آیا میدانید اظهارنامه مالیاتی به چه معناست و چه کسانی باید آن را تنظیم نمایند؟ به طور کلی مالیات دو دسته دارد: مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم. یکی از مالیاتهای مستقیم، مالیات بر درآمد میباشد که اشخاص حقیقی ( تاجران ) و اشخاص حقوقی ( شرکتهای تجاری ) موظفند که در پایان هر سال میزان درآمد، سود و … خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایند. در ادامه به بررسی بیشتر اظهارنامه مالیاتی و چگونگی ثبت نام و انجام آن میپردازیم.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : اظهارنامه مالیاتی
اظهارنامه مالیاتی
همانطور که در بالا توضیح دادیم تجار و شرکتهای تجاری باید در پایان هر سال میزان درآمدهای کلی خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند. بنابراین میتوان اینطور گفت که هر ساله یک کارنامه مالی توسط تجار و شرکتهای تجاری تنظیم شده و به سازمان امور مالیاتی گزارش میشود. به این کارنامه مالی، اظهارنامه مالیاتی گفته میشود. سازمان امورمالیاتی هم طبق این اظهارنامه مالیاتی، مالیات تجار و شرکتهای تجاری و اصناف را تعیین مینماید.
در خصوص اشخاص حقیقی، اظهارنامه مالیاتی هر ساله دقیقا برای همان سال مالیاتی تنظیم میشود اما در رابطه با اشخاص حقوقی این مسئله کمی متفاوت میباشد زیرا اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی متفاوت باشد، درآمد سال مالیاتی به موجب اساسنامهای که شرکت دارد مبنای تشخیص و تعیین مالیات قرار میگیرد.
برای تاجران و شرکتهای تجاری نوشتن اظهارنامه و ارائه آن یک وظیفه قانونی محسوب شده که باید حتما در مهلت قانونی مقرر این کار انجام شود و در صورتی که تقلبی در این زمینه صورت بگیرد، جریمه و مجازاتهایی را به دنبال خواهد داشت.
توصیه میکنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.
نحوه ارائه اظهارنامه
تا قبل از سال 1391 کسانی که مشمول ارائه اظهارنامه مالیاتی بودند باید این اظهارنامه را در فرمهای کاغذی که از مراکز مربوطه خریداری میکردند تنظیم کرده و به سازمان امور مالیاتی گزارش میدادند.
اما از سال 1391 به دلیل مشکلاتی که این شیوه در بر داشت تصمیم بر این شد که این کار به صورت الکترونیکی و از طریق سایت سازمان امور مالیاتی به صورت غیرحضوری انجام شود.
بنابراین پس از آنکه اظهارنامه مالیاتی توسط تجار و شرکتهای تجاری ارائه شد، تجار و شرکتهای تجاری باید در مهلت مقرر شده، دفاتر قانونی خود را که شامل دفتر روزنامه و دارایی است ( داشتن این دفاتر برای همه تجار و شرکتهای تجاری طبق قانون الزامی است ) به سازمان امورمالیاتی تقدیم نمایند.
توصیه میکنیم مقاله نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را مطالعه نمایید.
توصیه میکنیم مقاله زمان ثبت نام برای اظهار نامه مالیاتی را مطالعه نمایید.
چگونگی ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 99
در مرحله اول ابتدا سامانه عملیات الکترونیکی در مرورگر خود جستجو کرده و وارد شوید. پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، از بین گزینههای موجود، گزینه ثبت نام الکترونیک را بزنید.
پس از انتخاب این گزینه، صفحه جدیدی برایتان باز شده که توضیحاتی را ارائه میدهد که پس از مطالعه آن، روی ورود به ثبت نام کلیک نمایید.
در اینجا باید شماره ملی کسی که میخواهد این اظهارنامه را ارائه کند ( مؤدی مالیاتی ) وارد نموده و سپس کد امنیتی را که مشاهده میکنید وارد کنید و پس از آن گزینه ورود به ثبت نام را بزنید.
در اینجا گزینه پیش ثبت نام جدید را انتخاب نموده و پس از ورود به آن، ادامه مراحل ثبت نام را انجام دهید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه مالیاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه مالیاتی پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
شماره تماس :66419012-021
وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما
منبع : اظهارنامه مالیاتی
:: برچسبها:
اظهارنامه مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 338
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0