نوشته شده توسط : vakiel

زمانی که بیمار برای معالجه به پزشکش مراجعه می‌کند پزشک باید تمام قابلیت‌ها و توانایی و تخصص خودش را به کار بگیرد تا درمان او را به درستی پیش ببرد. در واقع در این فرایند درمان، بیمار به پزشک معالج خودش اعتماد می‌کند. در موقعیت‌هایی ممکن است پزشک مرتکب خطا شود که در این صورت نه تنها حقوق بیمار ضایع می‌شود بلکه جان و سلامتی‌اش به مخاطره می‌افتد. در قانون برای احقاق حقوق بیماران در صورت بروز چنین مشکلاتی راه حل‌هایی پیش‌بینی شده است. رابطه‌ای حقوقی میان پزشک و بیمار در این موقعیت شکل می‌گیرد که اگر یکی از طرفین حقش پایمال شود می‌تواند جبران ضرر و زیان وارد شده را مطابق قانون مطالبه کند. در ادامه به بررسی دقیق‌تر تخلفات پزشکی می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : تخلفات پزشکی | تخلفات انتظامی پزشکی چه مواردی را شامل می شود؟

 

تخلفات پزشکی انتظامی

مرجعی که وظیفه تشخیص تخلفات انتظامی را دارد سازمان نظام پزشکی است و این امر یک کار تخصصی است و برای انجام آن بدیهی است که باید از نظر کارشناسان و متخصصان مربوط استفاده کرد.

زمانی سازمان نظام پزشکی به تخلفات انتظامی رسیدگی می‌کند. تشخیص اینکه عمل مربوطه عنوان مجرمانه هم دارد یا خیر بر عهده دادگاه صالح می‌باشد نه هیچ مرجع دیگری.

با توجه به شدت و ضعف تخلف انجام شده ضمانت اجراهای متفاوتی در این خصوص پیش‌بینی شده است. به عنوان مثال در مواردی ممکن است ضمانت اجرا برای تخلف یک پزشک تذکر دادن و توبیخ شفاهی به او باشد و از جهات دیگر ممکن است ضمانت اجرای یک تخلف محرومیت دائم او از شغلش در تمام کشور باشد. پس آن چیزی که در ضمانت اجرا اهمیت دارد شدت و ضعف یا اهمیت عملی است که انجام می‌شود.

برخی مصادیق تخلفات پزشکی انتظامی

این تخلفات طیف وسیعی را در بر می‌گیرد. مثلا جذب بیمار با تبلیغات کذب و تجویز دارو‌های روان‌گردان، تحمیل هزینه‌های غیر‌ضروری و… در این طیف قرار می‌گیرند.

جرایم پزشکی

زمانی که عمل یک پزشک عنوان مجرمانه داشته باشد و در قانون جرم‌انگاری شده باشد وارد مبحث جرائم پزشکی می‌شویم و مرجعی که صالح به رسیدگی در این موارد است مراجع قضایی به شمار می‌روند. به عنوان مثال دادگاه‌های کیفری و هم چنین دادسرا‌ها. با توجه به موردی که نزد دادگاه طرح شده در این مراجع ممکن است از نظرات کارشناسان استفاده شود و در نهایت شخص قاضی در خصوص این نوع از تخلفات با صادر کردن رای تصمیم‌گیری می‌کند.

اگر بیمار حین جراحی فوت کند آیا مسئولیتی متوجه پزشک می‌شود یا خیر ؟

باید به یک نکته خیلی مهم توجه کنیم: این که آیا عمل پزشک اعم از تقصیر و قصور منجر به فوت بیمار شده است یا خیر. یعنی بتوان به قطعیت بیان کرد که اگر پزشک فعلی یا ترک فعلی را انجام نمی‌داد بیمار فوت نمی‌کرد و زنده می‌ماند. در صورتی که رابطه سببیت میان مرگ و عمل پزشک وجود داشته باشد و پزشک مرتکب تقصیر نیز شده باشد می‌توان وی را مجازات نمود.

سوء‌استفاده کردن از جایگاه شغلی | تخلفات پزشکی

در مواردی ممکن است یک شخصی که دکتر عمومی است خودش را به جای متخصص قلب جا بزند و به این شکل خودش را معرفی کند. در این حالت باید بدانیم که او مرتکب جعل شده است و عمل او وصف مجرمانه دارد و در قانون جرم‌انگاری شده است.

افشاء کردن اسرار مربوط به بیمار توسط پزشک

پزشک از جمله افرادی است که مردم به عنوان محرم اسرار خود در نظر می‌گیرند. حال اگر یک پزشک به جز مواردی که قانون تعیین کرده است اسرار بیماران خودش را افشاء کند این عمل او در قانون جرم انگاری شده است و وصف مجرمانه دارد. مستند این مطلب ماده 648 قانون مجازات اسلامی می‌باشد و مجازاتی که برای این جرم در نظر گرفته شده است مطابق همین قانون سه ماه و یک روز تا یک سال حبس و یا جزای نقدی که مقدار آن در قانون مشخص شده است می‌باشد.

اگر پزشک تخلفی را انجام بدهد که هم تخلف انتظامی باشد و هم عنوان مجرمانه تکلیف به چه صورت است ؟

در این صورت همان طور که پیشتر بیان شد اگر عملی که پزشک انجام می‌دهد تخلف انتظامی باشد مرجع صالح به رسیدگی سازمان نظام پزشکی است و اگر عمل او عنوان مجرمانه داشته باشد مرجع صالح دادگاه کیفری و دادسرا می‌باشد. در این فرض که عمل او هم تخلف انتظامی باشد و هم عنوان مجرمانه داشته باشد هر دو مرجع ذکر شده می‌توانند در حدود صلاحیت خود رسیدگی به عمل آورند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تخلفات پزشکی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تخلفات پزشکی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : تخلفات پزشکی | تخلفات انتظامی پزشکی چه مواردی را شامل می شود؟



:: برچسب‌ها: تخلفات پزشکی | تخلفات انتظامی پزشکی چه مواردی را شامل می شود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 607
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوعی که در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد حقوق جنین است. آن چیزی که در این مبحث اهمیت دارد این است که ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که آیا جنین شخصیت حقوقی دارد یا خیر و اگر پاسخ مثبت است این شخصیت حقوقی برای او از چه زمانی مفروض می‌باشد و همچنین شخصیت حقوقی جنین چه آثاری را به دنبال دارد. برای پاسخ به این سوالات به مواد قانون مدنی استناد می‌کنیم چرا که قانون گذار به طور مفصل با بیان نکاتی به این موضوع در قانون پرداخته است که با استناد به این مواد می‌توانیم مستدل و مستند به سوالات پاسخ بدهیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : حقوق جنین | حقوق انسان قبل از تولد

 

شخصیت حقوقی جنین از چه زمانی آغاز می‌شود ؟

اولین سوالی که ممکن است برای هر شخصی در خصوص موضوع مورد بحث ما مطرح شود این است که اصولاً شخصیت حقوقی جنین از چه زمانی آغاز می‌شود. در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم که شخصیت حقوقی جنین یا به عبارت دیگر وجود یک انسان از لحاظ حقوقی با متولد شدن آغاز می‌شود. یعنی از زمانی که یک انسان زنده متولد می‌شود می‌توان به طور قاطع بیان کرد که حقوقی برای او در نظر گرفته می‌شود.

زنده متولد شدن

باید حتماً به این نکته توجه کرد که در صورت تحقق شرایطی این امکان وجود دارد که جنین قبل از به دنیا آمدنش از حقوقی برخوردار باشد اما برای تبدیل شدن این حقوق از حالت بالقوه به بالفعل، یک شرط وجود دارد و آن شرط هم زنده به دنیا آمدن آن جنین می‌باشد. در اینجا باید به ماده ۹۵۷ قانون مدنی استناد کنیم در این ماده این نکته به صراحت بیان شده است. در این صورت می‌توان نتیجه گرفت که جنین هم شخصیت دارد. شخصیتی که بالطبع از حقوقی نیز برخوردار می‌شود. برای نمونه مثال می‌توان به مبحث ارث اشاره کرد. زمانی که یک شخص به نفع جنینی که هنوز متولد نشده است وصیت کند در این صورت برای او حقی به وجود می‌آید که در قانون مدنی هم به این مورد اشاره شده است.

نکته‌ای که باید بسیار به آن توجه کرد این است که مطابق آنچه که پیشتر بیان شد برای جنینی که هنوز متولد نشده حق در نظر گرفته می‌شود اما باید بدانیم که حق او یک حق متزلزل است برای اینکه این حق متزلزل ثابت و مستقر شود جنین باید زنده متولد شود.

زمانی که جنین فوراً بعد از تولدش از دنیا برود چه اتفاقی می‌افتد ؟

موقعیتی را تصور کنید که جنین هنوز به دنیا نیامده است و پدر او فوت می‌شود. در این صورت آن جنین از سهم‌الارث برخوردار می‌شود و برخورداری او از سهم‌الارث یک حق متزلزل است این حق زمانی مستقر می‌شود که جنین زنده متولد شود.

برای زنده متولد شدن کافی است که اثبات شود جنین بعد از خروج از رحم مادر یک بار نفس کشیده یا قلبش تپیده تا زنده تلقی شود هر چند که خیلی سریع بعد از تولد فوت کند.

مطالبی که گفته شد مطابق فقه اسلامی است و باید اشاره کنیم که در سایر نظام‌های حقوقی ممکن است شرایط متفاوتی وجود داشته باشد.

حقوق جنین | چه زمانی تعهد به نفع جنین ایجاد می‌شود ؟

نکته حائز اهمیت این است که زمانی تعهد به نفع جنین ایجاد می‌شود که به وجود آمدن او محرز باشد یا به عبارت دیگر نطفه جنین بسته شده باشد. به این دلیل که اگر جنین به وجود نیامده باشد بدیهی است که نمی‌تواند طرف تعهد قرار بگیرد.

متولد شدن جنین در محیط آزمایشگاهی | حقوق جنین

با توجه به پیشرفتی که تکنولوژی و علم داشته است این امکان فراهم شده تا نطفه خارج از رحم مادر و در محیط آزمایشگاهی ایجاد شود و سپس در داخل رحم مادر قرار بگیرد. اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود از این قرار است که اگر جنین تا پایان دوره جنینی در محیط آزمایشگاهی نگهداری شود آیا همچنان شرط زنده متولد شدن او برقرار است یا خیر؟

در پاسخ باید بیان کرد که در صورت تحقق چنین موقعیتی زنده متولد شدن جنین شرط استقرار یافتن اهلیت تمتع است و اهلیت تمتع عبارت است از شایستگی استفاده از حقی که برای یک شخص در نظر گرفته می‌شود و همچنین باید بیان کرد که این شرط در صورتی محقق می‌شود که حداقل مدت ۶ ماه به پایان برسد و دیگر به محیط آزمایشگاه نیازی نباشد. به این دلیل که زنده خارج کردن از محیط آزمایشگاهی مشابه همان زنده متولد شدن است و اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر بیان کنیم زمانی که این موضوع اثبات شود که جنینی که در محیط آزمایشگاه بوده به طور مستقل می‌تواند خارج از محیط آزمایشگاه زنده بماند در این صورت از اهلیت تمتع برخوردار می‌شود و می‌تواند از حقوقی که برای او در نظر گرفته شده استفاده کند.

مسئولیت مدنی از غاصب مطالبه کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوصحقوق انسان قبل از تولد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق انسان قبل از تولد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : حقوق جنین | حقوق انسان قبل از تولد

 


:: برچسب‌ها: حقوق جنین | حقوق انسان قبل از تولد ,
:: بازدید از این مطلب : 633
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید غصب به چه معناست و برای تحقق آن چه شرایطی لازم است؟ مسئولیت غاصب چیست؟ غصب یکی از مفاهیم حقوقی است که در این مقاله قصد توضیح آن را داریم. غصب در لغت به معنای به ستم گرفتن چیزی از کسی می‌باشد. در ادامه به بررسی مفهوم غصب و مسئولیت غاصب و همچنین بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : غصب | مسئولیت غاصب | در صورت تلف مال مورد غصب چه می‌توان کرد؟

 

 



:: برچسب‌ها: غصب | مسئولیت غاصب | در صورت تلف مال مورد غصب چه می‌توان کرد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 586
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

نحوه آزادسازی سهام عدالت چگونه است ؟ طبق سهام عدالت قسمتی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشر‌های کم درآمد جامعه تعلق می‌گیرد. این کار به منظور توزیع ثروت میان بخش‌های کم درآمد جامعه انجام می‌شود. سهام عدالت به اشخاصی که مشمول این طرح هستند پرداخت می‌شود. 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : راهنمای آزادسازی سهام عدالت | نحوه و مراحل آزادسازی سهام عدالت

 



:: برچسب‌ها: راهنمای آزادسازی سهام عدالت | نحوه و مراحل آزادسازی سهام عدالت ,
:: بازدید از این مطلب : 578
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید قرارداد مشارکت در ساخت چه نوع قراردادی می‌باشد و چه معنایی دارد؟ می‌توان گفت قرارداد مشارکت در ساخت یک توافق دو طرفه می‌باشد. قرارداد مشارکت در ساخت و مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و هر گونه اشتباه در آن می‌تواند موجب بروز خساراتی شود. بنابراین آگاه بودن و داشتن اطلاعات و شناخت قوانین در این زمینه از مهم‌ترین مسائل می‌باشد. در ادامه به بررسی بیشتر نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و مفاد الزامی آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : نمونه قرارداد مشارکت در ساخت | مفاد الزامی مندرج در این قرارداد

 

 



:: برچسب‌ها: نمونه قرارداد مشارکت در ساخت | مفاد الزامی مندرج در این قرارداد ,
:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید قرارداد مشارکت در ساخت چه نوع قراردادی می‌باشد و چه معنایی دارد؟ می‌توان گفت قرارداد مشارکت در ساخت یک توافق دو طرفه می‌باشد. قرارداد مشارکت در ساخت و مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و هر گونه اشتباه در آن می‌تواند موجب بروز خساراتی شود. بنابراین آگاه بودن و داشتن اطلاعات و شناخت قوانین در این زمینه از مهم‌ترین مسائل می‌باشد. در ادامه به بررسی بیشتر نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و مفاد الزامی آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : نمونه قرارداد مشارکت در ساخت | مفاد الزامی مندرج در این قرارداد

 

 

قرارداد مشارکت در ساخت

در قرارداد مشارکت در ساخت، ملک از یک شخص و سرمایه از شخص دیگری می‌باشد، به این گونه که مالک یک ملک یا یک زمین قدیمی تصمیم می‌گیرد که ملک خود را در اختیار سازندگان ملک قرار بدهد و سازندگان ملک هم با هزینه خود آن ملک را بسازند. برای تنظیم این قرارداد نکاتی لازم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

اقسام و انواع این قرارداد | نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

مورد اول این است که شخص ابتدا زمین را تسلیم می‌کند و فرد بعدی هم هزینه‌های ساخت را قبول کرده و به عهده بگیرد.

در مورد دوم دو طرف قرارداد توافق می‌کنند که عملیات به صورت مرحله‌ای در هر بخش یا هر مرحله که تمام شد بر اساس توافقات از قبل تعیین شده یک قسمت از زمین واگذار شود.

در حالت بعدی طرفین توافق می‌کنند که اگر ساخت به مرحله مشخصی رسید، مالک زمین یا ملک وکالتی به طرف دوم برای جهت تنظیم انتقال سند رسمی به میزان سهم خود واگذار نماید.

گاهی اوقات هم ممکن است که سه دانگ از ملک یا زمین در آغاز به نفر دوم داده شود.

تنظیم قرارداد

در تنظیم قرارداد رعایت نکاتی ضروری می‌باشد:

مدت زمان کار و میزان سود و زیان قرارداد باید پیش‌بینی شود.

آورده طرفین باید مشخص باشد ( مورد قرارداد ).

در قرارداد هر دو طرف قرار داد متعهد می‌شوند تا تعهداتی را عملی سازند، در صورتی که طرفین به تعهداتشان عمل نکنند باید ضمانت اجرایی برای آن‌ها تعیین شده باشد.

شخص باید صاحب ملک یا زمین بوده و یا اجازه این کار را داشته باشد.

ملکی که قرار است بر روی آن کار شود باید دارای سند رسمی باشد.

نمونه مفاد الزامی قرارداد مشارکت در ساخت

طرفین قرارداد

ابتدا باید طرفین قرارداد مشخص شده و مشخصات آن‌ها ذکر شود.

موضوع قرارداد

مرحله بعد مشخص کردن موضوع قرارداد می‌باشد، به عنوان مثال مشارکت در ساختن یک ساختمان جدید.

مشخصات مورد قرارداد

مشخصات مورد قرارداد، مانند اینکه در قرارداد ذکر گردد آورده هر یک از طرفین در قراداد چیست. مثلا آورده یک طرف متشکل است از … قطعه زمین به مساحت … متر مربع.

سهم‌الشرکه طرفین

طبق توافق طرفین سهم‌الشرکه هر یک از دو طرف بر اساس آورده‌ها و تعهدات آن‌ها تعیین شود.

مدت قرارداد | نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

در مرحله بعد مدت قرارداد باید ذکر شود.

مدت زمان شروع مشارکت باید مشخص باشد مثلا از تاریخ با حروف … لغایت تاریخ با حروف …

شرایط قرارداد | نمونه قرارداد مشارکت در ساخت

شرایط قرارداد هم باید ذکر شود. این شرایط طیف وسیعی را می‌تواند در بر بگیرد.

تعهدات طرفین

تعهدات طرفین ( طرف اول و طرف دوم ) نوشته می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرارداد مشارکت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نوشتن قرارداد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : نمونه قرارداد مشارکت در ساخت | مفاد الزامی مندرج در این قرارداد

 


:: برچسب‌ها: نمونه قرارداد مشارکت در ساخت | مفاد الزامی مندرج در این قرارداد ,
:: بازدید از این مطلب : 587
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شورای حل اختلاف یکی از مراجعی است که در زمینه رسیدگی، حل و فصل اختلافات و صدور حکم فعالیت می‌کند. اما آیا می‌دانید که شورای حل اختلاف به چه دلیلی تاسیس شده است؟ این شورا به منظور کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی و در راستای توسعه مشارکت‌های مردمی، رفع اختلافات محلی و نیز حل و فصل اموری که ماهیت قضایی ندارند و یا ماهیت قضایی آن از پیچیدگی کمتری برخوردار است تشکیل شده است. در ادامه به بررسی چگونگی ثبت شکایت در شورای حل اختلاف و رسیدگی این شورا می‌پردازیم. همچنین می توانید برای آشنایی با دادسرا کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : نحوه ثبت شکایت در شورای حل اختلاف | بررسی مراحل رسیدگی و هزینه دادرسی

 

 



:: برچسب‌ها: نحوه ثبت شکایت در شورای حل اختلاف | بررسی مراحل رسیدگی و هزینه دادرسی ,
:: بازدید از این مطلب : 562
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا تا به حال لغت قاچاق را شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید به چه معناست؟ و آیا می‌دانید کسی که این کار انجام می‌دهد چه مجازاتی دارد؟ گسترش ورود غیر قانونی کالا و ارز و تاثیر مخرب آن بر روی اقتصاد و تجارت قانونی موجب شده تا قانونی تحت عنوان قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به وجود آید. در ادامه به بررسی این موضوع و مطالب مرتبط با آن و بررسی مجازات آن و هم چنین بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : قاچاق کالا و ارز | بیان انواع کالا‌ها و مجازات قاچاق هر کالا طبق قانون

 

تعریف

طبق ماده 1 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق کالا و ارز هر عملی می‌باشد که موجب رعایت نکردن تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز بشود و براساس این قانون و یا سایر قوانین، قاچاق محسوب و برای آن مجازات‌ تعیین گشته و در مرز ورودی یا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه و ارائه آن در بازار داخلی یافت گردد.

به کسی که عمدا قاچاق را انجام می‌دهد، قاچاقچی گفته می‌شود.

برای فهم بیشتر این تعریف باید به توضیح واژه‌های آن هم بپردازیم.

برای مثال منظور از کالا در این تعریف آن چیزی است که در عرف، ارزش اقتصادی دارد. 

انواع کالاها

الف – کالای ممنوع

کالایی که صدور یا ورود آن به موجب قانون ممنوع باشد.

ب – کالای مجاز مشروط | قاچاق

کالایی که صدور یا ورود آن علاوه بر انجام تشریفات طبق قانون نیازمند به کسب مجوز از یک یا چند مرجع ذی‌ربط قانونی باشد.

ج – کالای مجاز

کالایی است که صادرات یا واردات آن با رعایت تشریفات قانونی، کسب مجوز نمی‌خواهد.

مرجع صالح رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز

رسیدگی به این جرم، بر حسب نوع و میزان جرم، در مراجع مختلف قوه قضاییه انجام می‌شود. هنگامی که این جرم توسط ماموران دولتی انجام بگیرد علاوه بر حبس به انفصال از خدمات دولتی هم محکوم می‌شوند که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه انقلاب و دادسرا می‌باشد و هم چنین سایر پرونده‌های مربوط به قاچاق کالا در صلاحیت تعزیرات حکومتی می‌باشد.

مجازات جرم قاچاق کالای مجاز، مجاز مشروط  و رایانه‌ای

طبق ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر شخص که جرم قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن را مرتکب گردد، علاوه بر ضبط کالا یا ارز، به جریمه‌های نقدی زیر محکوم می‌شود:

الف) کالای مجاز: یک تا دو برابر ارزش کالا.
ب) کالای مجاز مشروط: یک تا سه برابر ارزش کالا.
پ) کالای یارانه‌ای: دو تا چهار برابر ارزش کالا.

مجازات جرم قاچاق کالای ممنوع

طبق ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرکس جرم قاچاق کالای ممنوع را انجام دهد یا کالای ممنوع را نگهداری یا حمل نماید یا خرید و فروش کند، کالای مربوطه از وی گرفته و ضبط می‌گردد و به ‌پرداخت وجوه نقدی زیر محکوم می‌گردد:

1. ارزش کالا تا ۱۰ میلیون ریال: ۲ تا ۳ برابر ارزش کالا.

2. ارزش کالا تا ۱۰ میلیون ریال: ۲ تا ۳ برابر ارزش کالا.

3. ارزش کالا از ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال: بیش از ۶ ماه تا ۲ سال زندان و پرداخت مبلغی ۵ تا ۷ برابر ارزش کالا.

4. ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال: ۲ سال تا ۵ سال زندان و پرداخت مبلغی ۷ تا ۱۰ برابر ارزش کالا.

نکته: وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع، ضبط می‌‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات قاچاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قاچاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : قاچاق کالا و ارز | بیان انواع کالا‌ها و مجازات قاچاق هر کالا طبق قانون



:: برچسب‌ها: قاچاق کالا و ارز | بیان انواع کالا‌ها و مجازات قاچاق هر کالا طبق قانون ,
:: بازدید از این مطلب : 550
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید سهام عدالت چیست و مشمولین آن چه کسانی هستند؟ آیا می‌دانید برای اطلاع از وضعیت سهام خود باید چه کاری انجام داد؟ سهام عدالت بنا به نظر دولت نهم از طریق شرکت‌های تعاونی استانی به کسانی که مشمول سهام عدالت هستند واگذار می‌گردد. اولین سود سهام عدالت در سال 95 به سهامداران پرداخت شد. در ادامه به بررسی چگونگی استعلام سهام عدالت 99 می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه آزادسازی سهام عدالت کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : استعلام سهام عدالت | چگونه از وضعیت سهام عدالت خود مطلع شویم؟

 

 



:: برچسب‌ها: استعلام سهام عدالت | چگونه از وضعیت سهام عدالت خود مطلع شویم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 587
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در سال‌های اخیر جرایم مرتبط با مواد مخدر رواج بیشتری یافته است. مواد مخدر به هر ماده خالص یا ترکیب شده‌ای گفته می‌شود که باعث اعتیاد و وابستگی افراد می‌شود، به همین دلیل مواد مخدر می‌تواند تاثیر بسیار مخربی بر روی بدن انسان بگذارد. قانون‌گذار همواره به منظور جلوگیری از افزایش جرایم مرتبط با مواد مخدر، برای مرتکبین مجازات‌هایی را پیش‌بینی کرده است. در ادامه به بررسی جریمه مصرف مواد مخدر و همچنین بررسی مواد قانونی مربوط به آن مطابق قانون مبارزه با مواد مخدر می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : جریمه مصرف مواد مخدر | مجازات افراد معتاد به مواد مخدر چیست؟

 

 



:: برچسب‌ها: جریمه مصرف مواد مخدر | مجازات افراد معتاد به مواد مخدر چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 586
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 شهريور 1399 | نظرات ()