مرگ پایان سرنوشت تمام انسانهاست و در آخر تمام افراد به این مرحله خواهند رسید. مرگ به دلیل اینکه یک واقعه حقوقی است، قانون برای آن آثار و تبعاتی را مشخص کرده است. یکی از آنها ارث مادر است. همانطور که پس از فوت پدر خانواده به فرزندان ارث تعلق میگیرد و باید بین آنها تقسیم شود، پس از فوت مادر نیز در صورت وجود اموال، این داراییها بین فرزندان تقسیم میشود. در این مقاله سعی کردهایم پس از ذکر طبقات ارث تمام مباحث مربوط به ارث مادر را ذکر کنیم و به آن بپردازیم.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : ارث مادر
طبقات ارث
قانونگذار برای ارث طبقاتی مشخص کرده است و طبق آن محق شدن شخص در اینکه آیا ارث خواهد برد یا خیر را نشان میدهد.
خویشاوندان به دو دسته تقسیم میشوند:
خویشاوندان نسبی: کسانی هستند که با یکدیگر از طریق ولادت مستقیم ( مثل رابطه دختر با مادر یا پدر خود) و یا با واسطه ( رابطه دو برادر بایکدیگر ) خویشاوند شدهاند.
خویشاوندان سببی: رابطهای که بین دو نفر از طریق ازدواج به وجود آمده باشد، مثل رابطه عروس با پدر شوهر و یا رابطه زوجیت.
طبقه اول وراث نسبی: که خود نیز به دو قسمت تقسیم میشود:
درجه اول: پدر، مادر، فرزندان.
درجه دوم: اولاد اولاد.
در صورتی که فردی در درجه اول زنده باشد به درجه دوم ارثی تعلق نخواهد گرفت.
طبقه دوم:
درجه اول: اجداد و برادر و خواهر.
درجه دوم: فرزندان خواهر و برادر و جد و جده (یعنی پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگها)
طبقه سوم:
درجه اول: اعمام (عموها)، عمات ( عمهها)، اخوال (داییها) و خالات (خالهها)
درجه دوم: فرزندان درجه اول.
در صورتی که طبقه اول وجود داشته باشند ارث به سایر طبقات نخواهد رسید و همینطور اگر در هر طبقهای درجه اول وجود داشته باشد، درجه دوم ارث نخواهد برد.
اگر شخصی همسر داشته باشد و فوت کند، همسر او با وجود اینکه جزء خویشاوندان سببی است قطعا کنار سایر طبقهها ارث خواهد برد.
تقسیم ارث مادر بین فرزندان و شوهر
در صورتی که زنی فوت شود و تنها همسر داشته باشد تمام اموال او به همسرش تعلق خواهد گرفت. اما اگر فرزندی داشته باشد این اموال بین فرزندان و شوهر او تقسیم میشود. اگر پدر و مادر شخص متوفی زنده باشند به این دلیل که پدر و مادر همراه فرزند در درجه اول از طبقه اول هستند تمام این افراد ارث خواهند برد و هیچ کدام مانع ارث بری دیگری نمیشود.
همسر نیز با وجود اینکه جزو وراث سببی است اما در صورت حیات سهم او نیز با وجود سایر طبقات محفوظ خواهد بود.
در صورتی که زن فوت کند و به غیر از همسر خود دارای فرزند باشد همسر او یک چهارم اموال زن را به ارث خواهد برد.
فرزندان نیز در صورتی که پدر نیز فوت شده باشد اگر فرزند تنها باشد ( یعنی پدر و مادر متوفی نیز زنده نباشند و خواهر و یا برادری نیز نداشته باشد) تمام اموال به او منتقل میشود.
اما اگر دو فرزند دختر و یا دو پسر داشته باشد اموال به صورت مساوی بین آنها تقسیم خواهد شد.
اما اگر یک فرزند دختر و یک فرزند پسر باشد پسر دو برابر دختر ارث خواهد برد.
سهمالارث مادر و پدر متوفی، اگر فرزند نیز باشد به آنها یک ششم اموال تعلق خواهد گرفت. اما اگر متوفی فرزند نداشته باشد یک سوم به آنان تعلق میگیرد.
تقسیم طلای مادر
در بسیاری از مناطق عرف بر آن است که طلای مادر به دختر ارث میرسد و پسر هیچ سهمی در آن نخواهد داشت. اما قانون به صورت دیگری در این مورد اظهار نظر کرده است که پسر نیز همانند دختر در طلاهای موجود از مادر ارث خواهد برد و اگر مادر وصیت کرده باشد که طلاهای موجود برای دختران خود باشد و پسران حقی در آن نداشته باشند این وصیت تنها در مورد یک سوم طلاها مورد قبول است و مابقی طلاها طبق قانون بین دختران و پسران تقسیم خواهد شد.
تقسیم ارث مادر در زمان حیات او
هر شخصی میتواند در زمان حیات خود اموال خود را تقسیم کند و در واقع وصیت کند اما قانونگذار اشخاص را محدود به تعیین تکلیف در خصوص یک سوم از اموال خود کرده است. در واقع قانونگذار بیان کرده است افراد تا یک سوم اموال خود را میتوانند وصیت کنند اما بیشتر از آن را نمیتوانند بلکه مابقی باید طبق قانون تقسیم شود.
در اینجا قانونگذار سعی در حمایت از تمام وراث کرده است و برای تمام آنان از طریق قانون حقی قائل شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارث، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارث پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع : ارث مادر
:: برچسبها:
ارث مادر ,
:: بازدید از این مطلب : 764
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0