نوشته شده توسط : vakiel

زنان امروزه درصد بالایی از کارگران را تشکیل می‌دهند و در واقع می‌توان گفت که تعداد زنان کارگر در جامعه رو به افزایش است. زنان به علت‌های مختلفی کار می‌کنند و سعی می‌کنند از این راه مایحتاج زندگی خود را تامین کنند. اما کار برای زن نیز دارای قوانینی می‌باشد که باید به آن توجه نمود. در ادامه توضیحات کامل‌تری را در این خصوص ارائه نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  کار زن در قانون کار

 

 

کار کردن زنان

طبق آمار امروزه حدود چهل درصد کارگران در کشور را زنان تشکیل می‌دهند. برای زنان در جامعه شغل‌های مختلفی وجود دارد، برای مثال هر زن می‌تواند به عنوان آرایشگر، خیاط، فروشنده و… اشتغال داشته باشد. در قانون کار برای اینکه از زنان حمایت شود و از آسیب به آن‌ها در حین کار جلوگیری شود قوانینی در نظر گرفته شده است. البته این قوانین مربوط به کارگران و کارمندان زنی می‌باشد که مشمولین قانون کار هستند.

شرایط و مقررات کار زن در قانون

همانطور که در بالا گفته شد برای اینکه زنان بتوانند در جامعه آسان‌تر کار کنند و در حین کار آسیب نبینند قانون کار برای آن‌ها مقرراتی را در نظر گرفته است. شرایط و مقررات کار برای زنان به شرح زیر می‌باشد:

  • اگر زن باردار باشد می‌تواند از مرخصی زایمان بهره ببرد. پس از فارغ شدن نیز زن می‌تواند به سر کار خود بازگردد و کارفرما موظف به پذیرش او خواهد بود. زن در مدت مرخصی بارداری و زایمان دارای حقوق خواهد بود و مدت زمان مرخصی نیز جزو سابقه کاری او محسوب خواهد شد.

برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص مرخصی زایمان کلیک فرمایید.

  • کارفرما حق ندارد به زنان کار‌های سخت و طاقت فرسا را محول کند. برای مثال زن نباید در حین کار وسایل سنگین را بلند کند و برای این‌کار باید از دستگاه‌های مخصوص مکانیکی کمک بگیرد.
  • زنی که شیرده باشد و دارای نوزاد باشد می‌تواند در هر سه ساعت کار نیم ساعت را به فرزند خود شیر بدهد و کارفرما حق ندارد او را از انجام این کار منع کند.
  • چنانچه در کارگاه یا شرکتی تعداد زیادی زن دارای نوزاد و کودکان خردسال کار کنند کارفرما موظف است که محلی را برای نگهداری از فرزندان آن‌ها در حین کار راه اندازی کند.

نکته: اگر کارفرما از اجرای قوانین بالا خودداری کند مجرم شناخته شده و مستحق مجازات و پرداخت جریمه نقدی خواهد بود.

سوالات متدوال

آیا زنان شاغل در حین بارداری و زایمان می‌توانند به مرخصی بروند ؟

بله زنان شاغل در صورت باردار بودن می‌توانند تا زمان زایمان و فارغ شدن تحت شرایطی به مرخصی بروند.

اگر کارفرما زنان را به انجام کار‌های سخت وادار کند تکلیف چیست ؟

در این صورت زنان باید این عمل او را به اداره کار گزارش نمایند که در این صورت مجرم شناخته می‌شود و مستحق مجازات خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کار زنان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کار زنان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع :  کار زن در قانون کار



:: برچسب‌ها: کار زن در قانون کار ,
:: بازدید از این مطلب : 641
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در قانون آیین دادرسی برای اثبات صحت ادعای مطرح شده راه‌های مختلفی مطرح شده است. یکی از این راه‌ها سوگند خوردن است. در این حالت قاضی به شخص اجازه می‌دهد برای اثبات گفته‌های خود سوگند بخورد و مبنا را بر صحت سوگند فرد می‌گذارد. برای این کار دادگاه زمانی را تعیین می‌کند و اگر در زمان مطرح شده شخص نتواند سوگند یاد کند به او فرصت مجدد داده می‌شود. در این مطلب به بررسی موارد تجدید جلسه اتیان سوگند می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  تجدید جلسه اتیان سوگند

 

 

 

جلسه‌ اتیان سوگند

بر اساس ماده‌ 370 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که صدور حکم منوط به سوگند شرعی باشد قاضی می‌تواند قرار اتیان سوگند را صادر نماید. این قرار به درخواست متقاضی صادر می‌شود و در آن شخصی که باید سوگند بخورد و موضوع سوگند قید می‌شود.

مثلا قاضی دادگاه در ضمن قراری ذکر می‌کند آقای ب باید در مورد موضوع نسب خود با آقای الف در جلسه‌ مورخ بیستم آذر در دادگاه حاضر شود و سوگند بخورد. شخص در زمان تعیین شده در دادگاه حاضر می‌شود و در محضر قاضی به لفظ جلاله الله قسم می‌خورد. مانند این که بگوید ولله آقای ب فرزند من نیست. این به معنای اتیان سوگند است که فقط در امور تعیین شده مقبول واقع می‌شود.

تجدید جلسه اتیان سوگند

قطعا همه‌ اشخاصی که برای دادرسی دعوت شده‌اند باید جهت احترام به شان عالی دادگاه در زمان تعیین شده در جلسه دادرسی شرکت کنند. اما اگر در زمان تعیین شده نتوانند حضور پیدا کنند یا اینکه به جهتی از جهات قانونی جلسه اتیان سوگند برگزار نشود قانون گذار این حق را به قاضی دادگاه داده است که جلسه‌ اتیان سوگند را تجدید کند.

موارد تجدید جلسه اتیان سوگند

در صورت وجود علل زیر جلسه‌ اتیان سوگند قابل تمدید است. یعنی اینکه اگر در تاریخ تعیین شده به دلیل موجه و قانونی فرد سوگند نخورد دادگاه یک جلسه دادرسی دیگر تعیین می‌کند تا فرد سوگند یاد کند. از جمله موارد زیر:

  1. درخواست مهلت.
  2. عدم حضور طرفین دعوا.
  3. عذر موجه برای عدم حضور شخصی که قسم باید بخورد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل درخواست مهلت

بر اساس ماده‌ 276 قانون آئین دادرسی مدنی شخصی که می‌خواهد در دادگاه قسم بخورد می‌تواند از دادگاه مهلت بخواهد. به طور مثال شخص بخواهد تا دادگاه به او یک هفته مهلت بدهد که در جلسه‌ اتیان سوگند حاضر گردد. در این صورت قاضی می‌تواند بررسی نماید و در صورتی که باعث زیان طرف مقابل نشود جلسه‌ اتیان سوگند را به تاخیر می‌اندازد.

قاضی برای تعیین مدت زمان تجدید جلسه اتیان سوگند ضرر نکردن طرف مقابل را هم در نظر می‌گیرد. به طور مثال اگر یک هفته تاخیر در اجرای سوگند باعث ضرر طرف مقابل باشد قاضی می‌تواند مدت کمتری را تعیین کند مانند سه روز.

هر فرد فقط یک بار می‌تواند برای تجدید جلسه‌ اتیان سوگند درخواست بدهد و بیشتر از یکبار مهلت طرح این درخواست را ندارد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل عدم حضور طرفین

برگزاری جلسه‌ اتیان سوگند مستلزم حضور شخصی است که باید سوگند بخورد و عدم حضور فرد بدون عذر موجه نکول محسوب می‌شود. در این صورت بر اساس ماده‌ 286 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که فرد برای عدم حضور خود هیچ عذر موجهی مطرح نکند از نظر قانون به معنای نکول از سوگند است. قاضی جلسه‌ دیگری ترتیب می‌دهد و اتیان سوگند را به طرف دیگر دعوا رد می‌کند و اگر طرف مقابل سوگند بخورد حکم صادر می‌شود. ولی در صورتی که طرف مقابل هم سوگند نخورد دعوا ساقط می‌گردد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل عذر موجه

قطعا شخص باید در زمان و تاریخ تعیین شده از سوی دادگاه در جلسه دادرسی حاضر شود و سوگند بخورد. اما اگر نتواند در موعد مقرر حضور یابد باید علت عدم حضور خود را مطرح کند. قاضی علت عدم حضور فرد را بررسی می‌کند. اگر علت مطرح شده برای عدم حضور از علل موجه باشد قاضی می‌پذیرد و جلسه‌ دیگری را برای اتیان سوگند تعیین می‌کند ولی اگر علت مطرح شده موجه نباشد اتیان سوگند تجدید نمی‌گردد.

به طور مثال آقای ب یاید در بیستم آذر در دادگاه حاضر شود و سوگند یاد کند. اما متاسفانه همسر او در همان روز فوت می‌کند و او نمی‌تواند در جلسه دادرسی حاضر شود. آقای ب علت عدم حضور خود در دادگاه برای سوگند خوردن را به قاضی می‌گوید و مدارک خود از جمله گواهی فوت همسر را نشان می‌دهد. وقتی برای دادگاه صحت گفته‌های فرد محرز می‌شود قراری صادر می‌کند و در ضمن آن اجازه می‌دهد تا آقای ب مجددا در تاریخ سی دی ماه برای اتیان سوگند نزد دادگاه حاضر شود. ولی اگر آقای ب بخاطر سفر رفتن در جلسه دادرسی شرکت نکند این علت پذیرفته نیست و در نتیجه جلسه سوگند تجدید نمی‌شود.

سوالات متداول

آیا جلسه اتیان سوگند قابل تجدید است ؟

بله، در صورت وجود جهات قانونی قاضی جلسه سوگند را تجدید می‌کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه صورت جلسه اتیان سوگند تجدید می‌شود ؟

در صورتی که شخصی که باید سوگند بخورد حضور پیدا نکند و برای این عدم حضور دلیل موجهی مطرح کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا می‌توان برای تجدید جلسه اتیان سوگند مهلت خواست ؟

بله، در صورت درخواست فردی که باید سوگند بخورد امکان تمدید جلسه اتیان سوگند وجود دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد موارد تجدید جلسه اتیان سوگند می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تجدید جلسه اتیان سوگند، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تجدید جلسه اتیان سوگند پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

 

منبع :  تجدید جلسه اتیان سوگند



:: برچسب‌ها: تجدید جلسه اتیان سوگند ,
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

معمولا اکثر افراد دوست دارند که پس از مرگشان اموال آن‌ها میان فرزندانشان تقسیم گردد. اما در برخی موارد ممکن است فرد دوست داشته باشد که بخش بیشتر اموال خود را تنها به یکی از فرزندانش بدهد که در این صورت باید وصیت کند تا پس از مرگش این کار صورت بگیرد. وصیت انواع مختلفی دارد که در ادامه قصد داریم در مورد وصیت نامه شفاهی و‌‌ میزان اعتبار آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

منبع :  اعتبار وصیت نامه شفاهی

 

 

 

وصیت نامه شفاهی چیست ؟

وصیت نامه شفاهی به وصیتی گفته ‌می‌شود که به صورت رسمی تنظیم نشده است و فرد متوفی قبل از فوت خود به صورت زبانی به ورثه خود وصیت ‌می‌نماید که اموال او چگونه تقسیم شود و به کدام‌ وارث بیشتر یا کمتر ارث برسد.

برای مثال اگر پدر پیش از فوت خود به فرزندانش بگوید که ‌می‌خواهد پس از مرگش یک دوم اموالش به یکی از پسران ‌او تعلق بگیرد در این جا وصیت شفاهی صورت گرفته است و فرزندان ‌می‌بایست از لحاظ شرعی به این وصیت عمل کنند.

اعتبار وصیت نامه شفاهی در قانون

با توجه به مثال بالا اگر یکی از فرزندان طبق وصیت شفاهی پدرش صاحب املاک او شود ‌می‌تواند برای دفاع از حق خود به دادگاه مراجعه نماید اما ‌می‌بایست حتما اثبات کند ‌که پدرش وصیت شفاهی نموده است که اموالی بعد از مرگش به آن فرزند برسد.

در قانون کشور ما تنها وصیت نامه‌‌ای معتبر است که به صورت کتبی نوشته شده باشد و به صورت ‌رسمی ‌توسط فرد متوفی تنظیم گردیده باشد و وصیت نامه شفاهی دارای اعتبار قانونی نیست.

برای مثال اگر فرزندی طبق وصیت نامه شفاهی پدرش صاحب خانه‌‌ای شود شرعا ‌می‌بایست آن خانه را‌‌ دریافت کند اما اگر با مخالفت وارثین مواجه شود دیگر کاری از او ساخته نیست. در این مورد اگر وارثین با وصیت شفاهی موافقت خود را اعلام کنند این وصیت انجام ‌می‌گیرد و آن فرزند ‌می‌تواند به راحتی به حق و حقوق خود برسد.

نکته مهم: شاید وصیت شفاهی از نظر قانونی دارای اعتبار نباشد اما اگر چنین وصیتی وجود داشته باشد به انجام رساندن آن از نظر شرعی‌‌ امری واجب برای وارثین خواهد بود و اگر به این وصیت عمل نکنند در واقع مدیون خواهند بود.

سوالات متدوال

آیا وصیت شفاهی در قانون دارای اعتبار است ؟

خیر وصیت باید حتما به صورت کتبی و ‌رسمی ‌تنظیم شده باشد.

اگر وارثین دیگر با وصیت شفاهی مخالف باشند تکلیف چیست ؟

در این‌صورت فردی که وصیت در مورد او است نمی‌تواند به حق و حقوق خود برسد زیرا نمی‌تواند اثبات کند که چنین وصیتی وجود داشته است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتبار وصیت نامه شفاهی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبار وصیت نامه شفاهی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

 

منبع :  اعتبار وصیت نامه شفاهی

 

 



:: برچسب‌ها: اعتبار وصیت نامه شفاهی ,
:: بازدید از این مطلب : 597
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شهروند به افرادی گفته می‌شود که ساکن‌ تمام شهر‌های یک کشور هستند و در واقع اجتماع آن کشور را تشکیل می‌دهند. تمام شهروندان دارای حقوق متفاوتی هستند و همگی می‌بایست به حقوق دیگری احترام بگذارند. در ادامه قصد داریم در خصوص منشور حقوق شهروندی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  حقوق شهروندی

 

 

 

منشور حقوق شهروندی چیست ؟

حقوق شهر‌وندی به حقوقی گفته می‌شوند که افراد به اعتبار اینکه یک شهروند هستند دارا خواهند بود و دولت می‌بایست این حقوق را برای آنان به طور کامل حفظ نماید. منشور حقوق شهر‌وندی نیز صورت یا سندی است که در آن تمامی حقوق شهروندان کشور ذکر و به خوبی تعریف شده‌اند. حقوق شهر‌وندی بسیار متعدد می‌باشند و انواع مختلفی دارند.

انواع حقوق شهروندی در منشور یا همان سند حقوق شهروندی

همانطور که در بالا گفته شد همه شهروندان یک کشور دارای حقوق به خصوصی می‌باشند که ‌دولت وظیفه حفظ آن‌ها را دارد و می‌بایست از این حقوق دفاع کند. منشور حقوق شهر‌وندی نیز صورتی است که در آن حقوق شهر‌وندی ذکر گردیده‌اند. منشور حقوق شهر‌وندی در سال‌های قبل در قوانین حقوقی ایران موجود نبود اما هم اکنون این منشور در قوانین حقوقی ما ‌نیز موجود است. تمام موارد ذکر شده در منشور حقوق شهر‌وندی به شرح زیر می‌باشند:

  • هر فرد حق حیات دارد و می‌بایست باکیفیت زندگی کند.
  • تمامی شهروندان با یکدیگر برابرند و از کرامت برخوردارند.
  • همه شهروندان حق آزادی دارند و می‌بایست در امنیت به سر برند.
  • تمام شهروندان حق دارند که به صورت آزادانه اندیشه خود را بیان کنند.
  • شهروندان حق دارند که از فضای مجازی استفاده کنند.
  • هر شهروند دارای حریم خصوصی است و باید به حریم خصوصی او احترام گذاشت.
  • تمام شهروندان می‌توانند در راهپیمایی‌ها شرکت کنند.
  • هر شهروند می‌تواند به صورت آزادانه در شهر رفت و آمد کند و اقامت داشته باشد و جزو اتباع آن کشور به حساب بیاید.
  • تمامی شهروندان حق تشکیل خانواده دارند.
  • هر فرد حق دارد که دادخواهی کند و بخواهد که به آن ‌رسیدگی شود.
  • تمامی شهروندان حق مالکیت، حق اشتغال و حق دارا بودن مسکن را دارند.
  • هر فرد می‌تواند از آموزش و پرورش بهره ببرد.
  • همه شهروندان حق دارند که از محیط زیست سالم بهره مند باشند و در رفاه زندگی کنند.
  • اقتصاد کشور باید برای همه شهروندان شفاف باشد.

سوالات متدوال

حقوق شهر‌وندی چیست ؟

به حقوقی که فرد به اعتبار شهروند بودنش دارا است حقوق شهر‌وندی گفته می‌شود.

منشور حقوق شهر‌وندی چیست ؟

سندی است که حقوق شهروندان در آن ذکر شده است.

آیا تمام شهروندان حق تشکیل خانواده دارند ؟

بله تمام شهروندان می‌توانند ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص منشور حقوق شهروندی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون منشور حقوق شهروندی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

منبع :  حقوق شهروندی



:: برچسب‌ها: حقوق شهروندی ,
:: بازدید از این مطلب : 709
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از سیاست‌های مهم و اساسی دولت در سال‌های اخیر حرکت در راستای دولت الکترونیک است. قوه‌ قضائیه نیز برای همگام شدن با دولت و فناوری به سوی عدالت الکترونیک و ارائه خدمات از راه دور گام برداشته است. از این رو بسیاری از خدمات قضایی از طریق اینترنت و از راه دور انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین سامانه‌های قوه‌ قضائیه را می‌توان عدل ایران دانست که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع » عدل ایران

سامانه عدل ایران

قوه‌ قضائیه سامانه‌ عدل ایر‌ان را در حدود سال 1395 برای انجام خدمات قضایی مانند ارائه‌ دادخواست راه اندازی نمود. افرادی که درگیر پرونده‌ حقوقی هستند باید حتما در این سامانه ثبت نام کنند. بعد از ثبت نام امکان استفاده از خدمات این سامانه برای شما فراهم می‌شود.

برای ثبت نام باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید و درخواست ثبت نام در سامانه‌ ثنا را بدهید.

دسترسی به سایت عدل ایر‌ان

برای اینکه بتوانید به این سایت دسترسی پیدا کنید در ابتدا در یکی از موتور‌های جستجوی اینترنتی مانند CHROME آدرس adliran.ir را جستجو نمایید. یا اینکه به فارسی عبارت سامانه‌ عدل ایر‌ان را جستجو نمایید. بعد از انتخاب این سایت صفحعه‌ اصلی برای شما نمایش داده می‌شود و می‌توانید هرگزینه‌‌ای که مدنظرتان است را انتخاب نموده و از خدمات آن استفاده کنید.

بخش‌های سایت عدل ایران

در صفحه‌ اصلی بخش‌های مختلف این سامانه قرار گرفته است از جمله:

  1. اطلاع رسانی.
  2. دسترسی سریع.
  3. خدمات ویژه.
  4. استعلام قضایی.

خدمات سامانه عدل ایران

شما از طریق این سایت می‌توانید از خدمات قضایی زیر استفاده نمایید:

  1. سامانه‌ ثنا: سامانه‌ ثبت نام الکترونیک قضایی را انتخاب نمایید تا بتوانید از این طریق به سامانه‌ ثنا دسترسی پیدا کنید.
  2. سامانه‌ ابلاغ الکترونیک قضایی برای مشاهده‌ ابلاغیه‌ها.
  3. سامانه‌ وکلا‌، کارشناسان.
  4. سامانه‌ دفاتر خدمات قضایی.
  5. سامانه‌ اشخاص حقوقی.
  6. سامانه‌ نوبت دهی قضایی.
  7. محاسبه‌ هزینه‌ دادرسی.
  8. پرداخت‌های اینترنتی.
  9. پیگیری و ارائه‌ درخواست عفو.
  10. محاسبه‌ هزینه‌ تعرفه‌ خدمات.
  11. استعلام‌های مختلف قضایی مانند استعلام وکیل‌، کارشناس و…

برای استفاده از این خدمات باید در سامانه ثبت نام کنید.

سوالات متداول

سامانه عدل ایر‌ان چیست ؟

سیستمی برای انجام خدمات قضایی الکترونیک که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آدرس سامانه‌ عدل ایر‌ان چیست ؟

آدرس این سایت adliran.ir است.

چگونه در سامانه‌ ثنا یا عدل ایر‌ان ثبت نام کنیم ؟

برای ثبت نام به نزدیک‌ترین دفتر خدمات قضایی مراجعه نمایید که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد سامانه‌ عدل ایر‌ان می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عدل ایران، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عدل ایران پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع » عدل ایران



:: برچسب‌ها: عدل ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 616
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

از دیرباز تا کنون مردم برای اثبات مالکیت خود سند تنظیم می‌کردند. این اسناد در قدیم فقط یک نسخه اصلی داشت که مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما به مرور زمان اشخاص از سندی که داشتند رونوشت و کپی تهیه کردند تا در صورتی که سند اصلی در دسترس نبود بتوانند از آن استفاده کنند. ولی میزان اعتبار کپی سند رسمی چقدر است؟ این سوالی است که در این مطلب سعی در پاسخ دادن به آن داریم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : اعتبار کپی سند رسمی

 

 

 

کپی سند و انواع آن

سند به معنای نوشته‌‌ای است جهت اثبات مالکیت فرد بر مالی. کپی سند به معنای این است که از روی سند اصلی یک نسخه‌‌ دیگر تهیه کنند مانند همان نسخه‌‌ اصلی بدون اینکه در آن تغییری ایجاد شود. اسناد دو نوع هستند:

  1. سند رسمی: اسنادی که از سوی مامور رسمی دارای صلاحیت برای نگارش و تهیه سند مربوطه، با رعایت تمام قوانین نوشته می‌شوند اسناد رسمی گویند.
  2. اسناد عادی: در مقابل سند رسمی سند عادی وجود دارد. هر سندی که یکی از شرایط بالا را نداشته باشد و در واقع به وسیله‌‌ اشخاص عادی تهیه شده باشد نه مامور رسمی سند عادی است.

اعتبار کپی سند رسمی

معتبر بودن سند رسمی مورد پذیرش عموم و مراجع قضایی است و کپی که از روی این سند گرفته می‌شود هم در صورت وجود شرایط قانونی معتبر خواهد بود. بر اساس ماده‌‌ 74 قانون ثبت اسناد کپی در صورتی که با ثبت دفتر یکسان باشند به معنای اصل بودن است و همان ارزش سند اصلی را دارد. در صورتی که شخص به هر دلیلی دسترسی به سند اصلی نداشته باشد می‌تواند کپی آن را برابر با اصل کند و از کپی سند استفاده نماید.

شرایط اعتبار سند رسمی

قانون برای کپی سند رسمی نیز اعتبار قائل است ولی به شرط اینکه شخص به دفتر ثبت مراجعه نماید و از آن یک گواهی برابر اصل بگیرد. این کار فقط باید توسط دفتر ثبت انجام شود و گواهی دادگاه یا بخشداری برای کپی سند به منزله‌‌ برابر اصل کردن نیست.

در صورتی که مفاد سند کپی گرفته شده مطابق با آنچه که در دفتر ثبت شده باشد به فرد گواهی داده می‌شود که در آن قید شده است کپی برابر با اصل است.

سوالات متداول

آیا کپی سند رسمی اعتبار دارد ؟

بله، در صورتی که مراحل قانونی آن انجام شود این کپی سند معتبر است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

اعتبا‌ر کپی سند رسمی چه میزان است ؟

اگر کپی سند برابر اصل شود دارای همان اعتبا‌ر سند رسمی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

چه مرجعی باید کپی سند را تایید کند ؟

فقط دفتر ثبت می‌تواند گواهی کند کپی برابر با سند است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتبار کپی سند رسمی می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتبار کپی سند رسمی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبار کپی سند رسمی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

منبع : اعتبار کپی سند رسمی



:: برچسب‌ها: اعتبار کپی سند رسمی ,
:: بازدید از این مطلب : 620
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در جهان امروز مرزبندی بین کشور‌ها معنای چندانی ندارد‌‌‌‌. علاوه بر دولت‌ها‌‌‌‌، مردم عادی نیز با هم در سرتاسر دنیا در ارتباط هستند‌‌‌‌. همین داشتن ارتباط جهانی باعث می‌شود که بسیاری از اعمال حقوقی در خارج از مرزهای ایران انجام شود و در بسیاری از موارد اسنادی هم‌‌‌‌ در خارج از کشور تنظیم گردد‌‌‌‌. اما این اسناد که در خارج از مرز‌های ایران تنظیم می‌شوند تا چه میزان از اعتبار برخوردار هستند. در این مطلب به بررسی ارزش یک سند خارجی در ایران می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : سند خارجی

 

 

 

انواع اسناد تنظیم شده در خارج از کشور

این اسناد را بر اساس ماموری که آن را تنظیم می‌کند می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

1/ اسنادی که به وسیله‌‌ ماموران سایر کشورها در خارج از محدوده مرزی کشور ایران تنظیم گردد در زمره‌‌ اسناد تنظیم شده در خارج از کشور قرار می‌گیرد. این اسناد می‌توانند از هر نوع سندی باشند. اسناد احوال شخص مانند شناسنامه‌‌‌‌، گواهی تولد‌‌‌‌، برگه‌‌ ازدواج، طلاق و…‌‌‌. همچنین این اسناد می‌توانند مربوط به قرارداد یا انواع عقود جمله بیع باشند مانند سند مالکیت خانه.

2/ اسنادی که توسط ماموران صالح کشور ایران در خارج از کشور تنظیم می‌گردد. به طور مثال مامور سفارت خانه‌‌ ایران سند ازدواجی را در ایتالیا تنظیم می‌کند.

اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور | ارزش سند خارجی

با توجه به قانون تمام اسنادی که توسط ماموران صالح ایرانی تنظیم شود اسناد رسمی هستند حتی اگر در خارج از کشور تنظیم شود.

اما بر اساس ماده‌‌ 1295 قانون مدنی اسناد خارجه یعنی همان اسنادی که توسط ماموران سایر کشورها تنظیم شده‌اند همان اعتباری را دارند که در کشوری که مطابق قانون آن کشور تنظیم شده برخوردار هستند. به طور مثال سند مالکیتی که در کشور آلمان تنظیم شده در کشور ایران همان اعتباری را دارد که این سند مالکیت در کشور آلمان داراست‌‌‌‌. اگر در آلمان سند رسمی بوده در ایران هم مورد پذیرش و سند رسمی است.

شرایط پذیرش یک سند خارجی در ایران

قانون گذار در ماده‌‌ 1295 قانون مدنی برای اینکه این اسناد را بپذیرد شرایط زیر را قرار داده است:

1/ اسناد قانونی دارای اعتبار باشند و به علتی قانونی بی‌اعتبار نشده باشند.

2/ محتویات و مفاد سند خدشه‌ای به نظم و اخلاق جامعه وارد نیاورد.

3/ کشوری که سند در آن تنظیم شده هم اسناد تنظیم شده در ایران را چه از نظر قانون خود و چه بر طبق عهدنامه‌ها معتبر بداند.

4/ نماینده‌‌ سیاسی یا کنسولی که کشور ایران در کشوری که سند در آن تنظیم شده یا اینکه نماینده‌‌ سیاسی یا کنسولی کشوری که سند در آن تنظیم شده و مستقر در ایران است تایید نماید که این سند مطابق با قوانین کشور محل تنظیم سند است. به طور مثال مامور ایران در آلمان یا مامور آلمان در ایران مطابق قانون بودن سند را تایید کند.

سوالات متداول

آیا اسناد تنظیم شده در خارج از کشور در ایران اعتبار دارند ؟

بله این اسناد در صورت وجود شرایط قانونی اعتبار دارند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

میزان اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج چه قدر است ؟

میزان اعتبار این اسناد در کشور ایران بستگی به اعتبار آن‌ها در کشوری که سند در آن تنظیم شده دارد.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سند خارجی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند خارجی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

منبع : سند خارجی



:: برچسب‌ها: سند خارجی ,
:: بازدید از این مطلب : 647
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

گاهی ممکن است ما در برابر فرد دیگری متعهد شویم و وظایفی را به عهده بگیریم. اگر ما قراردادی را امضا کنیم طبق قانون موظف هستیم که به تعهدات مندرج در آن عمل نماییم و در غیر این صورت قانونگذار قوانینی را در این موارد برای ما وضع می‌کند. در ادامه قصد داریم توضیحاتی را در مورد خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  خسارت تاخیر

 

 

 

 

خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد به چه خسارتی گفته می‌شود‌ ؟

در برخی موارد افراد مسئولیت‌هایی را بر عهده می‌گیرند و تعهد می‌دهند که نسبت به مسئولیت‌هایشان پایبند خواهند بود و به آن‌ها عمل می‌نمایند. اگر فردی تعهد دهد که در یک مدت زمان مشخص کاری را برای فرد دیگر انجام دهد اما نتواند تا آن مدت زمان کار خود را به پایان برساند می‌بایست به طرف مقابلش خسارت پرداخت کند.

برای مثال فرض کنید شخصی به شما قول می‌دهد که در یک مدت دو ماهه خانه‌ای برایتان می‌سازد اما پس از اتمام دو ماه خانه را نساخته و تحویل شما ندهد که در این صورت می‌توان از او خسارت گرفت. البته برای دریافت خسارت ناشی از ‌تا‌خیر در انجام تعهد می‌بایست در قراردادی که تعهدات در آن ذکر شده‌اند قید کرد که فرد در صورت ‌تا‌خیر ملزم به پرداخت دیر کرد خواهد بود و در غیر این‌ صورت نمی‌توان خسارت ‌تا‌خیر را مطالبه کرد.

اگر این مورد در قرارداد طرفین ذکر شود فردی که در انجام تعهدش ‌تا‌خیر داشته است می‌بایست بابت تمام روزهایی که ‌تا‌خیر داشته خسارت بپردازد. برای مثال اگر او چهل روز ‌تا‌خیر کند باید خسارت هر چهل روز را به شخص مقابلش بپردازد و میزان خسارت نیز بر اساس توافق طرفین در قرارداد ذکر خواهد شد.

مطالبه خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد

چنانچه فردی در انجام تعهداتش ‌تا‌خیر داشته باشد فرد مقابل می‌تواند از او در دادگاه شکایت نموده و خسارات ‌تا‌خیر او را مطالبه کند. در این ‌صورت فرد به دادگاه مراجعه نموده و از دادگاه می‌خواهد که خسارات ‌تا‌خیر را برای او وصول کند. دادگاه نیز فردی را که در انجام تعهد ‌تا‌خیر داشته است احضار نموده و او را ملزم می‌کند که تمام خسارت را بپردازد و در صورتی که از پرداخت خودداری کند دادگاه اموالش را توقیف می‌نماید تا بتواند خسارت را برای شاکی وصول کند.

سوالات متدوال

خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد چگونه خسارتی است‌ ؟

اگر فردی در انجام تعهداتش‌ ‌تا‌خیر داشته باشد می‌بایست خسارت بپردازد که به آن خسارت ناشی از ‌تا‌خیر در انجام تعهد گفته می‌شود.

برای مطالبه خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد باید به چه مرکزی مراجعه کرد‌ ؟

دادگاه.

مرکز معتبر وکیل دات کام شما را در حل پرونده‌های حقوقی خود یاری می‌نماید. از بهترین خدمات این مرکز می‌توان به حل انواع پرونده‌های حقوقی و ارائه مشاوره حضوری و تلفنی اشاره نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خسارت تاخیر تعهد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خسارت تاخیر تعهد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع :  خسارت تاخیر



:: برچسب‌ها: خسارت تاخیر ,
:: بازدید از این مطلب : 1136
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 یکی از مشاغلی که همیشه برای جوانان وسوسه انگیز بوده است کارمندی برای ادارات دولتی ‌می‌باشد. بی‌شک ادارات دولتی مزایا و حقوق خوبی برای کارمندان خود در نظر ‌می‌گیرند و این موضوع سبب این شده است تا هر ساله تعداد زیادی از جوانان برای آزمون استخدامی ادارات دولتی داوطلب شوند. اشخاصی که در نهایت به عنوان کارمند در ادارات دولتی پذیرفته ‌می‌شوند به دو شکل رسمی و قراردادی و پیمانی استخدام ‌می‌شوند. اما همین اشخاص نیز ممکن است به دلایلی بخواهند به کار خود با دولت پایان دهند‌. در این صورت با رعایت شرایطی ‌می‌توانند استعفای خود را ارائه دهند. در این مطلب به بررسی قانون استعفا ‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : قانون استفا

تعریف کارمند و کارمندان رسمی

بر اساس تعریف عرفی کارمند شخصی است که به صورت پاره وقت یا تمام وقت وظیفه انجام فعالیت فکری در سیستم اداری یک سازمان یا شرکت را دارد. در صورتی که فردی در یک سازمان یا شرکت دولتی مشغول به کار شود کارمند دولت محسوب ‌می‌شود.

بر اساس نوع قراردادی که با کارمند بسته ‌می‌شود هر کارمندی به سه دسته تقسیم ‌می‌شود: 1/ رسمی 2/ پیمانی 3/ قراردادی.

بر اساس ماده چهار قانون استخدام کشوری کارمند کسی است که به موجب حکمی رسمی به یکی از پست‌‌های اداری و سازمانی در دولت مشغول ‌می‌شود. کارمندان رسمی نسبت به سایرین از امنیت شغلی بالاتری برخوردار هستند و مسائلی مانند بیمه‌، بازنشستگی و… شامل آن‌‌ها ‌می‌شود.

استعفای کارمندان رسمی دولت | قانون استعفا

در مورد مسائل مربوط به کارمندان دولتی باید به قانون استخدامی کشور رجوع نمود. بر اساس ماده 64 این قانون کارمندان رسمی دولت ‌می‌توانند از سمت خود استعفا نمایند اما باید این موضوع را از یک ماه قبل به مسئول مربوطه اطلاع دهند. در مقابل شرکت یا موسسه دولتی موظف است که طی مدت یک ماه نسبت به قبول یا رد این درخواست‌، تصمیم خود را اعلام نماید. البته گاهی امکان دارد که زودتر از مهلت یک ماهه پاسخ را اعلام نمایند. در صورتی که تا بعد از یک ماه در رابطه با این درخواست جوابی اعلام نکنند به معنای رد درخواست استعفا است.

اگر درخواست استعفای کارمند مورد قبول قرار نگیرد این حق برای شخص وجود دارد تا نسبت به این تصمیم در دیوان عدالت اداری اعتراض نماید. البته اداره در صورتی که دلیل موجهی داشته باشد اعتراض کارمند رد خواهد شد و اداره این حق را دارد که استعفا را نپذیرد مثلا حالتی که رفتن کارمند باعث خسارت و زیان اداره است‌. یا اینکه حداقل تا زمان پیدا کردن یک جایگزین مناسب با استعفای کارمند مخالفت نمایند.

حقوق مالی پس از استعفای کارمندان | قانون استعفا

قطعا استعفای یک کارمند و سپس پذیرش آن از سوی مدیریت به معنای پایان کار کارمند است. تمام حقوق و مزایای او تا زمان پایان فعالیتش مورد محاسبه قرار ‌می‌گیرد.

همچنین بر اساس ماده 66 قانون استخدامی کشور وجوهی که کارمند جهت کسور بازنشستگی به صندوق بازنشستگی پرداخت کرده است به او برگردانده ‌می‌شود.

بازگشت کارمند به کار بعد از استعفا

بر اساس ماده 67 قانون استخدامی کشور کارمند ‌می‌تواند بعد از پایان کار و استعفا دادن در صورت احتیاج به او ‌می‌تواند دوباره به کار خود برگردد. در صورت بازگشت به کار سوابق قبلی او در بازنشستگی محاسبه ‌می‌گردد به شرطی که وجوهی را که بر اساس ماده 66 در هنگام استعفا پس گرفته بوده‌، دوباره برگرداند.

در ماده 68 و 69 قانون استخدامی کشور مطرح شده است که وزارتخانه یا سازمان دولتی ‌می‌تواند کارمند را از دادن آزمون استخدامی و گذراندن دوره آزمایشی معاف نماید. یا اینکه اعلام نماید که کارمند باید آزمون استخدامی را انجام دهد ولی از دوره آزمایشی معاف است.

نمونه درخواست استعفا کارمند رسمی دولت | قانون استعفا

جناب‌‌‌ ….ریاست محترم‌….. با سلام و احترام /

بدینوسیله اینجانب …………. به شماره کارمندی …… و به شماره شناسنامه ……. از تاریخ ……….. در این شرکت با سمت ……. در واحد …… مشغول به کار ‌می‌باشم‌. اما از تاریخ‌…….. به دلایل شخصی / کاری تقاضای استعفای دارم. خواهشمند است در خصوص درخواست اینجانب اقدام لازم را مبذول نمایید. بدیهی است اینجانب تا زمان قبول درخواست بنده و تسویه حساب در خدمت شرکت بوده و در صورت نیاز آماده هستم تا نفر جدید جهت جایگزینی در سمت بنده را آموزش دهم.

توفیق روزافزون شما و سایر همکاران را از پروردگار مسئلت می‌نمایم

با تشکر و سپاس/ نام و نام خانوادگی/ تاریخ و امضا

سوالات متداول

کارمند رسمی دولت چه کسی است ؟

کسی که با حکم رسمی به استخدام دولت در ‌می‌آید که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا کارمندان رسمی دولت ‌می‌توانند استعفا دهند ؟

بله، اما باید یک ماه زودتر این موضوع را اطلاع دهند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا کارمند رسمی بعد از استعفا ‌می‌تواند دوباره به کار خود برگردد ؟

بله این امکان وجود دارد که مجددا مشغول به کار شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد استعفای کارمندان رسمی دولت ‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استعفای کارمندان رسمی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استعفای کارمندان رسمی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : قانون استفا

 



:: برچسب‌ها: قانون استفا ,
:: بازدید از این مطلب : 532
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

کارگر و کارفرما دو عامل اساسی تولید و چرخه اقتصاد در جامعه به شمار می‌روند که با کمک یکدیگر می‌توانند به آبادانی تولید، ساخت و ساز و… کمک فراوانی نمایند. در رابطه با کارگر و کارفرما قانونگذاران قوانین بسیار مهمی را پیش بینی نموده‌اند تا حقوق هیچ یک از آن‌ها ضایع نشود. مرخصی نیز یکی از این قوانین در مورد کارفرما و کارگر می‌باشد که به کارگر تعلق می‌گیرد. در ادامه در مورد انواع و شرایط مرخصی در قانون کار توضیحات مفیدی را ارائه نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : شرایط مرخصی گرفتن

 

مرخصی در قانون کار چیست ؟

بعضی اوقات ممکن است کارگر به علت‌های مختلف نتواند به سرکار برود و یا اینکه به صورت قانونی اجازه داشته باشد که در یک روز مشخص استراحت کند‌ که در این ‌موارد می‌توان ‌گفت فرد به مرخصی رفته است. قانونگذاران برای حمایت از کارگر قانونی را وضع نموده‌اند ‌که طبق آن کارگر می‌تواند در برخی موارد خاص و ‌روز‌های معین‌ شده به مرخصی برود که تعداد روزهای مرخصی در هر مورد متفاوت خواهد بود و با توجه به نوع مرخصی معین می‌شود.

انواع و شرایط استفاده از مرخصی در قانون کار

در قانون کار انواع مرخصی برای کارگران‌ شرح داده شده است، همانطور که در بالا گفته شد تعداد روز‌های مرخصی با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود و ممکن است بیشتر یا کمتر شود. انواع مرخصی در قانون کار به شرح زیر می‌باشند:

مرخصی استحقاقی

  • طبق ماده ۶۴ قانون کار مرخصی استحقاقی نوعی مرخصی کار به حساب می‌آید که طی آن هر کارگر می‌تواند در سال بیست و شش روز به مرخصی برود. حتی اگر کارگر مدت یک سال کار نکرده باشد نیز می‌تواند به اندازه تعداد ماه‌هایی که کار کرده است نیز مرخصی دریافت کند که در هر ماه کار دو و نیم روز مرخصی به فرد تعلق خواهد گرفت که فرد می‌تواند ‌این روزها را به سرکار نرود و حقوق دریافت کند. طبق ماده ۶۵ قانون کار مرخصی استحقاقی برای کارگرانی که در مشاغل دشوار و زیان آور فعالیت می‌کنند در سال سی و پنج روز می‌باشد و علاوه بر اینکه این افراد می‌توانند حدود نه روز بیشتر از سایر کارگران مرخصی دریافت کنند بلکه آن‌ها در هر شش ماه کار می‌توانند دو بار از مرخصی‌های خود استفاده کنند. نکته حائز اهمیت این است که قانونگذار قانونی را وضع نموده‌اند که طی آن هیچ کارگری ‌نمی‌تواند بیش از نه روز از مرخصی‌های یکسال خود را ذخیره کند و حتما باید به مرخصی برود. این به این دلیل است که کارگر بتواند مرخصی‌های خود را به راحتی طلب نماید و هیچ ترسی از کارفرما در این مورد نداشته باشد.
  • چنانچه فرد به علت ازدواج دائم، فوت پدر، مادر، همسر و فرزندان به مرخصی برود نیز در واقع به مرخصی استحقاقی با حقوق رفته است. قانونگذار برای کارگر سه روز مرخصی در نظر گرفته است تا بتواند به چنین مواردی برسد.

نکته بسیار مهم: چنانچه کارگر مرخصی ساعتی درخواست کند و میزان مرخصی او از یک روز هم کمتر باشد مدت زمان رفت و برگشت او به سرکار جزو مرخصی استحقاقی به حساب می‌آید.

مرخصی بدون حقوق

در قانون کار نوعی مرخصی نیز شرح داده شده است که دارای حقوق نیست و اگر کارگر بخواهد از آن استفاده کند در روز‌های مرخصی‌اش حقوق دریافت نخواهد کرد. برای مثال هر فرد می‌تواند در تمام مدت زمان کارش برای ادای حج واجب یک ماه به مرخصی برود اما در این یک ماه حقوقی دریافت نخواهد کرد و یا شخصی که برای رفتن به جشن عروسی اقدام به درخواست مرخصی می‌کند نیز از مرخصی بدون حقوق استفاده می‌کند.

مرخصی استعلاجی | شرایط استفاده

مرخصی استعلاجی نیز از انواع مرخصی‌های شرح داده شده در قانون کار می‌باشد. کارگر از مرخصی استعلاجی برای درمان بیماری خود استفاده می‌کند و در این نوع مرخصی نه تنها حقوق دریافت می‌کند بلکه جزو سابقه بیمه و بازنشستگی فرد نیز به حساب می‌آید.

مرخصی زایمان

مرخصی زایمان در قانون کار به این دلیل ذکر شده است که از زنان باردار شاغل حمایت شود. طبق این قانون هر زن باردار می‌تواند تا زمان وضع حمل خود به مرخصی برود و نه تنها در مدت زمان مرخصی‌اش حقوق دریافت می‌کند بلکه مدت زمان مرخصی نیز به عنوان سابقه کاری برای او در نظر گرفته می‌شود.

برای کسب اطلاع از مدت زمان مرخصی زایمان و شرایط استفاده از آن با کلیک به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

نکته مهم: اگر فرد در حین کار از دنیا برود و مرخصی‌های ذخیره شده داشته باشد حقوق تمام روزهای مرخصی‌اش به بازماندگانش پرداخت خواهد گردید.

قوانین مهم مربوط به شرایط استفاده از مرخصی در قانون کار

  • مرخصی کارگران با روز‌های تعطیل محاسبه نمی‌شود و کارگر علاوه بر اینکه در روز‌های تعطیل به سر کار نمی‌رود بلکه می‌تواند تمام مرخصی‌های خود را نیز دریافت کند. برای مثال جمعه یک روز نعطیل است و اگر فردی در روز جمعه کار کند علاوه بر اینکه حقوق ثابت کار خود را دریافت می‌کند حقوق روز تعطیل جمعه نیز به او تعلق می‌گیرد.
  • طبق ماده ۶۹ قانون کار کارگر و کارفرما باید بر سر اینکه کارگر در چه روز‌هایی به مرخصی برود توافق کنند.
  • در صورتی که فرد بازنشسته شود و یا اینکه فوت کند و یا از کار افتاده شود باز هم کارفرما باید حقوق روز‌های مرخصی‌اش را به او یا ورثه‌اش پرداخت نماید.
  • تمامی مرخصی‌های استعلاجی جزو سابقه بیمه فرد به حساب می‌آیند.

سوالات متدوال

مرخصی استعلاجی برای چه دریافت می‌شود ؟

مرخصی استعلاجی برای درمان بیماری کارگر به او داده می‌شود.

در صورت ازدواج دائم کارگر چند روز مرخصی خواهد داشت ؟

کارگر می‌تواند به علت ازدواج دائم خود سه روز مرخصی دریافت ‌کند.

اگر فرد فوت کند حقوق مرخصی‌های ذخیره شده او به چه کسی پرداخت می‌شود ؟

اگر فرد فوت کند کارفرما تمام حقوق مرخصی‌های ذخیره شده‌اش را به ورثه و بازماندگاش پرداخت می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و انواع مرخصی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و انواع مرخصی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : شرایط مرخصی گرفتن



:: برچسب‌ها: شرایط مرخصی گرفتن ,
:: بازدید از این مطلب : 1155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بی‌شک یکی از ویژگی‌های اصلی آرای صادره از سوی محاکم قطعی و متقن بودن آن‌ها است. به خصوص زمانی که یک رای بعد از مرحله‌ بدوی در مرحله‌ تجدید نظر هم مورد تایید قرار ‌‌‌می‌گیرد. اما ممکن است به جهتی اشتباهی رخ دهد و باعث پایمال شدن حقوق فرد شود. با توجه به اینکه قانون گذار همواره به دنبال احقاق حقوق افراد جامعه است یک راه و روزنه برای بررسی مجدد آرا قطعی قرار داده است آن هم اعاده دادرسی ‌‌‌می‌باشد. در این مطلب به بررسی تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر ‌‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  اعاده دادرسی

 

 

اعاده دادرسی و انواع آن

اعا‌ده در لغت به معنای از سر گرفتن و بازگردانیدن است. از نظر حقوقی اعا‌ده‌ دادرسی به معنای این است که دادرسی درباره‌ دعوایی که حکم قطعی آن صادر شده دوباره انجام شود. این موضوع فقط مخصوص آرا قطعی است.

با توجه به ماده‌ 432 قانون آئین دادرسی مدنی اعا‌ده دادرسی دارای دو نوع ‌‌‌می‌باشد:

  1. اصلی: عبارت است از اینکه فرد به طور مستقل درخواست اعا‌ده دادرسی بدهد.
  2. طاری: عبارت است از اینکه در جریان رسیدگی به دعوایی وقتی حکمی به عنوان دلیل ارائه ‌‌‌می‌شود کسی که حکم علیه او استفاده ‌‌‌می‌شود نسبت به آن حکم مورد استناد درخواست اعا‌ده دادرسی بدهد. به طور مثال یک رای علیه آقای ب صادر شده و حالا دوباره در دعوایی جدید علیه آقای ب استفاده ‌‌‌می‌شود.

تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر

هرگاه رای قطعی صادر شود و شخص نسبت به آن اعتراض داشته باشد باید درخواست اعا‌ده‌ دادرسی بدهد. مرجع صالح برای رسیدگی به اعا‌ده‌ دادرسی همان مرجعی است که در مورد دعوا رای صادر کرده است. در نتیجه اگر مرجع تجدید نظر حکم قطعی را صادر کرده باشد تقاضای اعاده دادرسی باید به دادگاه تجدید نظر ارائه شود.

به طور مثال در دادگاه بدوی شیراز یک رای بر علیه آقای ب صادر ‌‌‌می‌شود. فرد به این رای اعتراض ‌‌‌می‌نماید‌‌‌. رای به دادگاه تجدیدنظر فرستاده ‌‌‌می‌شود و در آنجا قطعیت پیدا ‌‌‌می‌کند. آقای ب بعد از بررسی کردن موضوع متوجه ‌‌‌می‌شود که رای اشتباه بوده در نتیجه درخواست اعا‌ده‌ دادرسی خود را به دادگاه تجدیدنظر شیراز ‌‌‌می‌دهد.

دادخواست اعاده‌ دادرسی دادگاه تجدیدنظر

فرد باید دادخواستی را تنظیم نماید و در آن موارد زیر ذکر گردد:

  1. اطلاعات شخص درخواست دهنده و طرف او از جمله نام و نام خانوادگی.
  2. حکم تجدید نظری که مورد دادرسی مجدد قرار ‌‌‌می‌گیرد.
  3. مشخصات دادگاه تجدید نظر.
  4. جهتی که موجب دادخواست اعا‌ده دادرسی شده است.

جهات درخواست اعاده‌ دادرسی

بر اساس ماده‌ 426 قانون آئین دادرسی کیفری در صورت وجود جهات زیر شخص ‌‌‌می‌تواند درخواست اعا‌ده‌ دادرسی بدهد:

  1. موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده.
  2. به میزان بیشتر از خواسته حکم صادر شده.
  3. تناقض در مفاد یک حکم به دلیل استناد به مواد یا اصول متعارض.
  4. دو دادگاه مختلف در خصوص یک پرونده مشخص با اصحاب دعوی یکسان آرای متعارض صادر نمایند.
  5. طرف مقابل حیله و تقلب به کار برد.
  6. حکم مستند به اسناد جعلی.
  7. دستیابی به مدارک و اسناد جدیدی مبنی بر حقانیت خواهان اعاده دادرسی.

سوالات متداول

اعا‌ده دادرسی در دادگاه تجدیدنظر یعنی چه ؟

عبارت است از درخواست برای بررسی مجدد رای قطعی صادر شده از سوی دادگاه تجدیدنظر‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مرجع صالح برای رسیدگی به تقاضای اعا‌ده دادرسی در دادگاه تجدید نظر کدام است ؟

مرجع صالح همان دادگاه تجدیدنظری است که رای قطعی را صادر کرده که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد تقاضای اعا‌ده دادرسی در دادگاه تجدید نظر ‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعاده دادرسی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعاده دادرسی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

منبع :  اعاده دادرسی



:: برچسب‌ها: اعاده دادرسی ,
:: بازدید از این مطلب : 579
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

اصل 34 قانون اساسی متضمن حق تمام مردم ایران برای دادخواهیست. ایشان می‌توانند برای دادخواهی به مراجع قضایی مراجعه نمایند و از مراجع قضایی و قانون حق خود را مطالبه نمایند. اما در مواردی این حق از فرد سلب می‌شود. یکی از این موارد سقوط دعواست. در این مطلب به بررسی سقوط دعوا می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  سقوط دعوا

 

 

سقوط دعوا

سقوط یا زوال در لغت به معنای از بین رفتن است. سقوط دعوا به معنای این است که شخص امکان طرح دعوا را ندارد. یعنی دعوا قبل از صدور حکم زایل گردد به طوری که انگار دیگر هیچ دعوایی وجود ندارد.

موارد سقوط دعوا

در صورت وجود هر یک از موارد زیر برای دعوا هیچ حکمی داده نمی‌شود و قرار سقوط دعوا صادر می‌گردد:

1/ صدور حکم قطعی.

2/ زوال حق اصلی.

3/ استرداد دعوا.

1/ سقوط حکم قطعی: به معنای این است که از قبل برای این دعوا حکم قطعی صادر شده است و با توجه به اعتبار امر قضاوت شده نمی‌توان دوباره چنین دعوایی را در مراجع قضایی مطرح نمود.

2/ زوال حق اصلی: یعنی اینکه حقی که برای مطالبه‌‌ آن دعوا مطرح شده است از بین برود و وجود نداشته باشد در نتیجه نمی‌توان برای حقی که وجود ندارد دعوا مطرح کرد.

3/ استرداد دعوا: وقتی خواهانی که دعوا را مطرح کرده است به هر دلیلی از ادامه دادرسی منصرف شود و بخواهد دادخواست خود را پس بگیرد قرار سقوط دعوا صادر می‌شود.

زوال حق اصلی و انواع آن

این که حق فردی از بین برود به معنای زوال است. بر اساس سبب و علتی که حق از بین می‌رود به دو دسته تقسیم می‌گردد.

الف/ زوال حق به صورت ارادی:‌ یعنی شخص محق به خواست و اراده‌‌ خود از حقش بگذرد. به طور مثال شخصی که داین است و باید مبلغ بیست میلیون تومان را دریافت کند از این حق خود می‌گذرد و اعلام می‌کند پول را نمی‌خواهد.

ب/ زوال حق به صورت قهری:‌ زمانی که اراده‌‌ صاحب حق در از بین رفتن این حق تاثیری نداشته باشد و یک عامل بیرونی و خارجی باعث از بین رفتن این حق بشود زوال به صورت قهری بوده است. به طور مثال پدری از فرزند خود طلبکار است و این پدر فوت می‌کند. در نتیجه فرزند هم مدیون است و چون از وراث پدر است داین هم محسوب می‌شود. در اینجا به طور قهری این حق گرفته شده و دعوا ساقط می‌گردد.

انواع استرداد دعوا

ماده‌‌ 107 قانون آئین دادرسی مدنی برای استرداد دعوا سه حالت بیان کرده است:‌

1/ قبل از اولین جلسه دادرسی.

2/ در حین جلسات دادرسی و در حالی که دعوا تمام نشده است.

3/ استرداد بعد از ختم مذاکرات اصحاب دعوا.

فقط در این حالت سوم است که قاضی قرار سقوط دعوا را صادر می‌نماید. این حالت فقط در صورتی ممکن است که یا خوانده راضی باشد یا اینکه خواهان به طور کلی از دعوای خود صرف نظرکند.

سوالات متداول

قرار سقوط دعوا چیست ؟

هرگاه که شخص حق مطرح کردن دعوا در مراجع قانونی را نداشته باشد قرار سقوط دعوا صادر می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه مواردی قرار سقوط دعوا صادر می‌شود ؟

در صورتی که حکم قطعی صادر شده باسد یا حق زائل شده باشد یا اینکه دعوا استرداد شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد سقوط دعوا می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سقوط دعو‌ا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سقوط دعو‌ا پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

 

منبع :  سقوط دعوا



:: برچسب‌ها: سقوط دعوا ,
:: بازدید از این مطلب : 591
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

روزانه حجم زیادی از پرونده‌های حقوقی در دادگاه‌های ایران مطرح ‌‌‌‌‌می‌شود. قطعا برای رسیدگی و صدور رای در مورد این دعاوی زمان و هزینه‌ زیادی صرف ‌‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌. پس زمانی که به یک دعوا به طور کامل رسیدگی ‌‌‌‌‌می‌شود و رای نهایی صادر ‌‌‌‌‌می‌شود لزومی به رسیدگی مجدد به همان دعوا وجود ندارد. در این مطلب به بررسی همین موضوع که در قانون اعتبار امر مختومه نام دارد ‌‌‌‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  امر مختومه

 

 

اعتبار امر مختومه در دعاوی حقوقی

در ماده‌ 84 قانون آیین دادرسی مدنی مواردی مطرح شده است که بر اساس آن دعوا رد ‌‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌. در بند ششم این ماده در مورد اعتبار امر قضاوت شده توضیح داده شده است.

بر اساس این ماده اگر در مورد دعوایی حکم قطعی صادر شده دوباره اصحاب دعوا و قائم مقام آن‌ها نمی‌توانند دوباره همان دعوا را مطرح کنند‌‌‌‌‌. به طور مثال آقای الف علیه آقای ب شکایت ‌‌‌‌‌می‌کند که در بیع دچار غبن فاحبش شده است. در مورد این دعوا حکم نهایی صادر ‌‌‌‌‌می‌شود. در این صورت آقای الف و آقای ب نمی‌توانند دوباره دعوای غبن فاحش را در مورد همان کالا و با همان اصحاب مطرح کنند.

موارد اجرای اعتبار امر قضاوت شده

این موضوع فقط در مورد آرای قطعی قابل اعمال است بنابراین چنانچه تصمیم گرفته شده ویژگی اداری داشته باشد نمی‌توان آن را به دلیل اعتبار امر قضاوت شده رد کرد. مراجعی که رای صادره از آن‌ها مشمول این موضوع ‌‌‌‌‌می‌شوند شامل مراجع قضایی عمومی‌‌‌‌‌، مراجع استثنایی مانند هیئت اختلاف شهرداری‌‌‌‌‌، یا مالیاتی‌‌‌‌‌، مراجع قضایی غیر دادگستری مانند اداره‌ ثبت و مراجع اداری استثنایی نیز ‌‌‌‌‌می‌شود.

شرایط تحقق اعتبار امر مختومه

1/ وحدت اصحاب دعوا‌‌‌‌‌: طرفین دعوا‌‌‌‌‌، نمایندگان‌‌‌‌‌، قائم مقام‌‌‌‌‌ آن‌ها‌‌‌‌‌ نمی‌توانند دعوا‌‌‌‌‌ را مجددا مطرح کنند.

2/ وحدت موضوع دو دعوا‌‌‌‌‌: اگر از نظر مادی و حقوقی دو موضوع عینا همان موضوع رای قبل باشد به طوری که شخص اثبات حق انکار شده یا انکار حق اثبات شده را بخواهد وحدت موضوع محقق ‌‌‌‌‌می‌شود. به طور مثال در دعوای اول فرد مالک شناخته نمی‌شود او هم تصمیم می‌گیرد تا همان دعوای مالکیت برای همان ملک را دوباره مطرح کند و مالکیتی را که در دعوای قبلی به او داده نشده است بگیرد.

3/ وحدت سبب دو دعوا: سبب به معنای رابطه‌ حقوقی است که به دلیل عمل یا واقعه‌ حقوقی یا بر مبنای قانون به وجود آمده است. به طور مثال در دعوای مالکیت ملک سبب دعوا عقد بیع بوده است.

عدم شمول اعتبار امر قضاوت شده در دعاوی حقوقی

در صورتی که از شرایط بالا یکی از آن‌ها نباشد نمی‌توان بر مبنای اعتبار امر مختوم قرار رد دعوا را صادر کرد. به طور مثال آقای الف بر علیه آقای ب دعوایی مطرح ‌‌‌‌‌می‌کند و ادعا می‌کند که آقای ب خانه‌ او را ب صورت فضولی معامله کرده است. رای نهایی صادر ‌‌‌‌‌می‌شود و آقای ب مبری ‌‌‌‌‌می‌شود.

در این صورت دوباره آقای الف نمی‌تواند دوباره همین دعوا را مطرح کند. اما اگر در مورد همین معامله و منزل همین دعوا را بر علیه آقای ج مطرح کند قابل استماع است‌‌‌‌‌. زیرا اصحاب دعوا متفاوت ‌‌‌‌‌می‌باشد.

سوالات متداول

اعتبار امر مختوم چیست ؟

موضوعی که در دادگاه رسیدگی و رای برای آن صادر شده دوباره نمی‌توان آن را مطرح کرد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

اثر اعتبار امر مختوم چیست ؟

عدم استماع دعوا و صدور قرار رد دعوا که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شرایط استناد به اعتبار امر قضاوت شده چیست ؟

برای استناد به این امر سه شرط وجود دارد‌‌‌‌‌. وحدت اصحاب دعوا و موضوع دعوا و سبب دعوا‌‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتبار امر قضاوت شده در دعاوی حقوقی ‌‌‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امر مختومه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون امر مختومه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع :  امر مختومه



:: برچسب‌ها: امر مختومه ,
:: بازدید از این مطلب : 583
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ساختمان‌‌های چند طبقه امروزه بسیار بیشتر دیده ‌می‌شوند و به علت جمعیت زیاد اکثر افراد آپارتمان نشین هستند. اما برای اداره و مدیریت ساختمان نیاز به تشکیل مجمع عمومی و انتخاب هیات‌‌ مدیره ‌می‌باشد تا ساکنین با آرامش بیشتری زندگی کنند و همه آن‌ها نسبت به قوانین ساختمان متعهد باشند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : مجمع عمومی ساختمان

 

مجمع عمو‌می‌ چیست‌‌ ؟

مجمع ‌‌عمو‌می به جمعی از مالکین ساختمان گفته ‌می‌شود که دور هم جمع شده و برای مصلحت ساختمان تصمیماتی ‌می‌گیرند. چنانچه تعداد مالکین ساکن در ساختمان از سه نفر بیشتر شود مجمع ‌‌عمو‌می میان ‌آن‌ها تشکیل خواهد شد و آن‌ها ‌می‌توانند برای ساختمان تصمیماتی بگیرند و انجام آن‌‌ها را به عهده مدیریت ساختمان بگذارند.

توجه داشته باشید که برای تشکیل مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان باید تعداد مالکین بیش از سه نفر باشد و اگر مالکین تنها سه نفر باشند نیز مجمع ‌‌عمو‌می میان آن‌‌ها تشکیل نخواهد شد.

انواع مجمع عمومی ساختمان

تشکیل مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان نیز انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به شرایط ساختمان تشکیل ‌می‌شوند. در زیر انواع مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان را نام برده‌ایم:

مجمع عمومی عادی

مجمع ‌‌عمو‌می که سر گروه انواع مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان به حساب ‌می‌آید شامل سه مورد زیر ‌می‌باشد.

  • مجمع ‌‌عمو‌می عادی نخستین:

در مجمع ‌‌عمو‌می عادی نخسین تصمیماتی مبنی بر انتخاب مدیر ساختمان، انتخاب خزانه دار، انتخاب مدیر مجمع و‌… اتخاذ ‌می‌شود.

  • مجمع ‌‌عمو‌می عادی سالانه:

مجمع ‌‌عمو‌می سالانه در سال یکبار تشکیل ‌می‌شود و در این نوع مجمع موضوعاتی مانند انتخاب مدیر جدید برای ساختمان، هزینه تعمیرات ساختمان، تصویب پرداخت وجه به مدیریت ساختمان و… مورد بحث قرار ‌می‌گیرند.

  • مجمع ‌‌عمو‌می فوق العاده:

مجمع ‌‌عمو‌می فوق العاده برای زمان خاصی تشکیل نمی‌شود و مالکین ‌می‌توانند هرگاه که بخواهند این مجمع را تشکیل دهند.‌‌ در مجمع ‌‌عمو‌می‌ فوق العاده معمولا در مورد مدیریت ساختمان تصمیماتی گرفته ‌می‌شود. برای مثال در این نوع مجمع مدت زمان مدیریت ساختمان تجدید ‌می‌شود و یا مدیر ساختمان عزل ‌می‌شود.

سوالات متدوال

مجمع عمومی عادی به چند نوع تقسیم ‌می‌شود‌‌ ؟

نخستین، سالانه، فوق العاده.

در مجمع عمومی فوق العاده در مورد چه چیزی تصمیم ‌می‌گیرند‌‌ ؟

در مورد عزل مدیر یا تجدید مدت زمان مدیریت او.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجمع عمو‌می ساختمان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجمع عمو‌می ساختمان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : مجمع عمومی ساختمان



:: برچسب‌ها: مجمع عمومی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 635
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 فروردين 1400 | نظرات ()