارج شدن فرد از کشور صورت می‌گیرد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی در چه سالی افتتاح شد ؟

این سامانه در سال ۹۷ افتتاح شد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: استعلام ممنوع الخروجی



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا مالیات بر مهریه تعلق می‌گیرد؟ مهریه یکی از حقوق مالی زن بعد از ازدواج است. اما گاهی مشاهده می‌شود که زوجین مهریه‌های سنگین در نظر می‌گیرند. مهریه‌های سنگین باعث بروز مشکلات متعددی مثل عدم توانایی پرداخت مهریه توسط مرد و حبس آن‌ها می‌شود. به همین دلیل قانون‌گذار در پی حل این مشکل راه‌حل‌های مختلفی ارائه نمود که یکی از این موارد مالیات بر مهریه است. در ادامه این مطلب به شرح قانون مربوط به مالیات بر مهریه خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مالیات بر مهریه چیست ؟

مهریه یکی از سنت‌های ازدواج و از حقوق مالی زن در عقد ازدواج دائم و موقت است. اما گاهی زوجین به دلایل مختلف دست به تعیین و ثبت مهریه‌های سنگین می‌نمایند. این مهریه‌های سنگین موجب بروز مشکلاتی نظیر عدم توانایی در پرداخت و مجازات حبس برای مرد می‌شود. و از طرفی برای زن نیز وصول این نوع مهریه و طولانی شدن جلسات دادگاه و رسیدگی به آن دشوار است. به همین دلیل قانون‌گذار درصدد حل این مشکل راه‌حل‌های متفاوتی را ارائه نمود.

تعیین مالیات بر مهریه از جمله راه‌حل‌های قانون برای کاهش تمایل زوجین به تعیین مهریه‌های سنگین است. به این صورت که در قانون جدید مالیات که در دست بررسی و تصویب است. اگر میزان مهریه یک زوج از حد مشخص در قانون بیشتر شود. آنگاه مشمول مالیات شده و زوجین موظف‌اند درصدی از مهریه را هنگام ثبت مهریه، به عنوان مالیات به دولت پرداخت نمایند. گاهی این درصد مالیات میزان بسیار سنگینی می‌شود که از خارج از توان زوجین است.

قانون مالیات مهریه

قانون مالیات مهریه که در واقع همان طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه است. در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و هنوز اجرایی نشده است. این قانون دربردارنده تحولات گسترده‌ای در حوزه مهریه است.

از جمله تحولات این قانون جدید وضع مالیات بر مهریه‌های سنگین می‌باشد. این مالیات در هنگام ثبت مهریه از زن و شوهر دریافت می‌گردد. به عبارتی دیگر هنگامی که زوجین اقدام به ثبت مهریه سنگین و درج آن در سند ازدواج خود می‌نمایند. به شرط پرداخت درصدی از این مهریه به عنوان مالیات به دولت قادر خواهند بود سند ازدواج خود را دریافت نمایند.

بنابراین در صورت عدم پرداخت مالیات سند ازدواج به زوجین تحویل داده نمی‌شود که این امر تبعات سوء به دنبال دارد. از جمله این تبعات منفی می‌توانیم به عدم امکان طرح دعاوی در دادگاه خانواده مثل طلاق، نفقه و حتی عدم امکان دریافت مهریه اشاره کنیم.

برای آشنایی کامل با قانون مهریه کلیک کنید.

میزان مالیات بر مهریه و نحوه محاسبه آن

در بخش قبلی به توضیح قانون مالیات بر مهریه پرداختیم. و گفتیم که این قانون در دست بررسی است و هنوز اجرایی نشده است. هنگامی که این قانون به تصویب برسد و اجرایی شود طرح دریافت مالیات از مهریه هنگام ثبت مهریه  آغاز می‌شود. بنابراین پرسش مهم این است که نحوه محاسبه مالیات و میزان مالیات بر مهریه چگونه است؟

از آنجایی که اغلب مهریه‌ها در کشور ما و به صورت عرفی سکه در نظر گرفته می‌‌شود. بر اساس قانون مالیات بر مهریه یا همان طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه، میزان مالیات بر مهریه‌ به این شرح است. مهریه سکه تا سقف 17 عدد معاف از مالیات هستند. از 15 عدد سکه تا 100 سکه مالیات بر مهریه یک و یک دهم درصد مهریه می‌باشد.

مهریه‌های بالای 100 سکه تا 200 سکه شامل مالیات 2 درصدی از مهریه تعیین‌شده می‌شود. و در پایان برای مهریه‌های بالای 200 سکه، مالیات 15 درصد از مهریه تعیین‌شده خواهد بود. بر اساس این میزان زوجین هنگام ثبت مهریه در سند ازدواج خود موظف به پرداخت مالیات مهریه خواهند بود.

نحوه محاسبه مالیات بر مهریه

شما می‌توانید با استفاده از یک فرمول میزان دقیق مالیات تعیین‌شده برای مهریه خود را به دست آورید. این فرمول عبارت است از: نرخ مالیات، ضرب در ارزش کل سکه‌های مهریه سپس تقسیم بر 100 که پاسخ این معادله میزان مالیات مهریه شما است. نرخ مالیات مهریه نیز بر اساس قانون تعیین می‌شود که در بخش قبلی این مطلب مقدار آن‌ها را ذکر کردیم.

به عنوان مثال تصور کنید زن و مرد قبل از عقد توافق نمایند مهریه 300 سکه باشد. با توجه به مطالب ذکرشده مالیات مهریه‌های بالای 200 سکه 15 درصد است. بنابراین بر اساس فرمول مذکور ابتدا باید ارزش سکه‌ها را در 15 ضرب کنیم. با فرض اینکه هر سکه 20 میلیون تومان ارزش دارد. ابتدا 300 را در 20 ضرب می‌کنیم تا ارزش کل 300 سکه را به دست آوریم. بنابراین ارزش کل 300 سکه هر سکه 20 میلیون می‌شود 6 میلیارد تومان می‌شود.

حال مبلغ 6 میلیارد تومان را در 15 که همان درصد مالیات مهریه‌های بالای 200 سکه است ضرب می‌کنیم و پاسخ را بر 100 تقسیم می‌کنیم. که در پاسخ این معادله مبلغ 900 میلیون تومان به دست می‌آید بنابراین مالیات 300 سکه مهریه هنگام ثبت آن 900 میلیون تومان می‌باشد که مبلغ کلانی است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

قانون مالیات بر مهریه چیست ؟

بر اساس این قانون هنگامی که زوجین اقدام به ثبت مهریه سنگین و درج آن در سند ازدواج خود می‌نمایند. به شرط پرداخت درصدی از این مهریه به عنوان مالیات به دولت قادر خواهند بود سند ازدواج خود را دریافت نمایند.

مالیات بر مهریه به چه منظور تعیین‌شده است ؟

از آنجا که مهریه‌های سنگین موجب بروز مشکلات عدیده می‌شود. تعیین مالیات بر مهریه از جمله راه‌حل‌های قانون برای کاهش تمایل زوجین به تعیین مهریه‌های سنگین است.

 

منبع: مالیات بر مهریه | چقدر از مهریه بابت مالیات پرداخت می شود



:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه دندان چقدر است؟ دیه یکی از انواع مجازات‌هایی است که برای مجرمین در نظر گرفته شده است. هرگاه فردی به اعضای بدن دیگری آسیب وارد کند و یا او را به قتل برساند می‌بایست دیه‌اش را پرداخت کند. قصاص نمی‌تواند در همه جرائم کاربرد داشته باشد و در برخی موارد ممکن است شاکی با دریافت دیه رضایت دهد. در ادامه قصد داریم در مورد دیه از بین رفتن دندان توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

از بین بردن دندان دیگران شامل د‌‌یه می‌شود ؟

دیه اعضا به دیه‌ای گفته می‌شود که برای آسیب زدن به قسمت‌های مختلف بدن به شاکی پرداخت می‌شود. این دیه شامل از بین رفتن دندان نیز می‌شود و می‌توان نتیجه ‌گرفت که از بین بردن دندان دیگران می‌تواند شامل دیه شود. در دهان هر انسان بالغ ۲۸ الی ۳۲ عدد دندان وجود دارد که از بین بردن و حتی وارد کردن آسیب جزئی به آن‌ها می تواند به فرد آسیب دیده این حق را بدهد که دیه دندان خود را مطالبه کند.

برای مثال ممکن است فردی در حین درگیری فیزیکی با فرد دیگر به دندان‌های او آسیب وارد کند و یا اینکه کسی در یک سانحه رانندگی باعث از بین رفتن دندان‌های طرف مقابل شود که در این صورت می‌بایست دیه او را بپردازد.

دیه از بین بردن دندان در همه موارد یکسان نیست و میزان آن حسب مورد متفاوت خواهد بود‌. برای مثال هر فرد با توجه به میزان آسیبی که به دندان طرف مقابل وارد کرده است دیه می‌پردازد و هر چقدر این آسیب بیشتر باشد میزان دیه نیز بیشتر خواهد بود.

برای آشنایی با مقدار دیه اعضای بدن کلیک کنید.

دیه از بین بردن همه دندان ها

چنانچه فردی همه دندان‌های فرد دیگر را از بین ببرد می‌بایست دیه یک انسان کامل که امسال حدود 480 میلیون می‌باشد را به او بپردازد. تعداد کلی دندان‌های انسان در قانون ۲۸ عدد می‌باشد و در صورتی مجرم باید این میزان از دیه را بپردازد که تمام دندان‌ها را به طور کلی از بین ‌برده باشد.

دیه از بین بردن دندان های جلو چقدر است ؟

دندان‌های جلو شامل دندان‌های پیش، نیش و… می‌شوند که جمعا دوازده عدد می‌باشند. چنانچه این دندان‌ها از بین بروند به فرد دیه تعلق خواهد گرفت. دیه هر کدام از این دندان‌ها یک بیستم دیه انسان کامل است که هر ساله به نسبت مبلغ دیه کامل مقدار آن افزایش می‌یابد.

برای اطلاع از دیه دندان شیری کلیک کنید.

دیه از بین بردن دندان‌های عقب

دندان‌های پایین هر انسان به طور کلی ۱۶ عدد می‌باشند که شامل دندان‌های مختلفی می‌شوند و از بین بردن آن‌ها باعث می‌شود که به فرد دیه تعلق گیرد. دیه هر کدام از این دندان‌ها یک چهلم دیه کامل انسان است که سالیانه با تعیین نرخ جدید دیه کامل، مبلغش افزایش می‌یابد.

نکته مهم: دیه از بین بردن دندان می‌بایست در زمان تعیین شده توسط دادگاه به فرد پرداخت شود و در غیر این صورت شاکی می‌تواند در دادگاه خواهان مطالبه دیه خود شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص د‌یه دندان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون د‌یه دندان پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا به فردی که دندان‌های او توسط مجرم از بین رفته‌اند دیه تعلق می‌گیرد ؟

بله به نسبت مقدار آسیبی که به مجرم ‌وارد شده است به او دیه تعلق خواهد گرفت.

دیه از بین بردن دندان‌های عقب چقدر است ؟

دیه از بین بردن دندان‌های عقبی یک چهلم دیه کامل است که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: دیه دندان | میزان دیه از بین رفتن دندان عقبی و جلویی

 



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

قتل در تصادف رانندگی چه مجازاتی دارد؟ امروزه پیشرفت علم باعث شده است انسان‌‌ها امکانات بیشتری را در اختیار داشته باشند و بتوانند بسیار آسان‌تر به انجام امور خود بپردازند. برای مثال با اختراع خودرو انسان ‌می‌تواند با سرعت در محلی که ‌می‌خواهد حاضر شود اما پیشرفت علم همیشه هم خوشایند و مفید نیست و ‌می‌تواند به انسان زیان‌‌هایی را وارد کند که جبران ناپذیر هستند. تصادفات رانندگی یکی از همین زیان‌‌ها ‌می‌باشد. در ادامه قصد داریم در مورد قتل در تصادف رانندگی و مجازات آن توضیحاتی‌ را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

قتل در تصادف رانندگی

امروزه تصادفات رانندگی با افزایش چشمگیری مواجه شده است و به یک معضل برای جامعه تبدیل شده است. تصادفات رانندگی علاوه بر خسارت‌‌های مالی که بر جا ‌می‌گذارد ‌می‌تواند خسارت جانی نیز داشته باشد و حتی در برخی موارد باعث مرگ افراد ‌می‌شود. قتل افراد در تصادفات رانندگی در اکثر مواردی که تصادف سختی اتفاق می‌افتد پیش ‌می‌آید.

اکثر افراد تصور ‌می‌کنند که ‌اگر در تصادف رانندگی فردی توسط دیگری به قتل برسد مجازات فرد قاتل قصاص خواهد بود اما در این‌باره باید بگوییم که این تصور کاملا غلط است و قتل در تصادفات رانندگی در دسته قتل‌‌های غیر عمد قرار می‌گیرد و مجازات آن‌ به جای قصاص پرداخت دیه خواهد بود. در زیر چند نمونه از دلیل مرگ افراد در تصادفات رانندگی بیان شده است:

  • بی‌مهارتی راننده.
  • ‌‌‌بی‌احتیاطی و ‌‌‌بی‌مبالاتی.
  • رعایت نکردن قوانین و مقررات رانندگی.

اگر قتل در تصادف رانندگی به علت سبقت غیر مجاز، سرعت و به طور کلی تخلف راننده باشد باز در دسته قتل‌‌های غیر عمد قرار ‌می‌گیرد زیرا فرد قصد رعایت نکردن قواعد رانندگی را داشته است اما قصد قتل فرد مقتول را نداشته و مجازات او نیز قصاص نخواهد بود. حتی اگر راننده دارای گواهینامه نباشد نیز قتل غیر عمد محسوب ‌نمی‌شود.

مجازات قتل در تصادف رانندگی چیست ؟

با وجود اینکه قتل در تصادفات رانندگی جزو قتل‌‌های غیر عمد محسوب ‌می‌شود اما چون در هر حال جرم به حساب ‌می‌آید و معمولا به علت رعایت نکردن قوانین رانندگی اتفاق ‌می‌افتد قانونگذار مجازاتی را برای آن‌ وضع نموده است. مجازات قتل در تصادفات رانندگی به شرح زیر ‌می‌باشد:

  • شش ماه تا سه سال حبس.
  • پرداخت دیه در صورت مطالبه اولیای دم.

مجازات قتل در تصادفات رانندگی موارد بالا ‌می‌باشد و اگر اولیای دم مقتول دیه را از مجرم مطالبه کنند او موظف به پرداخت آن خواهد بود. البته اولیای دم ‌می‌توانند دیه را به او ببخشند اما بخشش آن‌‌ها باعث تبرئه شدن مجرم ‌نمی‌شود زیرا جرم‌ او جنبه عمومی دارد و باید مجازات شود.

برای آشنایی با نحوه تعیین حکم جرم عمدی و غیر عمدی کلیک کنید.

بخشش اولیای دم و تخفیف در مجازات مجرم

همانطور که در بالا گفته شد اگر اولیای دم مجرم را ببخشند بازهم او مجازات ‌می‌شود زیرا جرمی که مرتکب شده است جنبه عمومی دارد اما اگر اولیای دم مجرم را ببخشند ‌می‌توانند باعث تخفیف در مجازات مجرم شوند.‌ برای مثال در صورت بخشش اولیای دم قاضی ‌می‌تواند مجازات حبس مجرم را تقلیل دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قتل در تصا‌دفات رانندگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قتل در تصا‌دفات رانندگی پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

مجازات قتل در تصادفات رانندگی قصاص است ؟

خیر قتل در تصادفات رانندگی جزو قتل‌‌های غیر عمد به حساب ‌می‌آید و مجازات آن نیز قصاص نخواهد بود.

اگر فرد بدون ‌دارا بودن گواهینامه در تصادف رانندگی مرتکب قتل شود مجازات او چیست ؟

در این‌ صورت بازهم جرم فرد غیر عمدی تلقی ‌می‌شود و مجازات او حبس و پرداخت دیه خواهد بود.

 

منبع: قتل در تصادف رانندگی | مجازات تصادف رانندگی منجر به فوت غیر عمد



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در همه جای دنیا برای استفاده از وسایل نقلیه قوانین و مقرراتی وضع گردیده است. از آنجایی که استفاده از وسایل نقلیه می‌تواند خطرناک و حادثه آفرین باشد همه افراد موظفند که مقررات رانندگی را به طور کلی رعایت کنند. یکی از قوانین وضع شده در خصوص رانندگی دارا بودن گواهینامه است. در ادامه قصد داریم در خصوص رانندگی بدون گواهینامه توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

رانندگی بدون گواهینامه جرم محسوب می‌شود‌‌ ؟

در تمام کشور‌های دنیا افراد برای اینکه بتوانند از وسایل نقلیه استفاده کنند می‌بایست دارای گواهینامه باشند. دارا بودن گواهینامه به این معناست که فرد در تمام دوره‌های آموزشی استفاده از وسایل نقلیه شرکت‌ کرده است و توانسته گواهی قبولی خود را دریافت کند. اما‌ در برخی موارد دیده می‌شود که افراد بدون دارابودن گواهینامه اقدام‌ به رانندگی می‌کنند که این کار جرم‌ تلقی می‌شود و مجازاتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. چنانچه فردی بدون‌ گواهینامه اقدام ‌به رانندگی کند در واقع به این معناست که آموزش ندیده است و رانندگی او خطرساز خواهد بود که در این صورت طبق قانون مجازات می‌شود.

برای آشنایی با قتل در تصادف رانندگی کلیک کنید.

مجازات رانندگی بدون گواهینامه چیست‌‌ ؟

همانطور که گفتیم رانندگی بدون ‌گواهینامه جرم تلقی شده و شامل مجازات می‌شود. مجازات این جرم در دو قانون مجازات اسلامی ‌بخش تعزیرات و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بیان شده است که به شرح زیر می‌باشد:

  • مجازات رانندگی بدون گواهینامه در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:

هرگاه فردی بدون دارا بودن‌ گواهینامه اقدام‌ به استفاده از وسایل نقلیه نماید به مجازات حبس تا دو ماه یا جریمه نقدی تا یک‌ میلیون ریال و یا به هردوی این‌ مجازات‌ها محکوم می‌شود. چنانچه فرد دوباره این عمل را انجام دهد به حبس از دو ماه تا شش ماه محکوم می‌شود.

نکته مهم: مجازات حبس رانندگی بدون گواهینامه امکان تبدیل به جریمه نقدی را دارد.

  • مجازات رانندگی بدون گواهینامه در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

چنانچه فردی بدون دارا بودن گواهینامه اقدام به استفاده از وسیله نقلیه نماید خودروی او متوقف می‌شود و خود شخص نیز به مراجع قضایی تحویل داده خواهد شد.

رانندگی با گواهینامه تمدید نشده

در برخی موارد دیده می‌شود که فرد گواهینامه دارد اما آن را تمدید نکرده است. در این باره باید بگوییم که گواهینامه تمدید نشده نمی‌تواند شامل مجازات خاصی شود و به منزله نبودن گواهینامه تلقی نمی‌شود اما فرد می‌بایست با پرداخت جریمه اقدام به تمدید گواهینامه خود کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رانند‌گی بدون گواهینامه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رانند‌گی بدون گواهینامه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

گواهینامه چیست‌‌ ؟

گوا‌هینامه در واقع سندی است که اثبات می‌کند فرد در دوره‌های آموزش استفاده از وسیله نقلیه شرکت کرده است و کاملا آموزش دیده است.

اگر با گو‌اهینامه تمدید نشده رانندگی کنیم شامل مجازات حبس خواهیم شد‌‌ ؟

خیر در این مورد مجازات حبس در نظر گرفته نشده است.

مجازات رانندگی بد‌ون گوا‌هینامه در کدام بخش از قوانین آمده است‌‌ ؟

مجازات رانندگی بد‌و‌ن گوا‌هینامه در دو قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بیان شده است.

 

منبع: رانندگی بدون گواهینامه | مجازات – رانندگی با گواهینامه تمدید نشده

 



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همواره در طول تاریخ شاهد آن بوده‌ایم که انسان برای برآورده کردن نیازهای خود به کار و فعالیت‌هایی مانند کشاورزی و… روی آورده است. اما هر موجودی تا حدی توان و قدرت کار دارد و بعد از رسیدن به یک سنی نمی‌تواند به کار و فعالیت‌های سخت مشغول باشد. از این ‌رو سازمان تامین اجتماعی بعد از یک سن مشخص مبلغی را به عنوان بازنشستگی پرداخت می‌کند. سن بازنشستگی در ایران معلوم است اما افراد می‌توانند در صورت وجود شرایطی قبل از رسیدن به این سن نیز خود را بازنشسته کنند. در این مطلب بازنشستگی قبل از سن تعیین شده در قانون را بررسی می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سن بازنشستگی

به طور کلی با توجه به آنچه که در قانون تامین اجتماعی ماده 76 آمده است سن بازنشستگی در ایران برای آقایان 60 سال و برای خانم‌ها 55 سال است. در این سن اشخاص باید حداقل ده سال حق بیمه داده باشند تا بازنشسته شوند. اگر افراد به سن بازنشستگی رسیده‌اند ولی به مدت 10 سال حق بیمه نداده‌اند حق بیمه مدت زمانی که کسر دارند را یکجا پرداخت می‌کنند و این گونه بازنشسته می‌شوند.

برای آشنایی با شرایط بازنشستگی کلیک کنید.

بازنشستگی قبل از سن تعیین شده قانون

در برخی از موارد قانون این امتیاز را برای اشخاص قائل شده است که قبل از رسیدن به سن تعیین شده در قانون بازنشسته شوند از جمله موارد زیر:

  1. پرداخت سی سال تمام حق بیمه با شرط سنی: با توجه به تبصره 1 ماده 76 قانون تامین اجتماعی آقایان با رسیدن به 50 سالگی و خانم‌ها 45 سالگی در صورتی که سی تا سی و پنج سال تمام حق بیمه پرداخت کرده باشند مستمری بازنشستگی دریافت می‌کنند.
  2. بانوان کارگر: با توجه به تبصره 4 ماده 76 قانون تامین اجتماعی بانوانی که در کارگاه‌های مشمول قانون کار فعالیت دارند با داشتن بیست سال سابقه بیمه و 42 سال سن حق بازنشسته شدن دارند.
  3. پرداخت سی و پنج سال حق بیمه بدون شرط سنی: در قانون تامین اجتماعی حداکثر زمان پرداخت حق بیمه 35 سال است بنابراین با توجه به ماده 76 تبصره سوم این قانون اشخاص با پرداخت سی و پنج سال حق بیمه در هر سنی بازنشسته می‌شوند.
  4. کارگران مشاغل سخت و زیان آور: هر فردی که شغلش از جمله کارهایی است که از سوی وزارت کار به عنوان مشاغل سخت برشمرده شده در صورتی که بیست سال متوالی یا بیست و پنج سال متناوب سابقه بیمه داشته باشد می‌تواند بازنشسته شود.
  5. جانبازان: برای بازنشسته شدن هیچ شرط سنی ندارند و با 20 سال سابقه پرداخت بیمه، حق درخواست بازنشستگی را دارند.
  6. معلولان عادی: این دسته از افراد با بیست سال سابقه بیمه بازنشسته می‌شوند. مشروط بر اینکه آقایان معلول پنجاه سال و بانوان چهل و پنج سال سن داشته باشند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سن بازنشستگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سن بازنشستگی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

سن بازنشستگی در ایران چند سال است ؟

آقایان در سن شصت سالگی و زنان در سن پنجاه و پنج سالگی بازنشسته می‌شوند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا می‌توان قبل از رسیدن به سن تعیین شده در قانون بازنشسته شد ؟

بله. در صورت وجود شرایط قانونی شخص می‌تواند قبل از سنی که در قانون تعیین شده بازنشسته شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: سن بازنشستگی | بازنشستگی قبل از سن تعیین شده در قانون کار – سن موثر



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شرایط مرخصی گرفتن چیست؟ کارگر و کارفرما دو عامل اساسی تولید و چرخه اقتصاد در جامعه به شمار می‌روند که با کمک یکدیگر می‌توانند به آبادانی تولید، ساخت و ساز و… کمک فراوانی نمایند. در رابطه با کارگر و کارفرما قانونگذاران قوانین بسیار مهمی را پیش بینی نموده‌اند تا حقوق هیچ یک از آن‌ها ضایع نشود. مرخصی نیز یکی از این قوانین در مورد کارفرما و کارگر می‌باشد که به کارگر تعلق می‌گیرد. در ادامه در مورد انواع و شرایط مرخصی در قانون کار توضیحات مفیدی را ارائه نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شرایط مرخصی گرفتن در قانون کار چیست ؟

بعضی اوقات ممکن است کارگر به علت‌های مختلف نتواند به سرکار برود و یا اینکه به صورت قانونی اجازه داشته باشد که در یک روز مشخص استراحت کند‌ که در این ‌موارد می‌توان ‌گفت فرد به مرخصی رفته است. قانونگذاران برای حمایت از کارگر قانونی را وضع نموده‌اند ‌که طبق آن کارگر می‌تواند در برخی موارد خاص و ‌روز‌های معین‌ شده به مرخصی برود که تعداد روزهای مرخصی در هر مورد متفاوت خواهد بود و با توجه به نوع مرخصی معین می‌شود.

انواع روش ها و شرایط مرخصی گرفتن در قانون کار

در قانون کار انواع مرخصی برای کارگران‌ شرح داده شده است، همانطور که در بالا گفته شد تعداد روز‌های مرخصی با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود و ممکن است بیشتر یا کمتر شود. انواع مرخصی در قانون کار به شرح زیر می‌باشند:

مرخصی استحقاقی

  • طبق ماده ۶۴ قانون کار مرخصی استحقاقی نوعی مرخصی کار به حساب می‌آید که طی آن هر کارگر می‌تواند در سال بیست و شش روز به مرخصی برود. حتی اگر کارگر مدت یک سال کار نکرده باشد نیز می‌تواند به اندازه تعداد ماه‌هایی که کار کرده است نیز مرخصی دریافت کند که در هر ماه کار دو و نیم روز مرخصی به فرد تعلق خواهد گرفت که فرد می‌تواند ‌این روزها را به سرکار نرود و حقوق دریافت کند. طبق ماده ۶۵ قانون کار مرخصی استحقاقی برای کارگرانی که در مشاغل دشوار و زیان آور فعالیت می‌کنند در سال سی و پنج روز می‌باشد و علاوه بر اینکه این افراد می‌توانند حدود نه روز بیشتر از سایر کارگران مرخصی دریافت کنند بلکه آن‌ها در هر شش ماه کار می‌توانند دو بار از مرخصی‌های خود استفاده کنند. نکته حائز اهمیت این است که قانونگذار قانونی را وضع نموده‌اند که طی آن هیچ کارگری ‌نمی‌تواند بیش از نه روز از مرخصی‌های یکسال خود را ذخیره کند و حتما باید به مرخصی برود. این به این دلیل است که کارگر بتواند مرخصی‌های خود را به راحتی طلب نماید و هیچ ترسی از کارفرما در این مورد نداشته باشد.
  • چنانچه فرد به علت ازدواج دائم، فوت پدر، مادر، همسر و فرزندان به مرخصی برود نیز در واقع به مرخصی استحقاقی با حقوق رفته است. قانونگذار برای کارگر سه روز مرخصی در نظر گرفته است تا بتواند به چنین مواردی برسد.

نکته بسیار مهم: چنانچه کارگر مرخصی ساعتی درخواست کند و میزان مرخصی او از یک روز هم کمتر باشد مدت زمان رفت و برگشت او به سرکار جزو مرخصی استحقاقی به حساب می‌آید.

مرخصی بدون حقوق

در قانون کار نوعی مرخصی نیز شرح داده شده است که دارای حقوق نیست و اگر کارگر بخواهد از آن استفاده کند در روز‌های مرخصی‌اش حقوق دریافت نخواهد کرد. برای مثال هر فرد می‌تواند در تمام مدت زمان کارش برای ادای حج واجب یک ماه به مرخصی برود اما در این یک ماه حقوقی دریافت نخواهد کرد و یا شخصی که برای رفتن به جشن عروسی اقدام به درخواست مرخصی می‌کند نیز از مرخصی بدون حقوق استفاده می‌کند.

مرخصی استعلاجی | شرایط مرخصی گرفتن

مرخصی استعلاجی نیز از انواع مرخصی‌های شرح داده شده در قانون کار می‌باشد. کارگر از مرخصی استعلاجی برای درمان بیماری خود استفاده می‌کند و در این نوع مرخصی نه تنها حقوق دریافت می‌کند بلکه جزو سابقه بیمه و بازنشستگی فرد نیز به حساب می‌آید. برای آشنایی با شرایط دریافت مرخصی استعلاجی کلیک کنید.

مرخصی زایمان

مرخصی زایمان در قانون کار به این دلیل ذکر شده است که از زنان باردار شاغل حمایت شود. طبق این قانون هر زن باردار می‌تواند تا زمان وضع حمل خود به مرخصی برود و نه تنها در مدت زمان مرخصی‌اش حقوق دریافت می‌کند بلکه مدت زمان مرخصی نیز به عنوان سابقه کاری برای او در نظر گرفته می‌شود.

برای کسب اطلاع از مدت زمان مرخصی زایمان و شرایط استفاده از آن با کلیک به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

نکته مهم: اگر فرد در حین کار از دنیا برود و مرخصی‌های ذخیره شده داشته باشد حقوق تمام روزهای مرخصی‌اش به بازماندگانش پرداخت خواهد گردید.

قوانین مهم مربوط به شرایط استفاده از مرخصی در قانون کار

  • مرخصی کارگران با روز‌های تعطیل محاسبه نمی‌شود و کارگر علاوه بر اینکه در روز‌های تعطیل به سر کار نمی‌رود بلکه می‌تواند تمام مرخصی‌های خود را نیز دریافت کند. برای مثال جمعه یک روز نعطیل است و اگر فردی در روز جمعه کار کند علاوه بر اینکه حقوق ثابت کار خود را دریافت می‌کند حقوق روز تعطیل جمعه نیز به او تعلق می‌گیرد.
  • طبق ماده ۶۹ قانون کار کارگر و کارفرما باید بر سر اینکه کارگر در چه روز‌هایی به مرخصی برود توافق کنند.
  • در صورتی که فرد بازنشسته شود و یا اینکه فوت کند و یا از کار افتاده شود باز هم کارفرما باید حقوق روز‌های مرخصی‌اش را به او یا ورثه‌اش پرداخت نماید.
  • تمامی مرخصی‌های استعلاجی جزو سابقه بیمه فرد به حساب می‌آیند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و انواع مرخصی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و انواع مرخصی پاسخ دهند.

 

 

سوالات متدوال

مرخصی استعلاجی برای چه دریافت می‌شود ؟

مرخصی استعلاجی برای درمان بیماری کارگر به او داده می‌شود.

در صورت ازدواج دائم کارگر چند روز مرخصی خواهد داشت ؟

کارگر می‌تواند به علت ازدواج دائم خود سه روز مرخصی دریافت ‌کند.

اگر فرد فوت کند حقوق مرخصی‌های ذخیره شده او به چه کسی پرداخت می‌شود ؟

اگر فرد فوت کند کارفرما تمام حقوق مرخصی‌های ذخیره شده‌اش را به ورثه و بازماندگاش پرداخت می‌کند.

 

منبع: شرایط مرخصی گرفتن | محاسبه انواع مرخصی در قانون کار



:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ساختمان‌‌های چند طبقه امروزه بسیار بیشتر دیده ‌می‌شوند و به علت جمعیت زیاد اکثر افراد آپارتمان نشین هستند. اما برای اداره و مدیریت ساختمان نیاز به تشکیل مجمع عمومی و انتخاب هیات‌‌ مدیره ‌می‌باشد تا ساکنین با آرامش بیشتری زندگی کنند و همه آن‌ها نسبت به قوانین ساختمان متعهد باشند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مجمع عمو‌می‌ چیست‌‌ ؟

مجمع ‌‌عمو‌می به جمعی از مالکین ساختمان گفته ‌می‌شود که دور هم جمع شده و برای مصلحت ساختمان تصمیماتی ‌می‌گیرند. چنانچه تعداد مالکین ساکن در ساختمان از سه نفر بیشتر شود مجمع ‌‌عمو‌می میان ‌آن‌ها تشکیل خواهد شد و آن‌ها ‌می‌توانند برای ساختمان تصمیماتی بگیرند و انجام آن‌‌ها را به عهده مدیریت ساختمان بگذارند.

توجه داشته باشید که برای تشکیل مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان باید تعداد مالکین بیش از سه نفر باشد و اگر مالکین تنها سه نفر باشند نیز مجمع ‌‌عمو‌می میان آن‌‌ها تشکیل نخواهد شد.

برای آشنایی با موارد عزل مدیر ساختمان کلیک کنید.

انواع مجمع عمومی ساختمان

تشکیل مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان نیز انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به شرایط ساختمان تشکیل ‌می‌شوند. در زیر انواع مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان را نام برده‌ایم:

مجمع عمومی عادی

مجمع ‌‌عمو‌می که سر گروه انواع مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان به حساب ‌می‌آید شامل سه مورد زیر ‌می‌باشد.

  • مجمع ‌‌عمو‌می عادی نخستین:

در مجمع ‌‌عمو‌می عادی نخسین تصمیماتی مبنی بر انتخاب مدیر ساختمان، انتخاب خزانه دار، انتخاب مدیر مجمع و‌… اتخاذ ‌می‌شود.

  • مجمع ‌‌عمو‌می عادی سالانه:

مجمع ‌‌عمو‌می سالانه در سال یکبار تشکیل ‌می‌شود و در این نوع مجمع موضوعاتی مانند انتخاب مدیر جدید برای ساختمان، هزینه تعمیرات ساختمان، تصویب پرداخت وجه به مدیریت ساختمان و… مورد بحث قرار ‌می‌گیرند.

  • مجمع ‌‌عمو‌می فوق العاده:

مجمع ‌‌عمو‌می فوق العاده برای زمان خاصی تشکیل نمی‌شود و مالکین ‌می‌توانند هرگاه که بخواهند این مجمع را تشکیل دهند.‌‌ در مجمع ‌‌عمو‌می‌ فوق العاده معمولا در مورد مدیریت ساختمان تصمیماتی گرفته ‌می‌شود. برای مثال در این نوع مجمع مدت زمان مدیریت ساختمان تجدید ‌می‌شود و یا مدیر ساختمان عزل ‌می‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجمع عمو‌می ساختمان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجمع عمو‌می ساختمان پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

مجمع عمومی عادی به چند نوع تقسیم ‌می‌شود‌‌ ؟

نخستین، سالانه، فوق العاده.

در مجمع عمومی فوق العاده در مورد چه چیزی تصمیم ‌می‌گیرند‌‌ ؟

در مورد عزل مدیر یا تجدید مدت زمان مدیریت او.

 

منبع: مجمع عمومي ساختمان | انواع – بررسي وظايف و اختيارات – هيئت مديره

 



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سامانه ثبت علائم تجاری به آدرس ipm.ssaa.ir  جهت سهولت در انجام امور ثبتی ایجاد شده است. علامت تجاری شامل نقش و تصاویر و یا کلمات می‌شوند که برای معرفی یک محصول یا کالای تولیدشده به کار می‌روند. علامت تجاری باید با ابتکار و نوآوری طراحی شوند. علاوه بر آن نمی‌شود از نشانه‌های گمراه‌کننده برای طراحی علامت تجاری استفاده کرد. علامت تجاری در این اداره به صورت قانونی ثبت می‌شوند. در این مقاله قصد داریم به معرفی سامنه ثبت علائم تجاری و وظایف این اداره بپردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با کارشناسان تجاری و وکلای کار با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

معرفی سامانه ثبت علائم تجاری

علائم تجاری مجموعه‌ای از نقوش، تصاویر و یا کلمات است که به نوعی ابتکاری و نوآوری برای معرفی یک محصول تجاری یا کالای تولیدشده طراحی می‌شود. ثبت این علائم تجاری باعث می‌شود که لوگو یا علامت روی محصول شما منحصر به فرد باشد و تنها مختص شما باشد. اما برای ثبت قانون باید به اداره ثبت علائم تجاری مراجعه نمایید. با ثبت قانونی علامت تجاری دیگران نمی‌توانند از روی آن کپی بردارند.

اداره ثبت علائم تجاری از زیرمجموعه سازمان ثبت‌احوال و اسناد کشور می‌باشد. این اداره خدماتی نظیر ثبت طرح‌های صنعتی، اختراعات، برند را انجام می‌دهد. وظیفه این اداره محافظت از ایده‌های مبتکرانه و نتیجه تلاش افراد در برابر اشخاص دیگر است. تا دیگران از این ایده‌ها و طرح‌های مبتکرانه سوءاستفاده و کپی برداری نکنند.

نشانی و راه‌های ارتباطی با این اداره

اداره ثبت علائم تجاری علاوه بر ثبت علامت‌های تجاری امور دیگر مربوط به مالکیت معنوی مثل ثبت طرح صنعتی نیز تحت مسئولیت دارد. این اداره در شهر تهران، میدان امام خمینی، خیابان خیام، خیابان فیاض بخش، جنب ساختمان شماره یک سازمان ثبت واقع شده است. ساعات کاری اداره ثبت علامت تجاری در تهران 8 صبح تا 4 ظهر و در روزهای شنبه تا چهارشنبه می‌باشد. کد پستی این اداره در تهران ۱۱۱۴۶۷۸۵۱۳ می‌باشد. و آنشانی این اداره سایت این اداره ipm.ssaa.ir است.

نحوه ورود درج درخواست در سامانه ثبت علائم تجاری

اداره ثبت علائم تجاری سامانه‌ای با نشانی ipm.ssaa.ir دارد. که متقاضیان با استفاده از این سامانه می‌توانند بدون نیاز به مراجعه حضوری، اقدام به ثبت علامت تجاری نمایند. البته سایت ipm.ssaa.ir که همان سایت مرکز مالکیت معنوی نیز می‌باشد. صرفاً محدود به ثبت لوگو به صورت غیرحضوری نیست. بلکه از طریق این سایت امکان ثبت اختراعات، ثبت برندها نیز وجود دارد.

نحوه ثبت علائم تجاری در سامانه

اگر قصد ثبت برند خود را از طریق سامانه اداره علامت تجاری دارید. ابتدا باید وارد سایت و پورتال مرکزی مالکیت معنوی به نشانی ipm.ssaa.ir شوید.

و در این سامانه اقدام به ثبت‌نام و ایجاد یک حساب کاربری نمایید.

پس از آن اظهارنامه خود را مبنی بر ثبت علامت تجاری و مشخصات متقاضی ثبت علامت تجاری در سایت مذکور وارد نمایید. ( توجه داشته باشید که شخص حقیقی می تواند یک درخواست برای ثبت برند و شخص حقوقی می تواند دو درخواست به طور همزمان داشته باشد. 

 

لازم به ذکر است با توجه به اینکه متقاضی شخص حقیقی یا شخص حقوقی است. همچنین بر اساس تابعیت افراد متقاضی، پرسش‌های سامانه از آن‌ها برای ثبت علامت تجاری و پذیرش اظهارنامه متفاوت است. یک نکته مهم در خصوص مالک اظهارنامه این است. که اظهارنامه باید به نام شخصی باشد که علامت تجاری موردتقاضا برای ثبت نیز به نام همان فرد است. در هر مرحله از ثبت امکان ثبت موقت در سایت وجود دارد تا اگر به نحوی و ناخواسته اطلاعات حذف شد راه برگشت وجود داشته باشد و اطلاعات کامل از بین نرود.

برای ثبت برند بر روی گزینه ثبت اظهارنامه علامت تجاری کلیک کنید و سپس مراحل را طی نمایید. 

نکته : توجه نمایید که برای ثبت برند شما نیز به جواز کسب صنفی و یا جواز صنعتی با پیشرفت 30 درصد و یا پروانه کسب هستید. 

 

اداره ثبت علائم تجاری چه خدمات و وظایفی دارد ؟

در مطالب بالا به معرفی اداره ثبت علائم تجاری پرداختیم. این اداره بر اساس قانون دارای وظایف مشخصی است که تنها به ثبت برند مختصر نمی‌شود. این اداره از ایده‌های مبتکرانه و نتیجه تلاش افراد در برابر اشخاص دیگر محافظت کند. تا این ایده‌ها و طرح‌های مبتکرانه مورد  سوءاستفاده و کپی برداری دیگران قرار نگیرد. این اداره خدماتی نظیر موارد زیر را انجام می دهد :

ثبت اظهارنامه علامت تجاری

ثبت اظهارنامه طرح صنعتی

ثبت اظهارنامه اختراع

ثبت اظهارنامه نشانه جغرافیایی 

برای آشنایی با قوانین مربوط به خرید و فروش برند کلیک کنید.

بخشی از خدمات و وظایف اداره ثبت علائم تجاری

این اداره موظف است برخی اقدام‌های قانونی برای رسیدگی به شکایات و اعتراض‌های مربوط به دعاوی ثبت طرح‌ها و علامت و مالکیت معنوی را انجام دهد.

از دیگر وظایف این اداره بررسی علائمی است. که زمان قرارداد آن‌ها به سر رسید. و ثبت آن علامت باطل می‌گردد.

تمامی اقدامات که به روند ثبت برند و علامت تجاری مربوط می‌شود تحت نظارت اداره ثبت علائم تجاری است. همچنین بررسی کلیه مدارک ارائه‌شده جهت ثبت برند توسط این اداره انجام می‌شود.

این اداره می‌تواند پیشنهاد‌ها و دستورالعمل‌هایی جهت بهبود ثبت علامت تجاری به متقاضی ارائه نماید.

گواهینامه و پیش‌نویس طرح ثبت علامت تجاری و طرح‌های صنعتی باید توسط اداره ثبت تائید و به امضا برسد.

و درنهایت ثبت تمامی موضوعاتی که مربوط به مالکیت معنوی و صنعتی می‌شود. مثلاً ثبت اختراعات، علائم تجاری، برندها، علائم جمعی، طرح‌های صنعتی و … نیز توسط اداره ثبت لوگو و سازمان ثبت‌اسناد و املاک کشور انجام می‌گیرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با کارشناسان تجاری و وکلای کار با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

سامانه ثبت علائم تجاری چیست ؟

این اداره از زیرمجموعه سازمان ثبت‌احوال و اسناد کشور به نشانی اینترنتی ipm.ssaa.ir می‌باشد. این اداره خدماتی نظیر ثبت طرح‌های صنعتی، اختراعات، برند را انجام می‌دهد.

وظایف اداره ثبت علائم تجاری چیست ؟

این اداره موظف است از ایده‌های مبتکرانه و نتیجه تلاش افراد در برابر اشخاص دیگر محافظت کند. تا این ایده‌ها و طرح‌های مبتکرانه مورد  سوءاستفاده و کپی برداری دیگران قرار نگیرد. که در متن مقاله به‌تفصیل خدمات و وظایف اداره را بیان کردیم.



:: برچسب‌ها: ثبت علائم تجاری و مالکیت معنوی در ایران | سامانه ipm , ssaa , ir ,
:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که یک شخص برگه چک را صادر می‌کند درواقع متعهد می‌شود که تا زمان درج‌شده روی برگه چک مبلغ مشخصی را در حساب شخصی خود تأمین نماید. اما نمی‌توانیم چندان به چک به عنوان یکی از ابزارهای پرداخت، اعتماد داشته باشیم. چراکه بسیاری افراد به دلیل عدم تأمین موجودی حساب صادرکننده مطابق با چک صادره، به مشکل برخوردند و چک را برگشت زدند. البته چک‌های برگشتی اثر سوء و محدودیت‌هایی برای صادرکننده ایجاد می‌کنند. در این مقاله ما سعی داریم به مسئله رفع سوء اثر چک‌ برگشتی بپردازیم. 

رفع سوء اثر چک برگشتی

زمانی که یک چک صادر می‌شود، درواقع صادرکننده خود را متعهد می‌کند تا در زمان معین مبلغ درج‌شده در چک را تأمین نماید. حال اگر در موعد مقرر این مبلغ تأمین نشود دارنده چک می‌تواند به صورت قانونی چک را برگشت بزند و از اموال صادرکننده چک مبلغ چک را دریافت نماید. اما به هر صورت عدم تأمین حساب صادرکننده و چک برگشتی دردسرهای زیادی برای افراد ایجاد می‌کند.

با توجه به این شرایط قانون‌گذار جهت جلوگیری از افزایش میزان چک‌های برگشتی شرایط سخت‌گیرانه‌ای را برای صدور چک ایجاد کرده است. هرچند این شرایط به صورت صد در صد از صدور چک‌ها با احتمال برگشت خوردن جلوگیری نمی‌کند. به همین دلیل در گام بعدی قانون‌گذار برای صادرکننده چک برگشتی محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند. این محدودیت‌ها شامل اثر سوء چک بر کارنامه مالی ایشان در بانک مرکزی می‌شود.

سابقه‌ی مالی و نبود اثر سوء در آن برای تاجران و اهالی بازار بسیار مورد اهمیت است. به همین دلیل قانون به ما این فرصت را می‌دهد که بتوانیم این اثر سوء و منفی چک برگشتی را از سابقه کارنامه مالی خود پاکسازی نماییم. 

روش‌های رفع سوء اثر چک برگشتی

قبل‌تر اشاره کردیم که چک برگشتی بر سابقه مالی صادرکننده آن در بانک مرکزی اثر منفی ایجاد می‌کند. عدم وجود اثر منفی در کارنامه مالی به خصوص برای تاجران و اهالی بازار بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل برای این افراد راه‌حلی جهت رفع این اثر سوء چک برگشتی ارائه شده است. روش‌های مختلفی برای رفع سوء اثر چک برگشتی وجود دارد.

در صورت درخواست برای رفع سوء اثر و عدم شروع مراحل توسط بانک. می‌توانید ظرف مدت 7 روز کاری بعد از ارائه درخواست سوء اثر، به شعب بانک مورد نظر مراجعه و درخواست خود را پیگیری کنید. اگر چک شما برگشت خورد. و قصد رفع سوء اثر چک برگشتی را دارید. می‌توانید از یکی از این مراحل استفاده کنید.

تأمین موجودی

روش اول و راحت‌ترین روش برای رفع اثر چک تأمین موجودی حساب بانکی صادرکننده است. به این ترتیب بانک میزان وجه درج‌شده در چک را مسدود می‌کند. سپس به دارنده چک اطلاع می‌دهد تا جهت دریافت وجه چک به بانک مراجعه نماید. به این ترتیب به سرعت سوء اثر چک برگشتی از بین می‌رود.

ارائه لاشه چک برگشتی

از دیگر روش‌های رایج برای رفع سوء اثر چک برگشتی توافق با دارنده چک توسط صادرکننده است. به عبارتی اگر صادرکننده بتواند به روشی با دارنده چک به توافق برسد و لاشه چک را پس بگیرد. با ارائه این لاشه چک به بانک می‌تواند اقدامات لازم را برای رفع اثر را به راحتی انجام دهد.

ارائه رضایت‌نامه محضری دارنده چک

اگر در شرایطی لاشه چک برگشتی دیگر در دسترس نباشد. و نتوانیم از لاشه چک برای رفع سوء اثر چک بگشتی در بانک استفاده کنیم. با دریافت یک رضایت‌نامه محضری از دارنده چک که در دفاتر ثبت‌اسناد رسمی تنظیم می‌شوند. 

در مواردی که دارنده یا ذی‌نفع چک مرجعی حقوقی دولتی باشد. نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم رضایت‌نامه نیست. و ارائه نامه رسمی همان مرجع جهت انجام مراحل رفع سوء اثر چک کافی است.

واریز مبلغ چک به سپرده و مسدود نمودن سپرده

در مواقعی که ارائه لاشه چک یا ارائه رضایت‌نامه محضری امکان‌پذیر نیست. برای رفع سوء اثر ابتدا باید میزان مبلغ کسری چک را در حساب سپرده قرض‌الحسنه جاری خود در بانک واریز نمایید. سپس از بانک درخواست نمایید که این مبلغ را مسدود نماید. بانک این مبلغ را به مدت دو سال مسدود نگه می‌دارد. و تا نهایتاً 5 روز بعد از واریز پول بانک موظف است به ذی‌نفع اعلام نماید مبلغ چک تأمین‌شده است. تا دارنده چک برای دریافت مبلغ مراجعه نماید. دارنده چک نیز دو سال فرصت دارد تا جهت دریافت این مبلغ مراجعه نماید.

ارائه حکم قضایی

شما می‌توانید بدون انجام مراحل بالا در صورتی که دادگاه حکم مبنی بر رفع سوء اثر از چک برگشتی و سابقه مالی شما را صادر نمود. تنها با ارائه این حکم به بانک سوء اثر چک را از سوابق مالی خود پاکسازی کنید.

انقضای مدت سوء اثر چک برگشتی

اگر شما هیچ‌کدام از روش‌های رفع سوء اثر چک برگشتی را انجام ندهید. به‌شرط آنکه دارنده چک علیه شما دعوای حقوقی با کیفری اقامه نکند. به صورت خودکار پس از گذشت 3 سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت، سوء اثر چک برگشتی از سوابق مالی شما حذف می‌شود.

مدت‌زمان رفع سوء اثر از چک برگشتی چقدر است ؟

در روش‌هایی که قبل‌تر توضیح دادیم جهت رفع سوء اثر چک مشخص است. که با انجام هر یک از این روش‌ها مدت‌زمان برای رفع سوء اثر چک برگشتی متفاوت خواهد بود. پس مدت‌زمان لازم برای انجام این کار به انتخاب روش توسط شما بستگی دارد.

توجه کنید که اگر صادرکننده چک ظرف ده روز بعد از برگشت چک با یکی از روش‌های مذکور جهت رفع سوء اثر چک مثل تأمین حساب، ارائه لاشه چک و… اقدام نکند. بانک وظیفه دارد اطلاعات لازم را که به گواهی عدم پرداخت مربوط می‌شود به سامانه اطلاعات بانک مرکزی تحویل دهد. همچنین بانک‌ها موظف‌اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چک می توانید با مشاوران مشاوره حقوقی مرکز وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید. 

سؤالات متداول

رفع سوء اثر چک برگشتی چیست ؟

قانون‌گذار برای صادرکننده چک برگشتی محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند که شامل اثر سوء چک برگشتی بر کارنامه مالی ایشان در بانک مرکزی می‌شود. اما قانون این فرصت را می‌دهد که بتوانیم این اثر سوء را از سابقه مالی خود پاکسازی نماییم.

روش‌های رفع سوء اثر چک برگشتی چیست ؟

تأمین موجودی، ارائه لاشه چک برگشتی، ارائه رضایت‌نامه محضری دارنده چک، واریز مبلغ چک به سپرده و مسدودی سپرده، ارائه حکم قضایی، انقضای مدت سوء اثر چک برگشتی از روش‌های رفع سوء اثر می‌باشند.



:: برچسب‌ها: رفع سوء اثر چک برگشتی ,
:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 بهمن 1402 | نظرات ()